Amalian Helmiä

13. syyskuuta 2013

Kummallinen maailma

Minä olen saanut olla siinä onnellisessa asemassa, että negatiivisia kommentteja olen saanut todella vähän. Ei edes kaikkia yhden käden sormia tarvita niitä laskeakseen. Blogi on kuitenkin jo viisi vuotta vanha ja kohta lähennellää 1500 postausta. Lukijoitakin kuussa tällä minun kotikutoisella blogin reppanalla n. 25000 kuussa.
Nyt täällä viikolla on tullut kaksi ei mitenkään vahvasti negatiivista kommenttia, mutta kuitenkin. Se on tässä hassuinta, että ne ovat molemmat tavallaan käsittelevät samaa aihetta, mutta ihan ääripäissä toisistaa.

Ensimmäinen sanoi blogin olevan ihme materialismia pullollaan.
Mua ensin nauratti - minkälainen on lastenvaate blogi ilman lastenvaatteita?

Tein sen myötä kuitenkin pikaisen laskutoimituksen ja totesin edellisessa 90 postauksessa ostaneen jotain uutta 11 postauksessa. Tämä vielä pahimpaan aleaikaan. Ostokset oli lähinnä jotain pikku tossujen ostoa ja niitä alennusmyyntejä.

Toisella kertaapa sivutessani postauksessani uuden tavaran ostolakkoa. 
Yökötti lukijaa toisten vanha krääsä ja kuinka ei voisi esimerkiksi käyttää toisten vanhoja astioita. Eikä tykkään muutenkaan vanhoista asioista.

Tuotakin mietin omalle kohdalle ja minun ystävä kävi kommenttia vielä kehumassa, niin laitampa sen tähän:

Voih , mää en voi sanua mistään kodin tyylistä etten tykkäisi - itselle en ottaisi, mutta kauneutta on monenlaista - ultra modernista kunnon peppi pitkätossu tyyliin. Jos kotia ei ole sisustettu ei se silti ole ruma vaan heidän koti - siinä kodissa saatetaan vaikka matkustella sisustamisen sijaan tai ei vain ole rahkeita muuhun.

Nyt kun katselen ympärille ei meilläkään kenenkään krääsää ole. Kaikki vanhat rakkaat astiat on "peritty" sukulaisilta. Saatanhan sen kahvini mummolassakin mummin 50 vuotta vanhasta kupista juoda oksentamatta :) Myös meidän huonekalut ihan paria lukuun ottamatta omaavat tarinan, siis tiedetään mistä ne on tulleet ja kuka niitä on ennen käyttänyt. Esim pari pulpetti jonka tarkkaa historiaa ei tiedetä entisöitiinkin juuriaan myöten. Pari kirppiskuppia on ostettu ja ne on olleet jonkun tason arvokamaa - kesällisen kirppis kuppi ostin 17 eurolla ja sen arvo on 50 euron pintaan.

Minä oli pari kymppisenä niin lapsellinen, että kaverin harrastaessa kirppistelyä itse istuin tyhjässä loossissa murjottamassa ja odottamassa, kun hän kierteli kirppistä. Hyöhemmin aikuistuin ja heräsin tähän maailmaan, että tällä menolla hukutaan tähän materiaan ja piip jos ei tästä viisastu. En voi väittää itsekkään olevani kovin ekologinen, mutta suunta on ollut kuitenkin parempaan :)


Se on hyvä että näitä kommentteja tulee, kun saa hyviä pohdinnan aiheita.
Kaikkihan sen tietää, että blogit on vain pintaraapaisu bloggaria ja saattaa olla hyvinkin kaukana todellisuudesta.

Poistin kuitenkin toiminnoista sen "ei enää tätä", kun huomasin siihen tulevan rakseja vain jos kuvissa vilahti Metsolaa tai sieltä oli jotain ostettu. En halunnut, että se vaikuttaa postauksiini ja lopettaisin vaikka postaamatta niistä, kun kommentit taas että niistä tykätään.
Päivän mietin alanko tällaisia pohdintoja julkaisemaan, mutta antaa nyt mennä ;)

10 kommenttia:

  1. Meitä on moneen junaan :D Yks sana tulee vaan mieleen taas kerran, kateus. Älä välitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nämä on ihan kevyttä kamaa :) se vaan tässä huvitti, kuinka eri tavalla tämä nähdään.

      Poista
  2. Ihmiset ovat erilaisia ja tykkäävät eri asioista. Minusta keskusteluissa on mukavaa jos tulee erilaisia näkökulmia. Ei kaikki voi olla asioista samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kun tossa kirjotin on hyvä, että näitä tulee, kun saa pohdittavaa. Minä käytänkin sanontaa, että "makua asioista ei voi kiistellä" - jokainen tykkää eri asioista ja niitä pitää kunnioittaa.

      Poista
  3. Hei! Minäkin sain tällä viikolla ensimmäisen negatiivisen kommentin ompelublogiini, juurikin materian arvostamisesta. Tyttäreni lohdutti, että blogi on vasta sitten hyvä,kun se saa negatiivista palautetta ja saa ihmisillä aikaan tunteita.Olkaamme siis tyytyväisiä erilaisista mielipiteistä,vaikka se ei kivalta tunnukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin jo kurkkaan minälaista kommenttia oli saanut... ei voi ymmärtää.

      Poista
  4. Ehkä jollain oli vaan paha päivä ja piti saada purkaa johonkin. Älä ainakaan lopeta metsolan vaatteista bloggaamista,nehän on vaan niin ihania. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei meillä kaikilla ole samanlainen maku - sillon täytyy vaan siirtyä seuraamaan jotain toista itsestä kivempaa blogia. Jos kovasti ärsyttää ei kannata näitä lukea ollenkaan :)

      Poista
  5. Muutenkin tuntuu, että lapsilla on aina paljon enemmän vaatteita kun löytää kivoja kaupasta tai kirpparilta, saa vanhoja tutuilta ja sitten osa tekee vaatteita itsekin. Eikä se välttämättä tarkoita sitä että vanhemmat olisivat materialisteja :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kun vertaa sitä aikaa, kun esikoinen oli vauva verrattuna tähän päivään on jo ero suuri! On niin käsittämättömän paljon enemmän tarjontaa ja kirppikseltä löytyy hienoja vaatteita.

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!