Esikoisen rippujuhlia vietettiin koronakesällä 2020 - ylipäänsä leirin kanssa jappastiin ihan viime metreille asti, että siirretäänkö jopa seuraavaan talveen vai miten ja lopulta ne oli alkuperääisen suunnitelman mukaan heti kesän alussa. Teito tuli noin viikko ennen leiriä, joten me päädyttiin siirtämään juhlat loppukesää.
Juhlat olivat sankarin tahdosta täysin vegaaniset. Rippimekkoa ei lyhyen varoajan takia pystytty hankimaan sankarin tyyliin kirppiskierrätysmekkoa vaan mekko oli perusvalkoinen kotelomekko - oikein sievä. Silläpä juhlan kukat olivat harsokukkia - valkoisi, sieviä kukkasia
Harsokukista ja väärin päin käännetyistä lasesiat ja valkoisista pöytäkynttilöistä tulikin kaunis asetelma.
Tarjottavat tytär leipoi kaikki itse. Mahdollisimman paljon hän hyödynsi meidän pihan antimia:
Täytekakku - välissä oman pihan omena mehua ja koristeena mansikoita
Kuusenkerkkäkakku - joka oli herkullinen ja resepti muokattu useasta reseptistä
Mustaherukkatuorejuustokakku resepti muokattu vegaaniseksi
Mehuna tietysti oman pihan mustaherukkamehua
lisäksi:
kikherneliemestä valmistettuja marenkeja (lientä jäi keitton kikherneistä)+ marjakuppeja
kookospuolukkaraakakakku
kinuskipähkinäneliöt muokattu resepti vegaaniseksi
kahvinkeitin ja astiat vuokrattiin paikalliselta maaseutunaisten yhdistykseltä
Vieraiden ruokailupöytiin laitoimme kaitaliinaksi Biltemassa myytävää säkkikangasta - nämä ja valkoiset liinatkin ovat olleet monesti käytössä. Lasipulloja on keräilty sieltä täällä ja nekin ovat ehtineet jo monesti käyttöön. Nämä sopivat monenlaiseen juhlaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!