Amalian Helmiä

1. syyskuuta 2016

Päiväkotiin

Sinne lähtivät pojat innoissaan päiväkotiin. Isompi on pakannut reppua jo monta päivää ja heräsi tänään varmaan kuuden jälkeen innoissaa. Isompi tietää jo mitä odottaa. Toivottavasti nuorempikin on jatkossa yhtä reipas lähtijä. Äitiä ei voi kehua reippaaksi, kun monta päivää jo vollotettu. Saa nähdä miten saan haettua pojat parin tunnin päästä. Onneksi uusi työ alkaa maanantaina ja saan märistä tässä pari päivää rauhassa ja pojat aloittaa lyhemmillä päivillä. Muutenkin hyvä niin saa hoideltua muut hommat loppuun. Saimme järjestetyä niin ettei poikien tarvinnutkaan hypätä suoraa täyteen viikkoon vaan ainakin vuodenvaihteeseen mennään 15 päivällä kuukaudessa. Isillä on paljon pitämättömiä lomia, sekä mummot ja papat tulevat auttamaan. Hekin ovat tottuneet siihen, että lapsia voi tulla arkena tapaamaan ja viettämään aikaa heidan kanssaan, joten heillekkin mukava saada olla lasten kanssa edelleen päivän kuukaudessa. Katsellaan sitten vuodenvaihteesa olisiko minulla mahdollisuutta 80% työaikaan, jota kyllä hartaasti toivon. Pari tuntia lyhyempi päivä tai yhdellä arki vapaalla on suuri merkitys lasten kanssa vietettyyn aikaan.
Juuri tuli puhelu, että pojat olivat jääneet itkuitta leikkimään. Nuorempi oli kyllä jäänyt ensin portille seisomaan, kuten monesti on tehnyt hakiessaan isoveljeä pois päiväkodista. 

Aloitettiinko muissa perheissä tänään päiväkoti?
5 kommenttia:

 1. Saako teidän päiväkotiin tehdä sopimuksen 15 hoitopäivästä kuukaudessa? Meilläpäin se on nykyään 12-14 päivää kuukaudessa. Itse teen 3-vuorotyötä ja mies arkisin 8-16 työtä. Ei aina riitä se 14 hoitopäivää kuukaudessa. Välillä mummo hoitaa lapsia tai iskä tekee etäpäiviä. Se on kuitenkin paljon säästöä, että 2 lapsen hoitopäivät ovat kuukaudessa 14kpl. Vuodessa säästetyllä rahalla saapi melkein 4 hengen ulkomaanmatkan. Ja onhan se pienille lapsille raskasta olla aina arkisin klo 7.30-16.30 päiväkodissa. Tulorajatkin ovat naurettavan pieniä. Harva työssäkäyvä perhe saa hoitomaksuista alennusta, jos perheeseen kuuluu 4 henkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on 10-15 + tietty täysaikainen. Vielä jos olisi sellainen, että 80% työaikalainen ei tarvitsisi ottaa kokopäivähoitoa :) - moni kuitenkin sitä tekee. Satasen kuussa säästää, vaikka suurin merkitys on toki se että lapset saa ollan vanhempien tai isovanhempien kanssa.
   Noista tulorajoista puhuttiin juuri kaverin kanssa puistossa, että moni asia kolahtaa sen pienen keskituloisen nilkaan, kun kaikki menee aina maksimin mukaan.

   Poista
 2. Ihanat reippaat hoitolaiset :)
  Ja tsemppiä kovasti äitillekin, voi meitä naisia ku aina pitää itkeä vollottaa :) Mutta kyllä se siitä, ihan varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitolaiset on kyllä toistaiseksi olleet tosi reippaita. Naama turvoksissa saanut märistä, niin paljon ettei lapset edes enää ihmettele!!! Se menetetty yhteinen aika surettaa :(

   Poista
 3. Voi kuinka iloiset päiväkotilaiset :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!