Amalian Helmiä

11. heinäkuuta 2013

Kakkukuppi

Synttäreideni kunniaksi leipasin tänään tällaisen kakun. 
Kuten monesti olen manannut, etten ole mikään täytekakkupaakari. Tämän kaltainen kakkuloinen on oikein omiaan minun koristelutaidoilla. Sinne vain kakku tarpeet kuppiin litsläts. Ei ollut minun idea vaan maisteltiin tällaista kavereilla juhannuksena.


Tällainen keskikesän lapsi ei ole tottunut syntymäpäiviään juhlimaan. Lapsena aina valtaosa kavereista oli juuri näin keskellä heinäkuuta reissussa, ettei isoja bileita saatu aikaan. Vaikka ei sillon taidettu muutenkaan järjestää nykyisenkaltaisia lastenjuhlia? Onneksi pikkuveli onkin syntynyt heti joulun jälkeen niin eipähän tarvinnut olla kade ;)

Toinen tytöistä ei tykkää kermavaahdosta, joten kokosin hänelle oman version pelkällä rahkalla. 

pssst. meidän uudet puutarhakalusteet on minun veistelemät :)

16 kommenttia:

  1. Heippa. Kerrotko ,miten tuo kiva kakku tehdään? Kuopuksellani synttärit vkonloppuna ja osa vieraista tulee lauant ja osa vasta maanant. Voisi tehdä tuollaisen tarjolle :)
    -Sanniska

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paistoin pohjaksi neljän munan kakkupohjan - tein aika ohuen pohjan. Leikkasin pohjasta kiekkoja. Kupin pohjalle kakkupohja, kostutus, hilloa, kermavaahtoa marjoja, tuollaisia kerroksia niin paljon, kun kuppiin mahtuu. Meistä kakusta tulee normaalia täyskäriä mehevämpi, kun siihen saa normi täyskariä enemmän täytettä, kun ei tarvi pelätä kakun rösähtämistä ja täytteen valumista. Tuonhan voi tehdä millä tahansa kakkutäytteellä. Nyt jo mielessä visioin uusia täytteitä :)

      Poista
  2. Hihihihi , mutta varmana makoisa, vesi kielellä täällä ( taidankin kipaista mansikoita kaapista) . Itsekin olen heikko heikko leipuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ei voi epäonnistua :) Minulta kyllä muu luonnistuu, pullat, piirakat ja juustotorttuja tykkään vääntää, mutta ääh nuo täyskärit niistä ei tuu ikinä sitä mitä haluan. Varsinkin, kun kaveri on ihan huippu kakkuleipuri -> löytyy blogista elämäni muruset

      Poista
  3. Ihanan näköinen kippokakku :) Synttärionnittelut! :)

    VastaaPoista
  4. Haluaisin kiittää sinua ihanasta, raikkaasta ja sopivan arkisesta blogista. Blogisi sisältää juuri sopivassa suhteessa lapsiperheen arkea, muotia ja inspiraatiota sisustukseen/ostoksiin. Mikä parasta blogisi ei ole täynnä mainoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia, ihana kuulla. On niin paljon ihania juttuja ettei sitä pysty keskittymään yhteen juttuun. Jotain yhteistyöjuttujahan olen tehnyt, mutta mielellään sitä tukee pientä yrittäjää, jos juttu on meidän näköisiä. Sellaiseen en lähtisi joka ei oo meidän juttu :)

      Poista
  5. Ja nyt kiinnostaa mimmoset puutarha kalusteet olet veistellyt ;) -AnJä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mää ne tässä varmaan esittelen tai tulkaa katsomaan ;)

      Poista
    2. Joo :) Voisi tulla vaikka niinkin, kun toinen puolisko työmaalla....

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!