Amalian Helmiä

4. lokakuuta 2011

Valokuvaukseen

Mitä päälle päiväkodin/ koulun valokuvaukseen? Tätä kyselin vuosi sitte täällä ja täällä. Silloin sain hyviä vinkkejä Ananalta, joka on mielestäni ihan huippu kuvaaja. Ei kuvallista vaatetta, koska se vie kuva huomion ja yksiväristä tai pienikuvioista. Tyttöjen ryhmä kuvaa katsoessa, totesi nämä vinkit todella toimiviksi. Epellä on kuvaus ylihuommenna ja valitsimme kuvaukseen taas yksiväristä (tytöillä on aina ollut yksi väriset vaatteet kuvissa, myös kerhokuvissa) ja vaaleaa kehystämään kasvoja. Tilasin Ellokselta vertbaudetin mekot. Nämä olivat vähän isompaa kokoa mitä aikaisempi vertbaudet, että onneksi otin useamman koon sovitteille.Mekoille täytyy näyttää vielä vähän silitysrautaa
Poolo on myös vertbaudettia ja sukkikset Po.Pin


Samaan pakettiin pistin myös vertbaudetin fleesehaalarit. Mutta voi pettymys... niissä oli jalkaterät ... siis 122 senttisessäkin! Enhän minä esittelyä kunnolla lukenut, kun heitin nekin ostoskoriin mekkoja tilatessa. No joo palautukseen lähtivät. Taidan laittaa henkkikseltä tilauksee mustan pallofleese takin ja mustat fleesehousut.

Edit. Kuulemma vertbaudetin haalareita on terillä ja ilman. No minulla kävi huono tuuri ja vahingossa otin ne terälliset... däm. Siitä siis suuri ihmetys, kun olin teitysti aijemmin katsellut niitä terättömiä... höh. Pitää mennä tutkimaan miten vaihtaminen onnistuisi, ettei alet mee hukkaan : /

edit 2. ei onnistunut vaihto, koska tietysti olivat meidän koot resorillisilla lahkeilla loppuneet - yhyy...

10 kommenttia:

 1. Kauniit mekot! Saako kysellä koosta, kun olen itse pähkäilemässä tilausta ja kokoa omalle pojalle... Vastaako siis mitoitus nyt ihan kokoaan (vrt. esim. Po.P) vai pitääkö tilata isompi koko?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo mekko. :) Tarvitseeko välttämättä tuota poolopaitaa alle?

  VastaaPoista
 3. Voi, onpas kauniit mekot! Ja mä taas tykkään tuosta vaaleasta poolosta mekon alla :)

  VastaaPoista
 4. Heippa!

  Vinkiksi, että Ellokselta saa sitä fleeceä myös ilman jalkateriä! Itse taannoin ihmettelin, miksi sama haalari on kaksi kertaa myytävänä, mutta toinen on terillä ja toinen ilman. Meille tulikin juuri se ilman teriä oleva!

  -H

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on pojalla ens kuussa päiväkodin valokuvaus, täytynee alkaa miettiä mitä laittas päälle.
  jatta

  VastaaPoista
 6. Moikka, kivan näköinen mekko. Meillekkin on kotiutunut se fleesehaalari, ilman teriä ;) -Tiina

  VastaaPoista
 7. Hei! Kiitos vinkistä! Meillä on eka kerhokuvaus edessä, eikä ollut tullut mieleenkään tuo että kannattaisi miettiä tuota vaatetta tuosta näkökulmasta. Eli tosi paljon kiitoksia, ei siis suuria kuvia laiteta päälle ja vaaleata kasvojen lähelle :)
  Vastasiko niiden fleecehaalarien koko muuten kokoaan vai olivatko niukkoja? Anna

  VastaaPoista
 8. Anonyymi 1 - yleensä olen tilannut isompaa, mutta nuo mekot on mielestäni isoa kokoa, kun yli vuosi sitten tytöille ostetut oli samaa kokoa. Muita tämän vuoden malliston vaatteita meillä ei ole, että en tiedä johtuiko koko mallista vai mistä... niin ja juuri hihat oli pitkät rinnan ympäryksen puolesta olisin ottanut isooma.

  Anonyymi 2. olin alunperin kuvittelutkin ilman pooloa, mutta sovittaessa jotenkin mekko ja kasvot oli samaa "mössöä" jos niin voi sanoa, varmaan muuten pidetään ilman mitää pooloja, mutta uvaan minusta tarvii jonkun erottamaan kasvot mekosta.

  Virpi - minusta se tuo myös mekolle arkisuutta, koska en halua että koulu/päiväkoti kuva olisi liian hienokaan, vaikka näkee niitä rimpsumekkojakin noissa kuvissa : )

  H - siis arvaa harmittaako - olin etukäteen katsonut juuri niitä, mutta kiireessä nappasin väärät!! en ollut huomannut tuota mahdollisuutta ollenkaan ... DÄÄÄÄM!!

  Jatta - niin siinä sitä pähkäilyä onkin, kun minä ainakin halusin sievään, mutten liian hieno ja lapsen pitäs pytyä olemaan vaatteet päällä lappupäivä ja niiden pitäisi myös pysyä kuvaukseen asti siisteinä.

  Adea - epistä mää oisin niinn hallunnu ne. Toisaalta ne olis ollu extraa, kun meillä on jo villaset haalarit ja fleeseä tarvitaan kaksi osaisena

  Tiina - toivottavasti tulee muutoin onnistunut kuva - kuvaaja on ainakin hyvä.

  Anna - hyvä jos oli minusta apua. Tiiäkkö en kokeillu likoille ollenkaan vai järkyttyneenä survoin takas pussiin : / en edes kummin levitelly niitä ja toista pakettia en ees avannu.

  VastaaPoista
 9. Kiitos :)
  Ja noiden mekkojen malli näyttää tosi kauniilta, pitäsiköhän tutkia pitkästä aikaa Elloksen valikoimaa ;) Ne sivut vaan ovat aivan käsittämättömän käyttäjäepäystävälliset...

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!