Amalian Helmiä

3. joulukuuta 2012

Varpaloiset


Hurjaa vauveli on jo kymmenen päivä ikäinen.
Pikkuinen äkisijä - ei juurikaan itke ähisee vain. Minun lääkekuuri aiheuttaa pikkuiselle vatsavaivoja : (, mutta minkäs teet.


Täällä pakkanen paukkuu yli -20 astetta ja täytyy tässä miettiä miten hoidan esikoisen kouluun.
Ei oikein viitsisi vauvelia tuonne ulos viedä, vaikka autossa on sisätilan lämppäri. Tyttö pätkii kyllä reiluun varttiin tuon matkan. Oli suunnitellut tuota -20 astetta pakkasrajaksi. Kuinka kylmällä muiden lapset kävelee kouluun? 


Pojulle, Sällille, Jannulle, Veikalle pitäisi ristiäisiä alkaa suunnittelemaan, täytynee aloittaa soittamalla kirkkoherran virastoon.


Kirpsakkaa pakkaspäivää kaikille!

16 kommenttia:

 1. Ihana Vaavi! :) Meillä kolme koululaista ovat menneet talvet aina kävellen kouluun 900m/15min , vaikka pakkasta on ollu jopa 30 astettakin. Huolehdin niille aamulla riittävästi vaatetta, enkä oo ite kauhistellu pakkasta. Kertaakaan neljän vuoden aikana eivät oo valittaneet kylmää, eikä oo paleltunu posket tms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo nykyset vaatteet kyllä niin hyviä ettei pitäs palella - taitaa tyttöä vaan laiskuttaa, kun tottu siihen mammaloman alussa, että saatan heittää sen.

   Poista
 2. Voi kuinka ihana pikkuinen :) Aika menee niin äkkiä!

  Mä en ollut lapsena kovin paljon yli 20min pakkasella ulkona, tosin mulla otti silloin ihan henkeen kun astma vaivasi pahemmin.
  Mut jos tarkenee niin voihan tyttö kävellä kouluun. Varmaan riippuu onko tuulinen keli jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilma tuntui melkein armollisemmalta mitä viime viikon tuuliset ilmat vaikka pakkasta enempi. Ite oon kulkenu ala-asteen linkulla, kun oli niin pitkä matka - pitihän sitä kyllä pysäkille kävellä.

   Poista
 3. Ihana vauvarainen! <3 20 astetta on kyllä jo ikävä kävellä, jos tulee. Itse olen kyllä kävellyt pienestä pitäen, mutta matka ei ole kyllä ollut sitä 10-15min pidempi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noin kilsa on meillä matkaa ja likka on pätkinyt sen varttiin. Jos kelit käy yli kolmenkympin niin sitten tuo 20 tuntuu jo lämpimältä.
   Mietin, että jos alkaa helposti kuskaan niin onko sitten aina vailla kyytiä.

   Poista
 4. Meillä on 1.5km eskariin ja tulevaan kouluun. Just mietin että mikähän olisi pakkasraja että viitsin 5vn ja 1 1/2vn kävelyttää sinne, sillä ajokorttia ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nää joudut kävellen saatella koko katraan kanssa ja tietty ees taas

   Poista
  2. Joo. Toivon ettei kovia pakkasia viikkotolkulla ole kerrallaan..

   Poista
 5. ps. jos kakkua tarviit niin olemme valmiit reissaamaan sinne suuntaan kyllä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pittää olla yhteyksisä, kunhan saan ajankohdan tarkentumaan - jos sattusitte olemaan täällä päin ; )

   Poista
 6. Ihana vaavi! Meillä esikko meni aamulla iskän kyydissa (harvinaista luksusta) ja polkaisi pyörällä kotiin. Meillä tulee n 2 km matkaa. Talvella sit joutuu kövelemään/pyöräilemään aina...ellei joku muu pääse viemään, mä harvemmin pystyn nykyään...eikä mulla ole kyllä autoakaan käytössä jos vapaalla olen(hox...kesällä myytiin toinen auto, enkä ole vieläkään sitä sisäistänyt:). Edellisinä vuosina kyllä kuljetin paljon, jos pakkasta oli. Vauva-aikoina, laitoin auton tyhjäkäynnille, kunnes lämpeni ja juoksutin vauvan kyytiin (harso kaukalon edessä):) -3:n T:n äippä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän neiti tais tottua mammaloman alussa, että äippä noin vain saattaa heittää hänet : /
   Minäkin kävin edeltä laittaa auton käyntiin ja viltti kaukalon päällä kiikutin autoon ja tehtiin vielä auto muutoksia niin että ykkösauto tuli mulle niin pitäs olla lämpimämpikin, mutta on se silti säätöä : ) - huomenna laitan kyllä käveleen.
   Näissä kyytiasioissa on harmillista, että naapurin lapset on eri luokalla ja kulkevat eri aikaan.

   Poista
 7. Oi kun on suloinen, pitääpä tulla kyläilee joskus, että ihan livenä näkisi.. :)

  -Outi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ehottamas ajankohta passaa - tytöt on kyllä päivällä koulussa ja hoidossa kahteen asti.
   Kummityttös suunnitteli tänään jotain uuden koulun perustamista - äidin työmiehet rakentaa sen ja outi täti tulee sinne rehtoriksi.

   Poista
  2. Tuohan on hyvä suunnitelma, voishan sitä työhommia jo vaihtaa.. :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!