Amalian Helmiä

5. syyskuuta 2014

Tuppereihin sinisissä

Käytiin jokunen aika sitten Tupperware-kutsuilla. Edellisistä kutsuista onkin melkoinen tovi aikaa, mutta ei ihan kymmentä vuotta.

Oltiin tapamme mukaan valmiina vähän liiankin hyvissä ajoin ja kulutettiin aikaamme ottamalla potretteja.
Kunnes kaveri soitti, että ettekö tulekkaan - minä oli katsonut alkamisajan väärin! Olen muuten ollut aika ahkera kutsuilija viimeisen parin viikon aika - viisillä kutsuilla olen parin viikon sisään käynyt. Viimeksi olin eilen naistenalusvaatekutsuilla ja sellaisilla olen viimeksi ollut joskus äidin kanssa vielä kotona asuessa. Tykkäättekö kutsuilla?
Tuppereihin lähdettiin sinisissä

Tilaukseen lähti Kombismart setti - tiesin jo etukäteen sen tilaavani, koska äidilläni on tämä jatkuvassa arkikäytössä  tai sellainen jossa on kolme saman kokoista rasiaa. Yhdessä leikkeleet, toisessa tomaatit ja kurkut jne. Nyt tuossa oli yksi isompi, mutta siihen varmaan mahtuu salaatin jämät?


Muuten meillä on ihan jatkuvassa käytössä erikokoiset sateliitit - on ruuan jämät jääkaapissa tai pakkasessa tai niihin raastetaan juustoa tai otan keiton evääksi töihin.

Keittoa lukuun ottamatta eväät ovat kulkeneet töihin vuosituhanne alusta asti tupperin microkupissa.

Kovassa käytössä on myös microkuppi - kuin vanha lie, kun mies on se saanut äidiltää kotoa pois muuttaessa ja sitä ennen se oli anopin käytössä. Mää hurautan sillä potut microssa aina, kun syöjiä on vähän ja tarvii keittää 1 -3 pottua.

Löytyy meiltä niitä kaapin pölyttäjiäkin... herkkuhissi tukki kaappia vuosikaudet, kunnes joku vinkkasi, että on just olterman juuston kokoinen ja siitä asti herkkuhissi onkin asuttanut meidän jääkaappia oltermannin suojana. Sitten on joku kastikekannut - ei oo käytetty koskaan ja kermakko sekin käyttämätön niin ja dippivati. mää en vaan osaa kattaa muovikipoilla muuten pöytää. En oo noita ite ostanutkaan. Kakku ja piirakka kuvut on aina käytössä, kun nyt sattuu sellainen tilaisuus olemaan - vaikka ei mulla ne vadit ole jos ei sitten juhlavati sovi sen vadin ja kuupan sisään.
6 kommenttia:

 1. Minä olen hirmu huono kutsuilija. Ehkä pari kertaa vuodessa jossain lastenvaatekutsuilla käyn. Jotenkin niillä olessa tulee sellainen pakko ostaa jotain fiilis. Kiva puoli tietty se että voi samalla höpötellä muiden mammojen kanssa:)
  Meiltä löytyy tuo ostamasi säilytysrasia systeemi. Kovassa käytössä,säästää tilaa jääkaapissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää tykkäänkin mennä sellasten luo joista ei tule sellaista pakko ostaa oloa. En nytkään läheskään, joka kerta ostanut - en sen takia että ois pakko vaan tarpeeseen. Itelle ei oo mitään merkitystä emäntä ostaako vieraat ja hyödynkö jotain - tietysti kiva jos esittelijä saa palkan, mutta mukava jos esittelijäkin ei oo sitten tyrkkymeiningillä. Minusta aina tuntuu, että pitää sitä emäntääkin kunnioittaa, että näkee järkkäämisen vaiva ;)

   Rasia on kyllä tosi kätevä ja noita, kun kerran ostaa niin toistakertaa ei tarvii.

   Poista
 2. Minä en henk.koht tykkää kutsuilla käydä,jos kutsujen pitäjä yhtään oudompi. Aivan ihaniahan kotikutsu tuotteet ovat,mutta niin kalliita. Rakastan esim. me&i-vaatteita,mutta ostan vain kirpparilta/huuto.netistä, koska talous ei anna myöten ostaa täydellä hinnalla.
  Muutenhan kutsut ovat mitä mainioin tapa tavata tuttuja isolla joukolla. Nykyään kun ei tule enää baarissa käytyä/biletettyä,niin ei sillain tapaa tuttuja.
  mukavaa lauantaita!
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin valtaosa miikkareista onkirppikseltä - niissä on laatu ainakin jo valmiiksi testattu. Nyt en tilannu mitään, kun lasten mallisto ei miellyttäny ja itselle ei oo järkeä mitään nyt tilata. Oivan loistava tapa porinoida muiden naisten kanssa.

   Poista
 3. En käy kutsuilla koskaan. Aina tuntuu, että jotain pitäis ostaa ja inhoan sitä tunnetta. Ostan muutenkin lähes kaiken käytettynä tai teen itse, ahdistaa silloin pakko-ostaa ylihintaisia tavaroita tai vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei ole tullut vielä vastaan tyrkkyä myyjää tai saati emäntä olettanut, että kaikki tilaa. Varmasti äkkiä loppus sellasen myyjän hommat :) En vois kuvitellakkaan ostavani jotain mitä en tartte ihan se takia, kun tuli kutsuille lähdettyä.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!