Amalian Helmiä

14. toukokuuta 2024

Kesäiset rippijuhlat

 




Kesällä 2022 saimme juhlia toisen tyttären rippijuhlia. Hänen leirinsä oli heinäkuussa ja juhlissa pystyttiin hyödyntämään luonnonkukkia ja kesän satoa.

Me ei olla taitavia kakkupaakareita, niin todettu nakukakkujen olevan kaikista varmin ratkaisu.
Myös gluteeniton pohja onnistuu varmimmin, kun tekee levypohjan. Säilyvyyden kannalta me ollaan näihin isompiin juhliin tehty usea pienempi kakku, eikä yhtä valtavaa. Hyvä ratkaisu myös tarjoiluvatien ja kylmäsäilytyksenkin kannalta. 
Me muuten ostettiin torista parilla kympillä varajääkaappi. Se helpotti hirveästi, kun saattoi viedä varaston jääkaappiin osan kakuista ja tarjoiluista, eikä tarvinnut keksiä mitään vippaskonsteja.

Pöydän somisteena olivat kynttilät lasisissa kynttiläjaloissa - menevät monissa juhlissa joulusta - rippijuhliin, sekä kukkia pienissä maljakoissa. Meidän pöytää on rippijuhlissa somistanut edesmenneen kummitätini muisto - hänen virkkaama pitsi.

Ensimmäistä kertaa teimme juhliin voileipäkakkuja - kala-, kasvis- ja lihakakut. Ihan simppeleillä perusohjeilla mentiin, mutta mainittavaa oli kasviskakku. Kasviskakun resepti oli   ja tätä on tehty useasti tämän jälkeen ihan perhepiirin juhliin  esim. juhannuksen kahvipöytään.

Olen ollut Marttojen voileipäkakku-kurssilla ja sielä mieleen jäi - että kakkuun pienet koristeet. Silloin kakkua on helppo ottaa ja leikata, sekä kakku pysyy pitempään kauniina, kun ensimmäisen palan mukana ei lähde puolet koristeista. Myös näin kokemattomana koristelijana mielestäni näillä yksinkertaisilla koristeilla tuli kakuista kauniit ja rippijuhliin sopivat.

Muutoin tarjottavina olivat erilaiset juusto- ja kuivakakut, sekä pikkuleivät, karkit, hedelmät ja marjat.







Ihan kivasti sointuikat kaksi ihan erilaista kahviastiastoa. Molemmat ovat kuitenkin keskenään samankokoisia. Mehukannua ja kahvipannua en edes yrittänyt ahtaa samaan pöytään tarjottavien kanssa vaan reilusti katettiin ne keittiön tasolla. Tähän oli helppo lisätä juomia kannuihin.

Sankarin ja meidän muidenkin tyttöjen mekot olivat pastellin väristä sifonkia, joten servetit ja kukkaset olivat myös vaalean pastellin punaiset ja vihreät.


Laskinkohan lasipulloja ja maljakoita olevan noin 20 kappaletta. Kukkia saattoikin ripotellakoristeeksi pitkin taloa. vessastakin taisi löytyä kukkakimppu.


Meidän tytöt ei välitä lyhyistä tylli- tai muista unelmamekoista. Juhlan sankari lopulta suostui mekkoon, kun löytyi tämä puolihihallinen tarpeeksi pitkä mekko. Sitten mentiin me muut samalla pastellisifonkilinjalla. Pojille olen juhlavaatteissa käyttänyt samaa kaavaa jo monet juhlat - puolipellavapaidat ja chinot - särmää henkseleillä, rusetilla tai liivillä. Jalassa siistit tennarit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!