Amalian Helmiä

20. syyskuuta 2014

Kynttilän polttaja ja uudet entistä ehommat kynttiläkipot

Minun on tunnustettava etten ole ahkera kynttilöiden polttaja - jos poltan kynttilää on sen oltava kokoajan katseen alla. Helpompaa on, kun tuli on turvassa takan sisällä. 
Tämä johtunee sittä, että asuessani vielä kotikotona kynttilä leimahti metrisiin liekkeihin ja se edelleen kummittelee mielessäni. Valitettavasti olen tartuttanut hysterian myös esikoiseen (en tiedä miten, kun en niitä juuri polta), mutta viime talvisen sähkökatkoksen aikana, kun niitä piti ripotella pitkin taloa tyttö vahti niitä herkeämättä.

Kynttilät ja kynttiläjalat kuuluvat silti isona osana sisustukseen (mutta vai valkoiset ).
Kesän tuunaukset jäivät sattuneesta syystä aika vähille, mutta tavoitteet sain saavutettua - liinavärjäys, nämä kynttiläkipot ja vielä yksi homma...

Poika rikkoin tiputtamalla minun entiset lemppaarikipot ja piti saada uudet tilalle. Eli sprayjasin mustalla pienet saviset kukkaruukut. Tällä kertaa jätin sisustan värjäämättä.

Rentouttavaa viikonloppua - me suuntamme serkustapaamiseen :)

4 kommenttia:

 1. Parempi tulen kanssa ollakin liian varovainen kuin ei varoa laisinkaan. Meillä pojat eivät osaa varoa tulta sitten laisinkaan eli sen puoleen ei juurikaan uskalla kynttilöitä poltella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä nuorempaa yttöä kiinnostaa kovin ja joskus muistan sen kärryyttäneen legoukkoa mun lattiakynttilä jalassa (sen kerran kun siihen kynttilät laitoin palamaan) - tosin siitä on jo monta vuotta aikaa.

   Poista
 2. Meillä kans lapset jännittää tulta tosi paljon ja ovat tarkkoja siitä, että kaikki kynttilät sammutetaan, jos lähdetään yläkertaan. Kivalta näyttää nuo maalatut ruukut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi niin päin. Ruukut sopii tähän rappioi romanttiikkaan. En tiedä mihin oon saanu nuo ruukut hävitettyä, kun joskus niitä oli monta kymmentä, kun pidin kukkapenkin koristeena.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!