Amalian Helmiä

25. heinäkuuta 2015

Valmiina kouluun - repun valinta

Meillä on nuoremmalle tytölle repun osto edessä. Viime syksyinen reppu ostos meni mönkään, vaikka kuinka oli kriteerejä etukäteen mietitty (postaus viime syksyn valinnoista täällä). Loppuvuosi mentiin vanhalla fjällräven  päiväkotirepulla. Esikoinen jatkaa samalla repulla vaikka kysyin haluaako uuden, kun neljäs vuosi jo sillä alkaa (himoitsen reppua itselleni).

Esikoisen reppu on puoli vahingossa täyttänyt kaikki meistä hyvän repun kriteerit:
-kaksi isoa taskua, toinen kirjoille ja toinen ulkohousuille tai liikuntavaatteille
-pikkutasku avaimille jne.
- avoin sivutasku hanskoille jne. jotka saa sinne pujotettua ilman repun riisumista
-toinen sivutasku puhelimelle, josta sen myös saa käyttöön vauhdissakin
-hyvä kannettavuus ja mielellään rintasolki
-ei naruja ja härpäkkeitä (jää kiinni menossa)
- ajaton ulkonäkö
-hyvät heijastimet (vanhaan lisättiin heijastusta teipeillä)
Citymarketin Janbootsista löytyy paljon hyviä ominaisuuksia, hintaa tarjouksessa 14,90


Mastermarkssin heijastava reppu on tällä hetkellä ykkössijalla. Löytyy tarvittavat ominaisuudet. Edullisimmillaan löytyi kärkkäiseltä alle 40eurolla.
Partioaitan Osprey Koby repussa on komea ulkonäkö ja täyttää kriteerit. Hintaa tällä on 40euroa

Cittarissa olisi Puman reppu hyvillä taskuilla, mutta vierasta näitä isoja tekstejä tai logoja. Kivaa ulkonäköä saa sitten avaimenperillä yms. Isoihin teksteihin ja kuvioihin kyllästyy helposti ja lyhentää käyttöikää. Hintaa 29,90


Kärkkäisen O'neillin repussa on kiva ulkonäkö ja hyvät taskut. Reppu on tällä hetkellä alennuksessa eli 50euron repusta pois 30%

Mihin te muut kiinnitätte repun valinnassa huomiota? Ostatteko joka vuosi uuden vai pitääkö repun kestää aikaa?

7 kommenttia:

 1. Kolmen koululaisen äitinä ja ihan omasta reppukokemuksestani voin suositella Dakinea. Ainoa reppu, jossa kestää vetoketjut. Meillä ollut käytössä lähes kaikki merkit ja mallit repuista vuosien aikana, ja suurimmassa osassa on hajonnut muutaman kuukauden käytön jälkeen joko vetskarit tai kangas kulunut niin hiuti, että kirjat ovat kastuneet kostealla ilmalla. Sain tuttavaltani suosituksen Dakinen kestävyydestä ja ne ovat kestäneet meillä kyllä tosi hyvin. Viides vuosi lähtee samoilla repuilla. Plussaa tosi kivasta ulkonäöstä (kuoseja aivan ihania, tilasin itsellenikin, vaikka ei kovaa tarvetta olekaan ;)) ja monipuolisista taskuista. Voin kyllä suositella.
  Niin ja serkullani kesti Dakinen reppu koko peruskouluajan. :D Eikä edes halunnut uutta reppua, kun kuosi oli alun perin valittu ajaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ensimmäiset päiväkoti reput kirjaimellisesti lahosi käsiin. Menenkin heti kuukkeloimaat tätä dakinea!

   Poista
 2. Meillä ekalla luokalle menevä esikoistyttö valitsi itselleen Haglöfs tight repun (meillä vanhemmilla on molemmilla sellaiset myös). Se oli hänen mielestään hyvän tuntuinen selässä ja pinkki väri miellytti.
  Tarkoituksena on ettei osteta uutta reppua joka vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän esikoisella on kans sama reppu ja on tykänny. Ei ole kaivanut mitään kuvioita reppuun ja ei toasiaan aijo luvuttaa sitä minulle :)

   Poista
 3. Hyvänoloisia ja -hintaisia reppuja! Alimmainen näyttää suorastaan houkuttelevalta... :D Meillä neiti jatkaa viimevuotisella Ticketin repulla tokalle luokalle ja liikunta- ja kirjastoautopäiviin sitten otetaan käyttöön mahdollisesti sisätiloiltaa vähän suurempi Reiman reppu, jonka hamsteroin jo keväällä hyvästä alesta. Viime vuonna repun hankinta jäi niin viimetinkaan, että jatkossa aion olla valppaana jo paljon aiemmin. Itseasiassa en varmaan olisi ostanut Reiman reppua, jollen olisi pelästynyt Ticketin huonoa kuntoa jo syksyllä parin kuukauden käytön jälkeen. Loppupelleissä Ticketkään ei sitten sen pahemmaksi enää mennyt, joten kelpaa käyttää sitäkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menikö se ticketti rikki? Meillä saa melkein joka päivä olla se isoreppu käytössä, kun valtaosasta vuodesta sinne survotaan ne ulkkarit tai vähintää fleese tmv. Meilläkin meni viime vuonna viime tinkaan ja heikosti kävi!

   Poista
 4. Olipa ajankohtainen postaus.
  Neiti 8v haluaisi olkalaukun, koska kavereillakin on. Itse olen kuitenkin vahvasti repun kannalla, noin pienellä.
  Esikoispojalla on reput kestäneet useamman vuoden kerralla (merkkireppuja) mutta neiti kun ihastunut kuoseihin ja halppisreppuihin, niin joka syksy olemme uuden saaneet ostaa. Tosin eipä niihin rahaakaan ole hurjasti mennyt. Amy

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!