Amalian Helmiä

6. elokuuta 2014

Valmiina kouluun, reppu


Huomenna alkaa koulu!!!
Kävimme viime viikolla reppuostoksilla. Mielessä oli kaikki ne kriteeri mitä olen tämän vaivaisen kahden vuoden aikana esikoisen reppusta hyväksi todennut.1. hyvät olkaimet ja helppo kantaa
2. kaksi isoa taskua toinen kirjoille ja toinen mahdollisille liikkavaatteille tai välikausihousuille
3. pieni tasku avaimille ja puhelimme
4. verkkotaskusivulla johon helppo hanskat sujauttaa
5. ei vaaleita värejä.
6. ei ihmeellisiä nyörejä yms. vipstaakkelejaNämä kaikki siis pätevät esikoisen repussa paitsi siinä on vaaleita värejä, mutta lähtivät kyllä pesussa.
Esikoisen reppu onkin ollut todella hyvä, Haglöfsin reppu. Kyselin tytöltä, että eiköhän haluaisi uuden repun, mutta valitettavasti tyttö ei halunnut. Minulla taka-ajatuksena oli tietysti omia reppu itselleni.

Nyt menimme ihan vain markettiin reppu ostoksille. Lastasimme ostoskärryyn isonläjän ensisilmäyksellä sovia reppuja. Valikoimme sieltä repun joka täytti kaikki kriteerit... Kunnes aloin hiplaan sitä... heppoiset vetskarit, ohut kangas ja kuinka laadukkaan tuntuinen on taas tämä Janbootsin reppu joista minulla oli entuudestaa hyvän repun maine. No se koriin ja menoksi - sattui vain unohtumaan ne kriteerit.
Nooh tyttö on ihan erimaata siskonsa, kanssa, että hyvin voi olla, että tavarat olisivat taskuista huolimatta samassa taskussa. Janbootsilla olisi ollut samanvärinen näillä yllämainituilla kriteereilläkin, mutta tyttö ei suostunut enää siihen, että reppu oltaisiin käyty vaihtamassa.


Mihin seikkoihin muut ovat kiinittäneet reppua ostettaessa?

Tärkeitä ovat myös uudet koulutarvikkeet.

Nuoremman valinnat


Vanhemman valinnat. Kynäkotelo on vanha, nuoremman tytön kummitätin antama synttäri lahja, joka on ollut tytölle eritääin mieluinen. Harmi, kun nuorempi meni sotkemaan omaansa hieman ei vesiliukoiseen tussiin :(

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Mä kans huomasin, että monissa ihan kelpo repuissa oli onnettomat pienihampaiset vetoketjut, jotka renaa suunnilleen jo valmiiksi. Huoh! No, onneksi löytyi toimiva silti. Esikoisen reppu näyttää hyvältä, ei ihme, että himosit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi huomasin, muuten ois varmaan joululta joutunut repun uusimaan, kun sen verta kovaa kyytiä tytöltä saa.

   Poista
 2. Meillä on kesti esikoisen eka reppu 2vuotta. Olis halunnu sen viel kolmosellekkin mut olkani repsotti jo ja halusin häille uuden. Nyt lähtee toinen vuosi mustalla puman repulla jossa ei viel juurikaan kulumisen merkkejä. Kakkonen taas halusi repun tosta lähi tokmannilta ja katsotaan nyt onko yhtä kestävä kuin esikoisen reppuvalinnat. Lapsen oma mieltymys meillä ohjeena ollut ja sit on koitettu katsoa et ainakin yksi pienempi lokero avaimillaan tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me koitettiin päästä niin äidin, kun lapsen näkymyksissä yhteysymmärrykseen ja vaikka tuo mikä tuli ei aluksi kiinnostanut olikin lopulta niin hyvä lapsen mielestä, ettei saanut vaihtamaan mennä.

   Poista
 3. Tuttuja ajatuksia repuista! En viime vuonna kyennyt vaikean raskauden vuoksi reppuostoksille ja niinpä tyttö sai mummon kanssa tahtonsa läpi. Jouduttiin sitten kevätlukukaudella hakemaan pikaisesti uusi reppu joka ei kyllä täyttänyt kaikkia kriteerejäni kun vanhasta vetoketju sanoi sopimuksensa irti kesken koulupäivän! Nyt tyttö kinuaisi olkalaukkua, kun kavereillakin on. Ilkeänä pakotan kuitenkin käyttämään reppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ensimmäinen päiväkoti kertakaikkiaan lahonnut käsiin, kun tuli niin kiire sen hankinalla - mitä materian tuhlausta. Meillä on yksi olkalaukku, jota saa käyttää ihan speliaalista- toikkarin haussa jne. Terkkari täti piti niin kovan saarnan olkalaukuista, etten uskalla edes harkita ja hän puhui kokemuksesta.

   Poista
 4. Meillä lapsi lähtee nyt kutoselle sama reppu selässä, mikä ekalle ostettiin. Merkkinä Dakine, ja vieläkin täysin kuin uusi. Halpa reppu siis kun jakaa hinnan käyttövuosilla :) Hieman villimmällä toisella lapsosellani Dakine tosin kesti vain 3 tai 4 vuotta, sitten ratkesi läheltä vetoketjua kangas. Silti mitään muita merkkejä en enää edes harkitse kuin Dakine. Sopii mielestäni kaiken ikäisille koululaisille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitääkin tutustua tuohon merkkii´n - haluaisin, että reppu olisi myös ajaton - ei mitään mostereitä tai prinsessoja. Kiitti vinkistä - menen googlettamaan ;)

   Poista
 5. Jansport on eri kuin Janboots. Tosi hämäävästi samantapainen nimi. Jansportin reput niitä perinteisempiä. Janboots tullu mun mielestä vasta hiljattain myyntiin SSuomessa.

  VastaaPoista
 6. Meillä on lelukaupasta ostettu reppu, joka oli kyllä muita kalliimpi, mutta on myös todella jämäkkä ja hyvälaatuinen - uudenveroinen ensimmäisen vuodden jälkeenkin. Me ei käyty tänä vuonna ollenkaan reppu- eikä koulutarvikeostoksilla, mutta meinasin ihan opettajan näkökulmasta kirjoittaa postauksen lyijykynien ja kumien tärkeydesta :D Nimim. yksi oppilas onnistui jo ensimmäisena päivänä kadottamaan sen ainoan kynänsä, jonka olin hänelle saman päivän aikana jakanut. Kyniä (ja kumeja) ei voi olla liikaa!

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!