Amalian Helmiä

1. marraskuuta 2015

Joulukalenteri


Tasan kuukausi ja on joulukuu!
Meillä on ollut vuosia lapsilla minun kokoama joulukalenteri ja tänäkin vuonna lapset haluavat sellaisen. Itse joulukalenterina on ollut kaupasta valmiina ostettu kankainen kalenteri, jossa on pikkiriikkiset lokerot. Se kalenteri ei toimi yhtään, koska valtaosa yllätyksistä ei sinne mahdu vaan valtaosa yllätyksistä löytyy sitten saunasta saunatontun tuomana. 
Nyt olisi kuukausi aikaa rakentaa käytännöllisempi kalenteri. Tämän kaltaiset kalenterit, joissa on valmiit pussukat koko kuukaudelle ei myöskään toimi, koska monen yllätyksen saatan päättää vasta edellisenä iltana jos seuraava päivä näyttää hyvälle vaikka pipareiden leivonnalle. Tällä hetkellä parhaalle idealle vaikuttaisi ommella jokaiselle oma pussukka.

Kalenterin täytettä olisi myös hyvä alkaa pikkuhiljaa keräämään. Uskon kalenterin täyttyvän pääosin pienistä puuhista askarteluista, leipomisesta ja toivottavasti pääsemme myös luistelemaan.
Tavaroina jotain mitä muutoinkin tulisi hankittua, kuten huulirasva, heijastin, sekä viikonlopun herkut voi kalenteriin sujauttaa.

Menneiden joulujen kalentereita löytyy täältä ja täältä.Kuvat pinterestistä8 kommenttia:

 1. Meillä on lapsilla ommellut joulupussukat. Pussukoista löytyy tonttujen tuomia yllätyksiä ja päivän jouluiseen puuhaan tarvikkeita eli tahdoin löytää sellaisen ratkaisun, johon myös kirjat sopivat hyvin. Pienimmälle tilasin viime vuonna Paapiin joulukangasta, kun kangaskaupasta ei mitään mieleistä löytynyt. Ja nyt tekisi mieli tilata muillekin, kun pienimmän oma on paljon ihanampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sellaisen minäkin haluisin, että kirjat ja puuhavihkot sinne mahtuu - täytyy mennä siis kangaskaapille

   Poista
 2. Oon välillä blogissani miettinyt millaisia joulukalentereita voisi tehdä itse. Esimerkiksi kirjekuorikalenteri tuli mieleeni. Pinterestistä tosiaan ainakin löytyy tosi paljon vinkkejä vaikka joulukalentereihin ja sellaisiakin mitkä ei itselle tulis milloinkaan mieleen jos ei sieltä katselisi :D.

  Minulla on pari kirpparilta ostettua kankaista kalenteria. Toisesta vain puuttuu muutamia numeroita. Osa puuttui alunperinkin ja osan olen itse poistanut, kun niitä oli väritetty. Tigerista ostin joskus 24 -sydäntarraa numeroineen jotka voisi varmasti laittaa kankaaseen, tosin eivät välttämättä pysy hyvin kiinni. Itse tokisi voisi kankaasta leikata numerot ja ommella kiinni pusseihin.

  Tollainen paperipussi -kalenteri voisi olla myös kiva. Ikeassa oli ainakin jotain paketti missä oli 24 pientä lumiukkopussia ja myös numerotarrat. Kävin perjantaina Ikeassa, mutten ostanut mitään. Harmittaa, kun Ikeasta ei voi oikein mitään joulujuttuja tilata netin kautta. Osaa pystyi, mutta ei juuri sellaisia kuin mitä olisin itse halunnut. Olen joskus ihmetellyt, että joulujutut on varmaan suosittuja, joten miksiköhän niitä ei voi netin kautta tilata. Kaikilla kun ei ole Ikeaa lähellä. Ehkä pitää kuitenkin lähteä vielä Ikeaan ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pääsen ennen joulukuuta Ikeaan, mutta meillä ei toimi kalenteri joka on tehty valmiiksi loppuun, kun ikinä ei tiedä mitä miksikin päiväksi keksii. Olen myös ajatellut isoja laatikoita joista yllä paljastuisi

   Poista
 3. Olen tehnyt lapsille joistakin kivoista marimekon kankaista joulusukat, jotka roikkuu seinällä. Joka ilta (tai aamulla aikasin) käyn sinne pieniä yllätyksiä laittamassa. Joskus ,myös on "salapoliisi tehtäviä". (pikaisesti piirretty talon pohjakuva ja rastilla merkitty aarteen paikka. Lapsen ikätason mukaan. Tai sana-arvoituksia, mm. aarre löytyy sieltä missä on kuuma. (saunasta) :) Kivoja ideoita sulla. :) -anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskin tosiaan piirtää ihan kartan - hyvä idea!

   Poista
 4. Ihania ideoita olet poiminut.
  Itse tein viime jouluna Ikkän kanssa siskolleni Huulipuna kalenterin, jossa siis jokaiselle päivälle oli erilainen huulipuna.

  Navalle olemme ostaneet jo Brion junarata kalenterin.
  Mutta jos innostun niin voi olla, että jotain rakennan meidän perheelle täksi jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan mekin valmiita kalentereita ihasteltu - kuten lego ja babylips - melkomonta huulirasvaa :) :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!