Amalian Helmiä

18. toukokuuta 2016

Pieni herrasmies



Minä olen aivan ihastunut tällaiseen hillittyyn herrasmiestyyliin. Kurkatkaa vaikka Pinterestini lastenvaatetauluun. Poika itse tykkää farkuista ja laittaisi ne vaikka päiväkotiin tai pitäisi farkkuja ihan kotona. Pojan lempivaatteet ovatki farkut ja tähtineulepaita, jotka haluaisi aina päälle.
Äiti kyllä suosii ihan collarihousuja ja trikoopaitoja tai sitten joustofroteeta.

Kiva lipis, pikee bleiseri, kengät ja vyö ovat HM.ltä. Bleiseri oli niinkin kallis, kun alta kympin. Sen raski ostaa vaikka harvemmin se päällä hienosteltaisiin. Bleiseri vuorettomana ja mukavalla pikeekankaalla menee kesällä vaikka kauppatakkina.

ps. Onko kukaan muu koukussa pinterestiin???
pps. Ystäväni on kerran sanonut ihanasti, että "Sallittakoon äideille pieni lastenvaatekikkailu, jos se tuo iloa arkeen ja näin jaksaa taas arjessa" 










5 kommenttia:

  1. Ihanasti sanottu ystävältäsi ja suloinen herrasmies! Tää on varmaan mun lempiaihe, näin viiden pojan äitinä, josko taas jotain sanoisin ;) Mä olen saanut monesti kokea, että on jotenkin omituista pukea poikia nätisti. Eräskin äiti sanoi, että tyttärensä ei tarvitsisi enää yhtään mekkoa, mutta koska mekko oli niin ihana, hän osti silti. Eipä siinä mitään, mutta perään hän totesi, että poikansa sen sijaan tarvitsisi yhdet siistimmät housut, muttei malta ostaa, kun niissä on kuitenkin pian polvet puhki. En tiedä, oletteko muut törmänneet tällaiseen ajatteluun, mutta itse tulen näistä aina kovin surullisiksi. Vaikka meillä on näin monta poikaa, en koe, että he olisivat saaneet mitenkään erityisen paljon polvia puhki housuista, ei ainakaan siistimmistä housuista. Osa housuista on käytössä jo viidennellä. Pienestä asti olen myös opettanut poikia, miten mihinkin tilaisuuteen pukeudutaan. Osa poikien vanhemmista sanoo, etteivät viitsi hankkia pojalle esimerkiksi juhlakenkiä, kun ei niille tuu käyttöä. Olen miettinyt, ollaanko me joku poikkeusperhe, kun meille kyllä tulee vuoden aikana useampikin käyttökerta juhlakengille. Ne ovat myös säilyneet tosi hyvinä ja nyt kuopuksella on käytössään kengät, jotka ovat olleet jo kaikilla neljällä isoveljellä.

    Meillä esikoinen tykkää arjessa (koulussa) käyttää farkkuja. Kakkonen ei erityisemmin pidä farkuista, mutta käyttää niitä kuitenkin kouluhousuina. Lisäksi hän käyttää mielellään chinoja, myös punaisena. Kaikkein mieluiten hän kuitenkin kulkisi verkkareissa. Itse voin sanoa, etten ole mikään suuri verkkareiden ja collegehousujen fani. Päiväkoti-ikäiselle ja "pikkukoululaiselle" ne on ihan ok, koska niiden päälle on helppo pukea haalari/ulkohousut. Ja toki myös kotihousuina kivat. Vierastan kuitenkin ajatusta, että kuljetaan ulkona pelkissä collegehousissa esim. koulussa. Joo, tiedän, monet teinitkin kulkevat niin... Collegeiden sijaan/niiden lisäksi meidän pikkupojilla on sellaisia löysemmän mallisia farkkuja, joissa on usein kuminauharesori lahkeessa ja jotka ovat pehmeää ja ohutta denimiä. Ne kelpaavat usein myös sekä eskari- että kerhopojalle ja äidille ;)

    Meillä ei ole pojilla kovin usein ollut pukuja/puvuntakkeja. Ollaan aika paljon käytetty neuleslipovereita ja kauluspaitoja. Täksi kevääksi ja kesäksi pojille kuitenkin on viime kesän alesta edullisesti ostetut tummansiniset puvuntakit, liivit ja housut. Lisäksi ostin pikkupojille edullisesti vaaleansiniset puvuntakit, liivit ja pukushortsit. Paidoilla, liiveillä, kravateilla ja ruseteilla pystyy muuttamaan pukeutumisen ilmettä rennommasta virallisempaan. Vuosi sitten ihastuin poikien polvisukkiin, jotka mielestäni on syötävän suloiset pikkupojilla chinoshortsien ja noiden pukushortsien (sekä henkseleiden) kera. Tuohon herrasmiestyyliin yhdistän yleensä "pappalätsät". Tänä kesänä kokeillaan myös olkihattuja :) Tykkään kovasti myös henkselihousuista eikä haittaa, vaikka henkselit joskus roikkuisivatkin vapaana ;) Vaarinpaidat ja riihipaidat onmyös kestosuosikkeja ja ne sopivat mielestäni kaiken ikäisille. Puolisiististä paidasta käy aina pikeekaulukselliset paidat ja erityisesti pidän niistä yksivärisinä ja pitkähihaisina, joita saa hyvällä hintalaatusuhteella esim.Benettonista.

    Nyt lopetan tällä erää ;) tulee aina niin pitkiä vastauksia :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. näitä sun kommentteja on niin ihana lukea! Voikin pääsisi joskus livenä jutustelemaan! Mulla on tässä pohdinnat poikien asuiksi tyttöjen synttäreille. Harmittaa niin hurjasti, kun en ostanutkaan niitä chinossortseja pojille... pläää... ne ois menny vaarinpaitojen kanssa. Toisaalta tytöt pukeutuu raikkaan värisiin tyllimekkoihin niin mietin, että jos löydettäs pojille vaaleansiniset ja -punaiset pikeet farkkusortsien kanssa, kun ovat rennot puutarhajuhlat.

      Minäkin katselin hiekan värisiä pukuja liiveineen, mutta harmillisesti ei ole yhtään juhlia kesällä... ei edes lakkiaisia, joihin voisi puvut pukea.

      Minusta niin tyttöjä, kun poikia pitää pukea siinä missä tyttöjä ja meillä tytöt ovat tuohon ikään mennessä kyllä sotkeneet ja rikkoneet useamman vaatekappaleen mitä pojat.

      Poista
    2. :) Tiedätkö, sinä kun olet taitava ompelija, niin hetkessä hurautat pojille ihan vaan kuminauhavyötärölliset pellavapolvihousut. Niihin kun silittää prässit ja laittaa henkselit, saa helposti ja yleensä myös melko edullisesti pojille juhlavat vaatteet. Henkselit ei tietenkään oo pakolliset edes. Vaarinpaita käy hyvin tai sitten kauluspaita ja rusetti ja mahdollisesti myös liivi, rennoissa juhlissa ei tarvi sitäkään. Rennot puutarhajuhlat toki menee ilman muuta farkkushortseissa ja pikeissä. Meidän pojista yksi on syntynyt kesällä ja silloin useimmiten pojilla on ollut juuri pikeepaidat päällään ja niissä pystyy leikittelemään väreillä. Sun pojat on vielä pitkään niin pieniä, että löydät esim. KappAhlin Newbie-mallistosta suloisia juttuja. Huomasin tosin, että vähitellen suosion myötä niitäkin hintoja on alettu hinaamaan ylöspäin. Ale-kampanjoita on kuitenkin jatkuvasti, ne kannattaa hyödyntää.

      Poista
  2. Täällä toinen koukussa oleva tunnustaa heikkoutensa ;)

    Kivoja juttuja sinun taulussa.

    VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!