Amalian Helmiä

13. helmikuuta 2014

Taiteilija?


Eipä ole ennen meillä seiniin piirretty. Noh, poika korjasi tilanteen ja on vetäissyt pariinkin seinään taideteoksensa. Onneksi lyijykynät on pojan suosikeita.
Kahden piirtämistämisestä tykkäävän tytön taloudessa on mahdotonta pitää kynät piilossa.
Jätkän pätkä kyllä tietää missä tytöt kyniään pitävät.


Taannoin vesirokossa saatiin aikaan pahimmat huudot, kun jäppinen yöllä valvoessaan löysi sängynpäätystä kynän ja äiti tietysti heltyi pienelle sairaalle ja seurasi mitä puuhaa kynällä. Keittiöön ja syöttötuoliin täytyi päästä ja sieltä piirtelemään lapun reunaan. Vartin jaksoi äiti taiteilua keskellä yötä seurata, kunnes päätti, että nyt takaisin sänkyyn. Siitäkös riemu repesi - kauhea sydäntä särkevä huuto! Isukkikin tuli ihmettelemään, että kuinka sairas poika on kun noin huuta. Kehotin tuomaan tovin huutoa kuunneltuani kynän takaisin pojalle. poika kynän saatuaan huokaisi ja nukahti autuaallisesti kynä kädessään.
Ilmeisesti oli luomisen tuska päällä.


Taikasienellä onneksi lähtee lyijykynän jäljet.

Tästä aasinsiltana, että oletteko katsoneet tämän - kotiäidin blogi ja todellisuus, pisti kyllä hymyilyttämään. 

9 kommenttia:

  1. Oih, "kiva" että jollain muulla sama setti... Meillä kynät yritetään pitää isoimman huoneessa mutta aina niitä kulkeutuu muualle ja uusi taidepläjäys odottaa nurkan takana! Tytöt ei IKINÄ kumpikaan piirtänyt seinille mutta tää pikkuveikko on hoitanu niidenkin puolesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ole jännä - vaikka muuten tytöt tosiaan piirrelly aina paljon mutta ei seiniin. Paisti lukee meillä yhdn kaapin takana "keskiviikko", jonka nuorempi neiti oli vahingossa kirjoittanut aammupiiriä pitäessään ;)

      Poista
  2. Meillä on myös piirretty seinille jokusen kerran. Taikasienellä lähti, mutta niin myös lähtee maalipinnasta kiilto pois, joten en ainakaan itse aio käyttää enää taikasientä vastaavaan hommaan.

    NM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliko teillä kiiltävä maali? Meillä jäppinen sattui taiteilemaan juuri mattapintaiseen valkeaan seinään niin siinä ei isommin mitään näkynyt. Olen kyllä jostain muusta paikasta huomannut, että ottaa kiillon poismaalista kaapinovi tmv.

      Poista
    2. Ei ole kiiltävä maali, vaan ihan tavallinen kipsilevyseinä ja siinä maalipinta. Ei se näy kuin tietyssä valossa.

      NM

      Poista
    3. Nyt on ollu kyllä niin pimiä ettei nää oikein mitään - voi olla sitten karu näky, kun aurinko alkaa paistamaan - kääk.

      Poista
  3. Olisiko mahdollista että lukisit tekstisi ennen julkaisua. Blogisi on oikein kiva muuten mutta jatkuvat kirjoitus- ja sanavirheet häiritsevät aika paljon.

    JN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö mää luen ja monesti, joskus harvoin lähtee joku pikainen alevinkki ilman, että tahkoaisin sitä monesti läpi. Minulla ei ole kuitenkaan ole koneella wordia yms. jossa olisi oikolukija ja nehän maksaa. Kuten olen monesti kertonut ja tuolla sivussakin lukee, että minulla on jonkun asteinen lukihäiriö, jota alettiin epäillä vasta lopputyö vaiheessa, mutta selvittää sen miksi aina peruskoulussa ope sanoi, että sisällöllisesti kymppi, mutta virheet laskee numeron seiskaan. Silti ei asialle mitään silloin tehty. Eikä ole tehty nytkään. Minun ei tarvitse tuottaa pitkiä tekstejä muuta, kuin blogiin ja niitäkin vältän viimeiseen asti. ALunperinhän minun piti vain laitella omaksi iloksi kuvia blogiin, niin ettei tätä kukaan lue.

      Tosiaan tämänkin tekstin luin moneen kertaa ja viimeksi äsken, enkä näe siellä virheitä. En siis näe tekemiäni kirjoitusvirheitä ennen kuin joskus ajan päästä. Nuo puhekieli sanat kyllä löydän ja haluankin kirjoittaa noin, en kirjakielellä. Kielioppia en osaa, kun sitä on minulle opetettu viimeksi peruskoulussa.

      Olen odottanut millon saan siitä kommenttia kirjoitusvirheistä, mutta tämä oli ensimmäinen lähes kuuden vuoden aikana :) siitä olen onnellinen, koska en niille mitään voi ilman, että investoisin johonkin tietokoneohjelmaan.

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!