Amalian Helmiä

18. heinäkuuta 2014

Banaanikakku

Täällä on tänään satanut, kuin saavista kaatamalla ja ukkostanutkin. Nyt vasta illan suussa mentiin pihalle ja kylläpäs rikkaruohot olivatkin päässeet rehottamaan lämpimässä ja kosteassa ilmassa.
No, sateella puuhaillaan sitten sisällä.
Reissun aikana oli banaaninippu päässyt tummumaan, joten esikoinen keksi alkaa leipomaan niistä uuden leipomiskirjan ohjeen mukaan kakkua.

Koitan antaa tytöille aina jos niihin innostus iskee vapaat kädet keittiössä kokkaamiseen ja olla ajattelematta sotkua, vaikka ovat ne oppineet siivoamaan jälkensäkkin.
Nuorempi on erikoistunut kuorimiseen ja leikkaamiseen, joten nakkikeitto onnistuu käden käänteessä.
Jauhelihan paistamisen ovat taitaneet jo tovin ja siitä on oikesti iso apu! Myös tämä kirja oli matkatuliainen. Joitakin lasten keittokirjoja on tullut hamstrattua ja niistä tehty ruoka toki maistuu paremmalle kun muista kirjoista tehty. Viime keväänä tytöt erikoistuivat välipalojen tekoon kavereiden kanssa.
Äidin kahvihetki ja kakku oli oikeasti tosi hyvää -pehmeää ja kosteaa. Kirjan moni muukin resepti vaikutti kokeiltavalta.

6 kommenttia:

 1. Meillä isomman pojan lempparia on banaanikakku. Tehdään kyllä erikoisruokavalioon sopivaksi, mutta nopeasti se uppoaa muidenkin suuhun. Helpolla reseptillä ei tarvitse itse hoitaa kuin uunista pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meillä ihan ekaa kertaa banaanikakkua leivottiin vaikka mielessä on ollut monesti resepti etsiä, kun noita tummuneita banaaneita tahtuu joskus tulla. Minkälaisen erikoisversion tuosta saa?

   Poista
  2. Ainakin maidoton, gluteeniton ja vehnätön. Muistaakseni multa löytyy myös munattomankin resepti.

   Poista
  3. mää tarvisin gluteenittoman ohjeen, kun kaksi tyttöjen kummia on gluteenittomia.

   Poista
 2. Siinä lapset oppii,kun saa touhuta. Meilläkin lapset 'kilpaa' haluavat tehdä ruokaa ja leipoa. Siitä on iso apu ja lapselle/nuorelle valtava onnistumisen kokemus. Sotkuja välillä siivoan,mutta oppii ne siivoamaan jälkensä,aikanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin on - joskus saattaisi päästä helpommalla jos tekisi ite, mutta täytyy pitää katse tulevaisuudessa.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!