Amalian Helmiä

24. kesäkuuta 2015

Kesälomareissu

Me oltiin lähes kaksi viikkoa lomareissulla. Loma startattiin Suolahdesta, josta käsin piipahdettiin Jyväskylässä. Yritettiin Laajavuoreen kiipeilemään, mutta kaksi aikuista ei riitä ohjaamaan kolmea kiipeilevää lasta, leikki-ikäistä ja vauvaa - hengailimme sitten kaupungilla. 
Sieltä kolmeksi yöksi Porvooseen ihastelemaan vanhaa kaupunkia, Runebergin talon puuhia, muumileikkipuistoa ja lelumuseota. Mitään postausta en niistä ala laatimaan vaan lukekaan näistä blogeista täältä ja täältä jotka paikasta paremmin tietävät, sekä kaupungilla oli erittäin hyvät matkailusivut. (Minä voin sitten kertoa teille oman kotiseutuni aktiviteeteista ;) )Ihanaa oli, vaikka majoitusvaihtoehdot tällaiselle sakille vähintäänkiin haastavaa. Kaikin puolin ihana kaupunki ja törmättiin toiseen kotipuolen perheeseen.

Aiheutimme myös kiinalaisissa turisteissa härdelliä. Jouduimme ehkä jonkun kiinalaisen facebook-sivuille, kun lapsia kuvattiin edestä ja takaa ja eri vehkeillä ja poseerasivat itse mukana. Siitäkös vasta riemurepesi, kun huomasivat vauvan nukkuvan pojan alla. Englantia eivät puhuneet, mutta ilmeisesti heitä huvitti meidän lapsimäärä, joka ei kyllä minun mittapuulla ole paljon.

Viikko vietettiin Kuortaneella aktiivilomalla - ei voi muuta sanoa kuin huippua! Kotiäidille parasta lomaa, kun ei tarvi siivota tai laittaa ruokaa, vaan saa vain nauttia perheestä.

Mihin päin aiotte lomalle suunnata?9 kommenttia:

 1. Me jouduttiin myös kerran ystävän ja lasten kanssa kiinalaisen turistilauman ihmeteltäväksi ja kuvattavaksi kun oltiin Nuuksiossa retkeilemässä. Olivat aivan haltioissaan pienistä retkeilijöistä ja vauvoista :D Siinä räpsyi kamerat ahkeraan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska tilanne ja myöhemminkin kävi hipistelijöitä :)

   Poista
 2. Mä jouduin lapsena laivalla jonkun englantilaisen naisseurueen kameralle :D

  Voihan neljä olla Kiinassa paljon mut täällä meillä päin kun on näitä 20 lapsenkin perheitä... :D mitähän ne siitä tuumais :D

  Kivan kuuloinen reissu teillä :) me käytiin maanantaina nauttimassa teillä päin kesästä. Oli kymmenen astetta lämpimämpää kuin täällä ja aurinko paistoi. Ei yhtään tympiny tulla joo kotiin :D alettiinki miettii muutettasko sinne päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sanoinkin, että mitäköhän oisivat sanoneet - varmaan pyörtyneet jos tuttava 17 lapsiseen perheeseen olisivat törmänneet.

   Nyt täällä on satanu pari päivää vettä taivaan täydeltä, mutta silti en mihinkään muuttaisi - suosittlene ;)

   Poista
 3. Kivalta näyttää teidän reissu :)

  Me ei vielä tiedetä pystyykö mies pitämään kunnon lomaa, mutta päiväretkiä on tarkoitus tehdä useampi. Meillä on tapana viedä jokainen mukaamme uskaltautuva kummilapsi kesällä reissuun tai päiväretkelle ja eihän perinnettä voi katkaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee kans kummityttö yökylään ja pitäs jotain kivaa keksiä.

   Poista
 4. Kerrotko enemmän tuosta aktiivilomasta? Opiston kauttako varasitte ja oliko se joku valmis paketti? Minkä hintainen ja oliko ohjattua toimintaa vai pitikö itse valita jotain juttuja? Jos on nettilinkkiä niin laitatko?
  t. Anna

  VastaaPoista
 5. Löysinkin itse tietoa kun ehdin paremmin etsimään eli ei tarvikaan kaikkea kertoa. :)
  Missä majoituitte, oliko vauvan kanssa helppoa jne.? Meillä on suunnilleen samanikäiset lapset kuin teillä niin kiinnostaa kovasti teidän kokemukset. En ole koskaan nimittäin ajatellut tuollaista mutta voisi olla meidän perheen juttu. Käytittekö maksullista lapsenvahtia jne.?
  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tahdo ehtiä näin kesäisin päivällä koneen ääreen istahtaa. Tarkoitus oli tehdä lomasta ihan oma postaus. Meillä oli kaksi huoneistoa jotka sai väliovella yhdistettyä yhdeksi. Oli tosi kätevää, kun toista pidettiin enempi makkarina ja siellä sai pojat rauhassa ottaa päikkyjä. Tosi helppoa oli vauvan kanssa. Vuoroteltiin niissä jutuissa mihin pieniä ei vinut viedä. Meidän pojat oli liian pieniä hoitoon. Me oltiin vimme kesänä vähän vastaavalla, mutta keveämmällä ja monesti ollu mielessä, mutta nyt vasta se toteutu.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!