Amalian Helmiä

5. heinäkuuta 2014

Aarteita


Piti taas pyörähtää kirppiksellä ja mitä sieltä löytyikään.
Vihdoinkin Riihimäen keittiötölkkejä kansilla kohtuu hintaan tai pikemminkin törkiän halavalla!
 Purkit ovat kuin uudet
 Sopivat varmaan tuonne "amerikan tätin" Arabian kulhon ja papan lasipullojen väliin. Papalta on myös pieni keittiötölkki, jossa kynttilä kahvin pavuissa (pavut oli minun virheostos, kun menin espressokahvia ostamaan ja en katsonut pussia tarpeeksi tarkkaan ;) )
Isot purkit ovat saaneet sisäänsä hiekkaa ja myös kynttilät.

Toiseen uusista purkeista laitoin puurohiutaleita, mutta mitä toiseen?
Meillä syödään tosi vähän muroja. Sääntönä on, että kerran viikossa saa niitä sokerimössöjä syödä ja sekin ihan äidin laiskuutta, että joskus vähän helpompi aamu- tai iltapala. Tytön kaverilla ei syödä ollenkaan. Me ollaan kyllä testattu vähempi sokerisiakin (ja siis suklaamurot tmv. verrastetaan meillä jo karkkeihin), mutta niitä vähäsokeriasia on testattu ja ne ei uppoa, joten turha niitä on tarjota. Weetabiksit uppoo onneksi osaan porukkaan.
Oho, menipäs taas paasaukseksi : ) Todellisessa elämässä en kyllä pahemmin paasaa, mutta tälleen itekseen voi tupista... eihän tätä lue, kun öö ehkä tuhat. Kukin tekee miten parhaaksi näkee.

12 kommenttia:

 1. Makaroni näyttää kans kivalle lasipurkeissa tai vehnäjauhot tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin myös, että jos makaroonia laittas, kun sitähän tulee kuitenkin paristi viikossa laitettua.

   Poista
 2. Mua harmittaa ihan vietävästi kun raahasin joskus yli 10v sitten Riihimäen purkit kirppikselle. Eihän niitä enää mistään saa edullisesti! Löysin sentään parilla eurolla vanhoja limsapulloja kun isompi pojista huomasi tienpäällä makkarakojun kirppiksen pihassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo tosissas!!!! Mulla oli ekat purkit jo opiskelukämpässä. Mulla on kans noita linsapulloja tai yhdessä lukee puolukkamehu -77 :)

   Poista
  2. No valitettavasti olen! Miljoona kertaa olen kiroillut mitä menin tyhmyyksissäni tekemäänkään kun muka veivät liikaa tilaa kaapissa. Eikä harmitusta yhtään vähennä se että olivat ihan priimaa kansineen kaikkineen.

   Poista
  3. Mää oon tosi huono luopumaan mistään ja siksi kait harvemmin tulee kaaduttua. Yhden keskimmäiselle ennen tytön syntymää ostetun paidan myin, kun oli epäkäytännöllinen ja sitä kaaduin koska tytölle tuli ostettua sillon tosi vähän mitään, kun siskolta oli kaikki valmiina. Nyt kun muistojenlootaakoonnu niin tullu mieleen.

   Poista
 3. No nyt jäi tärkein tieto uupumaan: paljonko ne kipot maksoivat?

  VastaaPoista
 4. Karkasi äskeinen kommentti, en tiedä lähtikö vai ei, mutta tässä uutta...... =D
  Mulla on noita Riihimäen purkkeja muutama, mutta kannet niistä puuttuu.. :(
  Ja samaa mieltä muroista.. ;) Meillä tytöt syö tosi harvoin muroja. Weetabix on meillä herkkua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut kuin yksi viesti. Mulla nämä on myös ekat kannelliset ja kannettomissa ei kehtaa mitään säilöä. Joskus "herkuttelen" ajatuksella, että aamu- ja iltapalaksi muroja ja jugurttia ja välipalaksi joku myslipatukka ;) Meillä etenkin tuo mies on valveutunut, kun aikoinaan oli kesätöissä elintervikealalla.

   Poista
 5. Mun pitäs kans lähteä tuossa paikallisella kirppiksellä pitkästä aikaa käymään, ties mitä löytys :) Meillä on kaurahiutaleita, riisiä, sokeria, mysliä ja muroja lasipurkeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas on parin mamman kanssa ollut jo pitkään suunnitteilla kunnon kierros Ouluun, niin että kiertäs kierrätyskeskuksetkin. Mää tässä mietin, että mikä raaka-aine ois runsaassa käytössä, kun kitsoan noiden kippojen pölyttymisen kanssa, kun joka viikko pitäs olla pesemässä. Teillä ei varmaan oo kakkuharrastuksesi ansiosta vaaraa jauho- tai sokerikippojen pölyttymisessä :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!