Amalian Helmiä

2. tammikuuta 2016

Ajanhallintaa

Vuosi vaihtui ja kalenterit piti päivittää.

Meillä on monena vuonna toimittu kuusi paikkaisella perhekalenterilla, jossa jokaiselle perheen jäsenelle on oma sarake. Viime syksynä alkoi tuntua, ettei se riitä ja joka sunnuntai pidettiin perhepalaveri, jossa A4.lle kirjattiin tulevan viikon menot. Monet menot on yhteisiä tai yksi sarake ei riitä päivälle. Nyt löytyi Tigerista kalenteri, jossa on sivu jokaiselle viikolle ja joka päivälle on paljon kirjoitustilaa. Kokeillaan toimisiko tämä vai palataanko ihan perus puhtaaseen paperiin. Tämä on ainakin minusta kivan näköinen jääkaapin ovessa.
Lagerhaussista hankin magneettitaustalla olevan viikonpäivä vihkosen, johon olemme suunnitelleet viikon ruokalistan. Vasta huomasin, että Lagerhaussissa on myös nettikauppa, josta voi tilata Suomeenkin!
Lisäksi minulla on pieni taskukalenteri, johon merkkailen pidemmän ajan menot.
Ajanhallinnassa en ole pystynyt siirtymään sähköiseen aikaan, vaan luotan edelleen vanhaan kunnon paperiversioihin.
En tiedä liittyykö aiheeseen, mutta ostin clash ohlsonilta viiden vuoden päiväkirjan,johon on valmiiksi merkattu päivät. Minä olen toivoton vauvakirjojen ylläpitäjä, jotenkin ei tule kaivettua sitä esiin. Olen pitänyt lapsista vihkoja joihin olen kirjoitellut heistä, mutta ajatus tästä viiden vuoden päiväkirjasta houkuttaa. Toisaalta jo valmiiksi harmittaa miksi en hommannut tällaista jo 11 vuotta sitten johon olisi muutamalla lauseella kirjannut päivän tapahtumat, kun tuntui esikoisen ensimmäinen potku, tai ihan arkisetkin asiat. Jospa tämä toimisi paremmin. Kaikki kalenterit olen säästänyt yli kymmenen vuoden ajalta. 
Minkälaisia kalentereita teiltä löytyy?

11 kommenttia:

 1. Meillä on jääkaapin vieressä ilmoitustaulu, jossa perhekalenteri. Jokaiselle perheenjäsenelle oma sarake. Lisäksi pieni pöytäkalenteri johon merkkaan esim. laskujen eräpäiviä tai muita tärkeitä "paperihommia". Lisäksi mulla on työkalenteri, jossa työmenot. Ja päiväkirjaa kirjoitan päivittäin... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli monta vuotta perhekalenteri, mut viime vuoden aikana alkoi tuntua että ei enää toimi... Liian vähän tilaa ja taas osalle jää väliin tyhjää. Voi kun itsekin olisin jo vuosia sit aloittanut päiväkirjan pidon

   Poista
 2. Hih, kalenteriaiheista postausta juuri kirjoittelin tälläkin;) Meillä on ollut monta vuotta käytössä 5-sarakkeinen logistiikka-apuri koko perheen menoja varten ja sitten jokaisella tietysti erikseen omat kalenterit ja kännykän kalenterit aikuisilla synkronoitu yhteen. Välillä kyllä tuntuu, että siltikään ei aina kaikki palaset toimi yhteen..Olipa kia kuulla, että Lagerhausilla on verkkokauppa, josta saa tilattua tännekin, ihan suosikki Tukholmanreissuilla! Ihanaa Uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logistiikka-apuri? Täytyy kuukkeloida, mikä se on... Kyllä on välillä haasteita saada aikataulut täsmään

   Poista
 3. Meillä 2 lasta ja kummallakin 2 harrastusta. Normi viikkona harkkoja yhteensä 7. Yleensä ajat viikosta toiseen samat. Lisäksi joskus on turnauksia. Harrastus ja päiväkoti + kouluasia merkinnät mahtuvat ihan tavalliseen kalenteriin. Mies merkitsee työ menemisensä omaan sähköiseen kalenteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen ihan friikki aikatauluissa ;) meilläkin valtaosa kiinteitä, mutta tykkään merkitä nekin kalenteriin, että näkee yhdellä silmäyksellä mihin voi ottaa ekstraa

   Poista
  2. Mää olen ihan friikki aikatauluissa ;) meilläkin valtaosa kiinteitä, mutta tykkään merkitä nekin kalenteriin, että näkee yhdellä silmäyksellä mihin voi ottaa ekstraa

   Poista
 4. Tuollainen 5 vuoden kalenteri täytyy hankkia seuraavaksi. Sais kummilasten lahjat muistiin. Olisi myös viidestä seuraavasta vuodesta jotain muistissa. Siinä ajassa on jo isoimmat päässeet ylä-asteelta ja pienin kasvanut esikoululaiseksi. Niihin vuosiin mahtuu varmasti monenlaista!

  VastaaPoista
 5. Hyvä postaus! Meillä mies toivoisi digikalenteria, joka näkyis jotenkin kaikille (sanon jotenkin, koska en oo yhtään kiinnostunut :( ). Meillä on vuosia ollut keittiössä perhekalenteri. Uudessa on 6 saraketta, lapsille omat,mulla & miehellä puolitettu sarake. Koululaisten lukujärjestykset lisäksi jääkaapinovessa (sellainen magneettimuovitasku). Perhekalenteriin merkataan harrastukset, isojen kokeet, juhlat, konsertit, pelit/kisat, neuvolat, hammaslääkärit ym sekä kaikki poikkeusaikataulut. Näin kotiäitinä ollessani perhekalenteri on mulle tärkein arjen toimivuuden kannalta. Työkuvioihin tarvitsen sitten ihan oman kalenterin. Täksi vuodeksi hankin itselleni sellaisen päiväkirjakalenterin. Lasten ollessa pieniä, mulla on ollut vihkoja, joihin olen tehnyt niitä "vauvakirjamerkintöjä". Nyt ajattelin jatkaa niitä tähän kalenteriin. En kirjoita sitä päivittäin, ainoastaan jos ehdin tai on jotain tärkeää kirjoitettavaa. Sitten kun joskus otan vauvakirjat esille, etsin noista vihoista milloin mitäkin tapahtui. Siinä menee paljon aikaa, mutta ajattelen, että tärkeintä on, että ne on jossakin ylhäällä. Eräs tuttavani pitää erikseen esillä perusaikataulut ja perhekalenteriin merkitään vain poikkeukset. Itse kokeilin viime syksystä alkaen värikoodata kalenteriin tapahtumia, koska tuntui, että tekstitulvasta oli vaikea löytää olennaista. Värikoodauksen miinuspuolia olivat työläämpi kirjoittaminen ja se, että oikea kynä oli aina hukassa ja sit saattoi jäädä koko merkintä kirjaamatta.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!