Amalian Helmiä

5. marraskuuta 2012

Valmiina vauvan tuloon

Turvakaukalo odottaa jo valmiina vauvaa varten.
Turvakaukalopussi on "uusi" hankinta tälle meidän ensimmäiselle talvivauvalle.
Kirppikseltä, tutulta ostettiin.

Ei tällaisia tainnut juuri tyttöjen aikana vielä ollakkaan.

Pussukan sisällä odottaa hakuvaatteet.
haalariahan ei pussin takia nyt tarvitakkaan.

Tätini oli kutonut tällekkin tulokkaalle omat hakuvaateet, kuten on tytöillekkin tehnyt.
Saavat sitten omansa muistoksi - olen sellaisia laatikoita kerännyt.

Pitsibodilla ja -lakilla on myös tytöt haettu.
Saapa nähdä milloin tulevat käyttöön.  Neuvolassa ennustivat, että ei mene laskettuun aikaan - saa nähdä, koitan olla asennoitumatta siihen, kun jos meneekin yli niin aika voi tulla pitkäksi. Viime yönäkin tuntui, että tuleekohan lähtö - tytöistä ei ole ollut mitään tällaista ekasta tuntemuksesta ovat sitten syntyneet.

15 kommenttia:

 1. Jännitän sun puolesta, koska vauva syntyy :) Mä niin muistan kun mulle neuvolassa sanottiin, et hyvä jos ehtii täysaikaiseksi... Nii-i blaah kun menikin sit yliajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo'o - alun perin asennoidun, että menee yli kun laskennallisesti LA ois myöhemmin. Nyt sitten tuli tämä... ja muutenkin raskasta, kun joka yö suppailee - ei tiiä millon tosissaan ja toisaalta jännää jos tuleekin sitten nopsaa. Tytöistä varsinkaan kakkosesta en ootellu yhtään ennen laskettua-aikaa.

   Poista
 2. tsemppiä viime metreille! :) tuosta kaukalopussista tahtoisin vinkata, että se on todella lämmin. meillä just sama. hepottaa lähtöjä ja on kätevä, mutta huomasin että kun nykyautot on tavellakin suht lämppimiä sisältä niin kannattaa muistaa aina avata pussin vetoketju ja kääntää reunat sivuun autoon laittaessa. (toki vastasyntynyt on hyvä pitää riittävän lämpimänä.) itse en tätä (kuumuutta) heti hoksannut ja säikähdin kun vauva suorastaan "kylpi hiestä" automatkan päätteksi muutamilla kerroilla. (pienelle voi olla haitallistakin) Teillekin tullossa kolmas tyttö? ihanaa! itselläkin kolme tyttöä 5, 3 ja 1 vuotiaat ja ihana katsoa kun touhuilevat kivasti yhdessä! T: Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä myös tässä just ajattelin, että kätevä aukoa, kun toppahaalareissa ovat olleet aina niin hikisiä ja niistä onkin paljon vaikeempi kuoritutua niin kaupassa, kun autossa. Tuosta tytöstä en tiedä ; ) Pitsejä jos ajattelin, niin voihan pojalla olla ainakin kahdesti pitsiä, kun haetaan ja ristiäisissä. Teillä on unelma ikäerot - meille tämä tahtomattaan vähän venyi ja tästä kuullessaan moni saninut, että tällekkin kaveri heti perään : )

   Poista
 3. 2007 syntyneelle oli jo noita, -06 en muista :) meillä oli samanlainen+värinen kaukalo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen harmaa mielikuva minullakin on, että niitä tuli nuoremman tytön aikaan, mutta se ei silloin tuntunut niin tarpeelliseltä, kun loppukeväästä syntyi, että käyttöä olisi ollut vasta yli puolivuotiaana - nythän on just unelma aika ja käyttöikä tulee pitimmäksi mahdolliseksi.

   Poista
  2. Minä tein itse silloin, ei ollut paljoa käyttöä kun oltiin autottomia keskusta-asujia. Kuopus syntyi maaliskuussa ja oli käyttöä kun maalla asutaan nykyään niin autoillaan päivittäin..
   Meidän katras on 6,5 &1 1/2v. Ihanaa olisi saada se "leikkikaveri" mutta opiskelu on taatusti hankalampaa neljän kuin kolmen kera.

   Poista
  3. Minä kans ajattelin, että jos tekis toisesta ylimääräsestä äippäpakkauksen pussista pussin, mutta sattui tuo löytymään. Tosin ÄP.n pussi on isompi, että ehkä sen vois tehdäkkin sitten isompaa ajatellen. Niin teilläkin on aika samanlaiset ikäerot, kun meillä - niin tällainen tilanne onkin eri helppo.

   Poista
  4. Isot on juu aikamoinen parivaljakko, painelee pihalla ja kavereilla keskenään. Siinä mielessä huono nuorimman puolesta, että ei ole sitä leikkikaveria joten saan viihdyttää sitten kokoaika ja keksiä tekemistä

   Poista
 4. Mä ihastuin kans tuohon kaukalopussiin.. ovat tosi kätevia. Löysin vasta nuo kaukalopussit toisen lapsen tullessa, ja harmittelin että olisinpa se ollut mulla käytössä jo ensimmäisenkin kanssa.
  Tsemppiä viimeisille hetkille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kehittyy ja tulee uusia juttuja vauvan hoitorintamallekkin - osa sellasita ettei tarvi ja osa huippuja. On kyllä myös niin vauva kohtaista ne tarpeet... esikoista koitin kapaloida viltteihin ja harsoihin, kun tykkäsi olla "paketissa", sitten nuoremman aikaan löysin kapaloliinan ja heti piti hommata vauvaa varten ja mitä vielä toinen inhosi olla tiukassa paketissa, eli eipä tullu käytettyä. En tosin liinaa myynytkään, joten katotaan jos tämä tyyppi tykkäis on kuitenkin tosi kätsykapistus.

   Poista
 5. Tuo kaukalopussi on kätevä, meilläkin oli viime talvena käytössä lokakuun lopussa syntyneellä. Näppärästi sen sai siirrettyä vaunuihinkin lämmikkeeksi :)

  Voimia loppuodotukseen ja tsemppiä koitokseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa kyllä huippu keksinnöltä. Meillä viliviikarin kanssa oli myös ongelmana, että nousi vaunuissa seisomaan jo tosi pienenä, niin tuskastelin, kun ei saanut pussin kanssa vöihin, mutta tälläpä saa.

   Mummi kävikin tuossa turhan mutkan ; ) lähetettiin takaisin kotiin... heh

   Poista
 6. Meilläkin tuollainen ollut kahdella tyttelillä käytössä. Tosi kätevä. Joskus tuntui, että kaula jäi paljaaksi, mutta sitten virittelin "kaulurisysteemejä" suojaksi. =) Toisinaan oli vähän hankala, jos joutui jostain syystä ulkona kylmässä nostamaan kaukalosta pois. Meillä oli myös pieni toppahaalari, mutta se jäi lähes käyttämättä tuon pussin vuoksi. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin katoin, ettei sitä taida ihan suppuun saada - täytyy jotain systeemiä siis viritellä ; )

   Mä ehdin ostaa kirppikseltä vitosella pienen toppahaalrin, joten kauheeta vahinkoa ei tuu jos ei ole käyttöä. Toisaalta varmaan vaunuissa tulee käytettyä äipääpakkauksen pussissa - tuota auto tarvii varmaan lähes päivittäin niin ei viitsi varmaan vaunuihin tuota välissä irrottaa.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!