Amalian Helmiä

23. elokuuta 2014

Mustaksi meni

 Piti pitkästä aikaa pyöräyttää koneessa mustaa väriainetta - johan nuo värjättävät olivatkin sitä odottaneet. Tällä kertaa konetta piti vähän enemmän puhdistaa mitä viimeksi. Kone on tietysti vuoden vanhempi ja liekkö pesuaineet vaihtuneet enempi sakkaaviin?!? Mutta ei sotku niin paha ollut etteikö olisi kannattanut ja tulipahan sitä konetta puhdistettua perusteellisemmin ;)


Mulla alkaa olla melkoinen kokoelma mustia pitsiliinoja - pitää varmaan kehitella niistä jo jotain muutakin, kun eivät ne kerralla pöytään mahdu. Osan hamstraamistani liinoista jätin värjäämättä, jos innostuisin värjäämään jollain mulla värillä ja tuunaisin niillä ainakin pipoja.
Myös vanha äippäpakkauksen vanupuku sai uuden värin - olin nähnyt lopputuloksen tutulla ja siksi hommaan ryhdyin. Myös tyttöjen vanhat vaalean punaiset leggarit sai uuden elämän. Nämä on ajalta, kun hm.n ja lindexin leggarit vielä kestivät lapselta toisella. yhdet näistä on jopa kaverin tyttö ensin pitänyt, eli nyt vielä neljälle ja ehkä kestävät viidennelle.

Tällainen kasa koneeseen meni - eli melko sekalaista sakkia :)

Nyt voi huokaista myös helpotuksesta. Aamulla oli opiston vaatempeluun ilmottautuminen - pari isoa lappua oli muistuttamassa, sekä kaikki mahdolliset vehkeet hälyttämässä. Ei sillä en olisi varmasti unohtanut. Jes mahduin mukaan, joten ensi talvena on mamman "terapiat" turvattu ;)


9 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo pitsiliinojen värjäys mustaksi. Mummin vanhoja löytyy montakin kaapista, eikun testaamaan 😃. Voitko suositella jotain värjäystuotetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen värjännyt sillä marketista saatavalla joka on laatikossa - ei pussissa... öö nimeä en nyt sitten muista ja laatikko hävitetty.

   Poista
 2. Hei,
  Allekirjoitan niiiin tuon, että ennen lindexh&m linjan vaatteet kesti lapselta toiselle. Toisin on nykyään :(
  Minä olen myös värjännyt pitsiliinoja ja meinaan niistä sommitella taulun, johon tulee sekä valkoisia, luonnon valkoisia ja mustia liinoja.
  Vielä pitäisi ostaa taulun pohja. Ajattelin kokeilla ihan tuollaista isohkoa taulun maalauspohjaa. :)
  Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei leggarit kestä, kun kuukauden pari vaikka lasten leikit rauhottuneet :( Kuulostaa mahtavalta tuo taulu idea - meillä on iän ikuinen styroksi taulu olkkarissa, johon pingottanut marimekon kankaan ja sen tilalle olen halunnut jonkun uuden - kerro lisää! mistä sait idean? Onko jossain ispiraatio kuvia?

   Poista
  2. Näin just mökillä, että miehen veljenpojalla oli tuttu tpaita- H&mltä 2006 ostettu 5e hintaan, käytetty meidän kolmella ja nyt vielä neljännellä =) nyt jo yhden käytössä menee saumat kieroon..

   Poista
  3. Liinojen käyttö muhi mielessäni jonkin aikaa, mutta kun pengoin asiaa, taisin löytää netin ihmeellisestä maailmasta kuvankin jonkun toteuttamasta ideasta. Jos vain löydän sen vielä niin voin laittaa linkin sinulle. :)
   Ja näissähän on vain taivas rajana ideoinnissa :D
   Marjo

   Poista
 3. Minä värjäilin pari viikkoa sitten harmaalla muutaman rottinkikorin sisuskankaan ja pyyhkeitä. Ihanan helppo tapa muokata vanhasta uutta! Mulla on yksi Katjan vinkkaama projekti virkatuista liinoista mielessä. Laitan blogiin, kun saan valmiiksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jään odottelemaan mielenkiinnolla mitä teet liinoista. Lukija vikkasi taulusta ja se piti heti samana päivänä toteuttaa. Liinoja kyllä jäi ja tahtoo tarttua noilta kirppiksiltä jatkuvasti mukaan.

   Poista
 4. Nuo vanupuvut nukkaantuvat helposti niin mietin, että eikö värjäyksenkin jälkeen jää vaalea nyppyä pintaan? Eli tuleeko värjäyksellä käyttökelpoista? Tuosta kuvasta kun ei saa siitä ihan selvyyttä.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!