Amalian Helmiä

16. lokakuuta 2015

Imettäminen

Huomasin nyt olevan imetysviikon

Minä olen imettänyt täällä hetkellä elämästäni 54 kuukautta.
Olen imettänyt lentokoneessa, linja-autossa (lapsi oli kiinni kaukalossa), kaupassa samalla työntäen ostoskärryä, ravintolassa, leikkipuistossa, makuulta, istualtaan, seisten.

Minä olen sitä mieltä, että imettäminen on jokaisen oma asia imetti tai ei.
Olen saanut olla onnellinen, että imettäminen on minulta onnistunut, kun sitä toivoinkin.
Tällä hetkellä, kun muu maailma suuresti vauvelia kiinnostaa on suurena apuna ollut imetyskoru, johon on helppo vauvan keskittyä. Tämä nuorimmainen on myös todella kova raapimaan ja puristelemaan syödessää, joten korun ansiosta äiti pääsee vähemmillä vaurioilla.
Olen ostanut tämän Minttuliini designilta
8 kommenttia:

 1. Mun luku pikaisesti laskettuna on 67kk, mutta lapsia on yksi enemmän. Kuopus täytti juuri vuoden. Monessa paikassa olen minäkin imettänyt, mutta tuota ostoskärryversiota en ole kokenut :D kauppojen sovituskopit ovat tosin tulleet tutuiksi. Tällä hetkellä vauvan hampaat painaa jotenkin kummallisesti toiseen rintaan, (vaikkei pure) kun syö ja se sattuu tosi paljon. Toiselle puolelle ei satu. "Kainalosta" imettäminen auttaa, mutta siinä on omat haasteensa tuollaisen "ison köllin" kanssa etenkin julkisilla paikoilla. Vähitellen meillä alkaa imetyskerrat vähentyä, kun poitsu pääsee lehmänmaidon makuun ;) yösyötöt on jo jääneet pois. Tuo korun räplääminen on hyvä idea etenkin tietyssä iässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimäisen kanssa tuli sovituskopit tutuiksi sittemmin ei oo jaksanu isommin sovituskoppeja etsiä jos on ollut tarjolla lähempänä istumapaikkoja. Meillä on kaikki ite ittensä vierottaneet siinä vuoden ja kolmen kuukauden iässä, varsinkin esikoiselle koitin melkein väkisin sitä venyttää, kun ite en saanu itteäni siitä vierotettua.

   Poista
 2. Minä olen imettänyt 36kk. Kolme lasta, nuorimmainen nyt 1v2kk. Vanhempien lasten imetys lopetettu juuri tässä 1v2kk iässä, mutta kuopuksen kohdalla ei ole lopettaminen edes vielä käynyt mielessä... Monessa paikassa eri puolilla maailmaa minäkin olen imettänyt, julkisesti mutta kuitenkin muut huomioiden. On se vaan niin kätevää kun ruoka kulkee mukana (paitsi nyt rupean kyllä olemaan sitä mieltä että meidän neidin olisi hyvä myös ymmärtää että kaikki ravinto ei ole nestemäistä. Itse syömisen motoriikassa ei mitään ongelmia, neidille yleensä ei vaan maistu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näköjään matikkataito hukassa, imetyskuukausiahan on jo 42 =)

   Poista
  2. Meilläkin syödään kiinteitä vähän heikosti, mutta jospa se siitä. Uskon kuitenkin flunssankin ruokahalua heikentäneen, mutta kasvu onneksi ollut silti hyvää.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on kaunis vaikkei imettäisikään. Pitäs ostaa joku muunkin värinen

   Poista
 4. Minulla on kaksi lasta ja kumpaakin olen imettänyt noin vuoden ikään saakka. Vaikka imettäminen on luonnollinen asia, en itse koskaan imettänyt julkisilla paikoilla. Jos oli kotona vieraita menin makuuhuoneeseen imettämään. Minusta tuntui kerran kiusalliselta, kun tuttava alkoi imettämään mieheni istuessa sohvalla vieressä.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!