Amalian Helmiä

7. heinäkuuta 2012

Heinää

Kävimme katsomassa kun heinää niitettiin viikatteella. Enpä ollut ajatellutkaan, ettei tytöillä olisi mitään hajua mitä on viikatteella niittäminen - no mistäpä ne olisivat tienneetkään. 
Nyt tietävät mikä on viikate, liippaaminen, niittäminen ja seivästäminen.




Kuivan heinän tuoksu on ihana, vaikka siitä nouseekiin muistikuviin työleiri.
Itse on ehtinyt olla pulikkapussin kantajanakin, kun heinää on seipäälle laitettu vaikka aika pieni olinkin. Nykyään paalaaminenkin on vähissä. Mukava kun jossain edes pääsee näkemään näitä kadonneita työtapoja.

Turkansaaressa pääsee ensi viikon aikana tutustumaan vanhoihin työtapoihin ja siellä olisi myös lasten kesäteatteria tarjolla. Katsotaan jos ehdittäisiin käymään ja säät suosisi.


2 kommenttia:

  1. Juuri keskusteltiin aiheesta viikolla kun ajeltiin kesälomamatkalla maaseutujen halki :). Muistan lapsuudesta että itsekin olin joskus heinäpellolla, ja sain laittaa seipäisiin sen alemman tapin. Silloin vielä näki heinäseipäitä pelloilla paljonkin, enää niitä ei nää missään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh oli ihan 100 varmasti vastannut tähän:) mitäköhän bloggeri taas sekoilee - lukija paneelistakin herjaa : (

      Nykyään näkee vaan niitä "rattoiden munia" ja muutenkin tippunu kärryltä, eivät taida lehmät enää kuivaheinää edes syödä? Kerran nähtiin tyttöjen kans perus paalattavan ja piti pysähtyä luennoimaan tytöille

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!