Amalian Helmiä

29. elokuuta 2012

Syömään!!!

Riikan kauppareissu postauksen ansiosta aloin miettimään meidän ruokailutottumuksia.
Ensinnäkin minä en rakasta soppakattilan ääressä käkkimistä, mieluummin leivon, kun kokkaan. Mies on meillä se joka viihtyy pitkään keittiössä. Jako meneekin niin, että minä hoidan ruuat arkena mies viikonloppuna - tosin viikonloppuisin rehut jää minun vastuulle.
Ensimmäisen kerran opiskeluaikana tein keittiönkaapin sisään vinkkinlista ruuista - jaoteltuna jotensakkin - liha, kala, kasvis - keitot jne. Sieltä sitten kuikataan ennen kauppaan lähtöä vinkkiä (siis minä kuikkaan arkiruokiin, mies googlettaa omiin luomuksiin reseptejä).


Meillä käydään kerran viikossa isossa kaupassa työmatkan varrella ja täydennystä maitoihin ja hedelmiin haetaan sitten siitä läheltä kylän pikkukaupasta.
Yleensä laitan ruuan edellisenä iltana valmiiksi seuraavaa päivää varten, tai ainakin esivalmistelen. Pötyä on pöydässä sitten nopeaa. Koitan lämmitysaikana suosia leivnuunia ja pataruokia.
Jaottelen ruuat yleensä niin, että viikonaika olisi vähintään yksi kasvisruoka tai uunipuuro, yksi kalaruoka ja yksi kana. Korkeintaan kerran syötäisiin jauhelihaa ja kerran kahteen viikkoon makkaraa tai nakkia. Tosin useasti jaan esimerkiksi 400g jauhelihapaketin niin, että toisesta puolet menee kaalikeittoon ja toinen puoli raasteella jatkettuun murekkeeseen tai makaroonilaatikkoon.
Mies harvemmin syö lämmintä ruokaa arki-iltaisin, kun heillä on niin mahtavat työpaikkaruokailu mahdollisuudet, sekä monena iltana on jotain urheilu juttua johon ei täydellä mahalla saata mennä. Minulle itselleni täytyy riittää ruuasta evästä töihin. Minulla ei roppa kestä eineksiä ja ainoat hätävarat töihin onkin sitten pakasteesta pinaatti- tai kanttarellikeitto.Isommalta kyselin lempiruokia ja ne olivat: pupuäidin porkkanasosekeitto, lohikeitto, hernekeitto, kanakeitto, pikku muikut, oman maan potut, isin lihakastike ja uunimakkara (ja perään tuhadus, ettei sitä ole ikinä kyllä kotona tehty).

Nuoremman kyselyn tulokset: kaalikeitto, riisipuuro, porkkana, kana ja nuudeli.

Tämän viikon ruokalistassa on nakkikastike + muussi, perunaporkkanasosekeitto, kanakasvisvartaat, spelttipuuro ja tomaattinen uunisei.
Miten muissa lapsiperheissä syödään?

5 kommenttia:

 1. Meillä poikien lempiruokia ovat spagetti ja jauhelihakastike, makaroonilaatikko ja lihapullat. Aika perinteisesti :)

  Onneksi myös kalaruoat kuten lohisoppa ja muikut maistuvat hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikki tavallinen maistuu meidänkin tytöille -just saa menemään jotain tortilloita ja pitsaa.

   Poista
 2. Minä huolehdin meillä ruoanlaitosta. Joskus viikoloppuisin mies savustaa lohta ja tekee lohkoperunoita.
  Keitot on helppoja arkiruokia ja ne maistuu hyvälle lämmitettynäkin.Tällähetkellä lemppari on kanakeitto johon laitan kookosmaitoa.
  Toinen suosikki on laatikkoruuat johon laitan perunasipuliseospussin ja kasvissuikalepussin ja kanaa, kalaa tai lihaa ja ruokakermaa.
  Teen myös paljon ruokaisia salaatteja.
  Valmistan iltapäivällä aina niin ison satsin että minä ja 4v syödään sitten sitä seuraavana päivänä aamupäiväruuaksi.
  Ja täytyy myöntää että n.kerran viikossa meillä syödään eineksiä:)

  Kiitos muuten vielä tunnustuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies nyt aikuisiällä innostui ruuanlaitosta ja en kyllä yhtään vastustele.
   Keitot ja laatikot on kyllä käteviä. Noista eineksistä, että olen ajatellu, että voisin testata niitä foliossa olevia perunasoselaatikoita ja tietty maksaloota on jo syötykkin.

   Mulla onkin kookosmaito purkkikaapissa täytyykin testata!

   Poista
 3. Söisipä meidänkin pojat noin hyvin ja monipuolisesti, mutta ei uppoa millään. Melkein mikään. Tämä asia saa kyllä äidin hermot koetukselle, jos mikä. Ruokaa vain tökitään lautasella eikä suuhun mene monestikaan edes lusikallista! Todella rasittavaa... Niin ja ihan perusruokia siis meilläkin tehdään, eineksiä ei juuri koskaan käytetä. Pojat on todella valikoivia ja nirsoja, aargh! Mutta hyvältä kuulostaa teidän ruuat! :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!