Amalian Helmiä

22. maaliskuuta 2010

Simahti

Meidän neiti tässä yksi päivä nukahti eteisen lattialle. Crocsi tyynynä ja itse oli peittoon kietoutunut -ite taisin olla pyykkejä tmv. tekemässä ja luulin myös veerun leikkivän edelleen kiltisti leikkihuoneessa - yleensä hiljaisuus tietää jotain ikävävää ja tätä neitiä on vanhdittava kokoajan, ettei esimerkiksi ruoka saa ylimääräisiä mausteita tai vaikka neiti olisi aloittanut leipomisen ihan omatoimisesti.

Minua on huvittanut kuvien lapset, jotka ovat nukahdelleet eriskummallisiin paikkohin, koska minusta se on ollut ihmeellistä. Nämä meidän tyttöset on ollut aina vaikeita päiväunille nukutettavia, jos sisälle on yrittänyt nukuttaa. Tietysti sairaana ovat sippailleet väsyneet raasut.


Epe lopetti päivä unet kun kaksi täytti ja alkoi känkkäröimään nukkumisen kanssa jo puolitoista vuotiaana. Veeruska taas hieman yli kaksi vuotiaana. Nyt Veeruska sammui reissussa myös ravintolan pöytään (eivät kuitenkaan poistaneet sammunutta asiakasta ravintolasta). Luulen, että syynä on nämä valoistuneet aamut, kun herätään aikaisemmin, vaikka onhan nukkumaan toki menty vastaavasti aikaisemmin.

Nukahdellaanko teillä lattialle, pöytään tai kesken leikin? Mikä on eriskummallisin nukahtamispaikka?

11 kommenttia:

 1. meillä taas päinvastoin tuo neiti ei ole koskaan nukahtanut mihinkään muualle kuin sänkyyn tai päiväuniksi ulos kärryihin.

  aina "kateellisena" ajattelen suloisia simahtelevia pieniä. :)

  VastaaPoista
 2. Esikoisen paras nukkumapaikka on tänätalvena pulkka-ikää pojalla on 3½v :D Oltiin tulossa puistosta, pikkusisko nukkui rattaissa ja pulkassa oli peppu pystyssä möykky. Ajattelin että huijaa mua mutta kotiin tultaessa sai nostaa sisälle nukkuvan pojan :D

  VastaaPoista
 3. On ne toisinaan hauskoja, kun nukahtavat minne sattuu. :)

  Meillä 2-vuotias nukahti viime syksynä seisaalteen, siten kuitenkin, että ylävartalo nojasi keinutuoliin, poski siis istuinosaa vasten. Ja istualleen on nukahdettu syöttötuoliin tuon tuostakin.

  VastaaPoista
 4. Hih, pakko kommentoida. Meillä tytöt eivät oikeastaan nukahtele eriskummallisiin paikkoihin (toki reissuissa ruokapöydän ääreen tms.) mutta minä itse olen nukahtanut...

  ... ylioppilaskirjoituksissa, kesken reaalikokeen. Onneksi joku aivasti niin heräsin suht nopeasti :D

  ... pyöräillessäni kesätöistä kotiin. Heräsin törmättyäni betoniporsaaseen - ei onneksi hajonnut kuin polkupyörän lamppu ja hieman taisi mulle tulla naarmuja.

  ... seisovilteen kesken esitelmän teon.

  Mulla on siis loistavat (liiankin) unenlahjat :) Siksi en mielelläni lähde ajamaan autolla pitkiä matkoja väsyneenä.

  VastaaPoista
 5. Suloinen =) Nuorimmaisemme nukahti noin 2 vuoden iässä muutaman kerran vauvakeinuun. Silmistä huomasi, että lapsi on tosi väsynyt muttei millään halunnut pihasta sisälle. Lopulta silmät painuivat kiinni asti ja oli kannettava poika päiväunille =) Muutaman kerran myös lattialle nukahti kesken leikkien, mutta ei kovin usein.

  VastaaPoista
 6. Meillä on ihan tuttua tuo "simahtelu"! Vanhempi pojista (nyt jo 15 v.!) nukahti pienenä aina tasan tarkkaan juuri siihen missä uni sattui yllättämään...ruokapöytään, pyörän päälle, keinuun, polkutraktoriin (ja nassu siksi ruvella!) ja autoon aina kun auto vaan hörähti käyntiin...
  Onko ihanampaa kuin tuollanen unen turvallisesti yllättämä pikkuinen?!? ☺

  -A-

  VastaaPoista
 7. Niin söpö pienokainen!
  Meillä nukahdetaan autoon, aina, ja iltaisin ihan milloin mihinkin jos ei ole tarpeeksi ajoissa lähdetty omaan sänkyyn :)

  VastaaPoista
 8. Meillä ei pojat nukahda kuin sänkyyn, rattaisiin tai autoon. Niihin kyllä ihan helposti :)

  Suloisia kuvia!

  VastaaPoista
 9. Hanna - meilläkin yleensä perinharvinaista

  Zallaah - juuri noita peppu pystyssä kuvia olen nähnyt ja sen tuntuu perin ihmeelliseltä miten joku voi nukahtaa noin : )

  Ellu - no on täytynyt olla väsynyt, kun seisaalteen nukahtaa.

  Marja - no oho!! Mikä olet ammatiltasi? meinaan, että sopisit varmasti hyvin vuorotyöhön hyven unenlahjojesi ansiosta.

  Anu- ihana... onko edelleen yhtä hyvä uninen?

  Anni - no autoon meilläkin nukutaan, joka tosiaan välillä ongelma ja siksi pidetään tuo dvd-vekotin mukana lyhyilläkin matkoilla iltaisin, ettei nukkumatti karkais : )

  Vauhtivekaroiden äiti - meillä ei esikko ole myöskään ikinä nukahtanu muualle - ei, kun nyt muistinkin, että kerran auto kärryyn titi- konsertin jälkeisen väsymyksen ansiosta.

  VastaaPoista
 10. Amalia, sulle on jotain mun blogissa!

  VastaaPoista
 11. Myös mun blogissa on sulle jotain :)

  Mä oon ihan toimistotyöläinen ammatiltani - kieltämättä unenlahjoineni sopisin vuorotyöhön :D Tosin, entäs kun nukahtelisin yövuoroon :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!