Amalian Helmiä

2. lokakuuta 2014

Mitkä vaunut pikkusisaruksille?!?

Olin ajatellut sen enempi miettimättä, että meille hankittaisiin sellaiset päällekäin istuttavat sisarusvaunut - kunnes kaveri puhui mua sekaisi, että kiitos vaan ;)
Mutta tosiaan ehkä siellä alhaalla ei kukaan kaksivuotias halua istua?
Monessa käytetyn myynti ilmossa lukee, että ollut käytössä vuoden?

Meillä tytöillä oli sellaiset edulliset kolmipyöräiset tuplat, joilla mentiin ja lujaa, välillä kolmekkin päällä ;) Ostin käytettynä ja möin ne eteenpäin täysin toimivina, mutta kankaat haalistuneina. 
Tuplilla mentiin lenkillä ja omalla kylällä pyörittiin. Jopa vielä 
3 ja 5 vuotiaat oon joskus kuskannu luistelemaan (luistimet laitettu valmiiksi jalkaan), kun ei oo pulkka kulkenut.Pika lähetyksenä huonolla kelillä vein 2 ja 4 vuotiaana kerhoon, Eli käyttöä tuplille löytyi kyllä vauva-ajan jälkeenkin.

Isolle kylälle me mentiin tyttöjen kanssa emmaljungan scootereilla ja seisomalaudalla.
Nuo meidän Scooterit on jo yhdeksän vuotiaat ja haaveilin niiden uusimisesta, ja sen takia ajattelin niitä päällekkäin istuttavia joista saa sen sisarusosan myöhemmin pois. Kuinka paljon me sitten siellä kaupungilla käydään... kerran tai kahdesti vuodessa. Ostarissa laitan aina kaukalossa ostoskärryihin.
Ehkä me kuitenkin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen katellaankin niitä rinnan istuttavia. uusitaan nuo scootterit vaikka myöhemmin.Näistä Carenan double swingeistä olen kuullut kehuja. Näitähän ei uutena saa, mutta muutenkin oli tarkoitus katsastaan ensin käytettyjen puoli.
Tähän saisi vauvalle kopan ja isot pyörät maalla (toivoen lumista talvea) ehdottomat.

Mitä tuplia suosittelisitte? Kohtuu hintaisia? Tai onko jollakin tulossa myyntiin hyvät tuplat ennen vuodenvaihdetta?

26 kommenttia:

 1. Meillä oli kaksosilla Britaxin päällekkäin istuttavat tuplat. Ihan pienille oli hyvät mutta reilu 1.v ei enää halunnut istua "alakerrassa". Sitten osti Emmaljungan tuplat jollaiset ollu vanhemmillakin lapsilla. Hyvät mutta painavat:( nyt Brion pony tuplat ja parhaat ikinä mutta ei sovellu pienelle.
  Emmaljungan scootterit meillä oli nyt 6.v.llä käytössä nelivuotiaaksi. Aivan huiput rattaat! Ehdottomasti ostaisin sellaiset jos vain yhdelle tarvisin kärryjä:)

  Mukavia juttuja nämä rataspohdinnat:) t.yksi joka vois vaihtelun vuoksi uusia rattaat kerta vuoteen:):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin ajattelin, että jos raaskis ois eka päällekkäin istuttavat ja sitten keveät ponyt, mutta kaksosilla varmasti muutenkin vähän eri tarpeet. Kaverin kaksosilla oli just ponyt kans.

   Poista
 2. Höh, just möin meidän Carena douple swingit vähän aikaa sitten! Meillä niitä kyllä käytettiin pitkään, vaikka meidän lapsilla ikäeroa 2 v 9 kk. Muistaakseni vielä 4 -vuotiaana kärräsin niillä neitiä kiireessä kerhoon pikkuveikka mukana. Autoa kun ei ollut, niin niillä mentiin myös kaikki neuvola- ym. metkat. Suurimmat miinukset minusta niissä oli se, että vaunukoppa oli niin pieni (meillä ei poika mahtunut koppaan montaa kuukautta - mutta jaloissa oli tosiaan se härpäke, joka vei ylimääräistä tilaa) + se, että työntöaisan korkeutta ei voinut säätää (itselle tuntui vähän korkealta - mutta sinähän taidatkin olla pidempi?). Tuossa kylällä suht. lyhyillä matkoilla ajoivat asiansa oikein hyvin + mahtui useimmista ovistakin sisään - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä -mää möin meidän tuplat toissa kesänä ja tytöt on kyllä sitä mananneet, että miksi äiti möit - no en osannut toivoakkaan tällaista tilannetta ;) Meillä kans kyllä tosi pitkään just kerhoon isompaa kuskattiin. Tuosta kopasta olen kuullut samaa - toivoisin, että menis nuo talvi kuukaudet, mutta jos ei tuu kauppojen mukana niin en ala erikseen ostamaan vaan hommaan jonkun pehmyen kantokopan. Niissä meidän tuplissakaan ei ollu aisan säätöä, mutta oli just sopivat mulle.

   Poista
 3. Meillä on juurikin nuo carenan tuplat. Ostettu vauvalle ja 2-vuotiaalle. Todella paljon oli käytössä olleet ja liikkuneet hyvin. Käytettynä ostettiin vaunukopalla, sen toki uutena. Ja kyllä ovat hintansa haukkuneet. Nyt tuo vauvakin täytti jo kaksi ja vielä rattaat ovat eteisessä. Kesällä käytiin niillä eläinpuistossa ja huomenna lähdetään alanyaan carenoiden kanssa. Menevät todellakin pitkään. Toki nykyään ovat vähällä käytöllä, mutta vielä meinaan jemmata, jos tulee reissuja jossa kävellään paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tytöillä jemmattiin kauan, kun aina väliin tuli tarvetta tässä omalla kylällä heittää kyytiin ja seisomalaudalla en lähtisi, kun shoppailemaan korkeintaa - ei todellakaan mihinkään lenkille. Hyvä kuulla, että kestävät käyttöä!

   Poista
 4. uusina nuo carenat, evo 2. ilmakumi edessä+takana, kuomut taipuu turvakaareen saakka eteenpäin, säädettävä työntöaisa ja saa kasattua vauvakopan kanssa. noi on siis uudistukset vrt niihin ekoihin double swingeihin =)
  meillä on myös ollut phil&tedsit ja britaxit, phil&tedseistä tykkäsin enemmän kun renkaat isommat. p&t vibet meillä on nytkin kun on vain yksi 3½v taapero, painoraja niissä on kai 25kg joten mahtunee tarpeen vaatiessa ekaluokallakin niihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bitaxeja ois saanu halvemmalla, mutta katoin just kuvista niitä renkaita, että liian pienet meidän menoon :) Mulla on keskustelu yksistä kaupoista, joten täytyypä selvittää onko ne tuota uudempaa mallia - tuo kuomuhomma ois kyllä hyvä jos vauva isompana pussissa koisaa - meidän entiset tuplat oli siitä huonot, että oli yhtenäinen iso kuomu, mutta me ostettiinkin ne kavereiden kaksosilta.

   Poista
  2. joo, sen kyllä näkee kuvista kun katsoo renkaita ja työntöaisaa että säätyykö =) niitä vain ei taideta enää tehdä, google ei löytäny nopsaan myynnissä kuin 2013 valmistettuja käytettyjä.
   britaxit oli kivat, käytettiin niitä paljon vaan kesän+kaupungilla, joten niillä meni siellä ihan hyvin. ne oli 2011 ainoat päällekkäiset tuplat, joissa sai täysin vaaka-asentoon kummankin istuimen, meillä matkasi usein alapenkillä vauva kantokopassa ja yläpenkki oli 3½v varten.
   vibeihin rakastuin ehkä 2008 jo, mutten raaskinut ostaa kun oli yhdet tuplat. sitten syntyi kuopus ja ostin ne talvea varten, jos pienillä buggisten tyylisillä vaunuilla ei olis päässyt kulkemaan. no ei paljoa lunta näkynyt =)
   varmasti kyllä ottaisin tuollaiset päällekkäiset uudelleen, nykyäänhän niissä saa alapenkin selkänojan myös nukkuma-asentoon, ennen ei saanut.

   Poista
 5. meillä 3½v ja 5v muuten tappeli siitä alapaikasta, kun kolmonen oli vauva ja matkusti yläpenkillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikä? Meilläkin joskus on tytöt vaunuihin vailla jos laiskottaa ;)

   Poista
  2. http://instagram.com/p/txMaxlq0cr/ tässä on tänään napattu kuva; ylhäällä 2v4kk ja alhaalla 3v7kk. kulki muuten hyvin noin isojen lasten kanssa, kävin nelisen kilometriän kävelemässä.

   Poista
 6. Meillä oli aikanaan toisen halpis merkin rattaat... Emma jule twin kärryt. Näissä ainut miinus oli että kuomu oli yhtenäinen ja molemmat istuivat nenä menosuuntaan. Rapia vuosi näitä käytettiin päivittäin ja myin eteenpäin kun pojat aloittivat hoidon ja pääasiallinen liikkuminen alkoi kulkea autolla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoinkin, että niitä saisi kohtuu hintaa uutena - tuon tyyliset meillä olivat tytöillä ja hyvin asiansa ajoivat

   Poista
 7. Meillä on Briot, jotkut ihan tavalliset mustat kaksostenrattaat. 7 vuotta vanhat. Vauvaa pidin viime vuonna semmosessa untuvapussissa isomman vieressä siellä, hyvin pärjäsi vaikkei koppaa ollut.
  Edelleen sullon 4-vuotiaan ja 1-vuotiaan niihin, jos pitää joku tietty asia kävellen käydä ja siten pääsee nopeemmin kuin että 4-vuotias pyöräilisi :)
  Tykkään paljon liikkua niillä - jokikinen askel on hyvää kuntoilua, kun työntää 35 kilon massaa edellään!

  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekkin olisi ne vanhat välttäneet jos en olisi mennyt niitä myymään, mutta välillä on tosiaan kiirus tai sellainen kelikin, ettei nuorempaa voi laittaa kävelemään tai pyöräilemään tai vetää pulkassakaan niin tosi hyvä heittää rattaisiin

   Poista
 8. Voin suositella nuita carenan double swingeja. Ollut käytössä jo 2 vuotta, molemmat lapset viihtyy hyvin kyydissä, ja nyt tulee taas vauvakoppa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EI noista kyllä ole negatiivistä palautetta saanut :)

   Poista
 9. Meillä oli sama pohdinta vuosi sitten ja haluttiin edulliset mutta toimivat. Käytiin testailemassa kaikennäköisiä tuplia ja tuntui, että kaikki oli vähän sinnepäin. Yksi toive oli myös, että tuplista saisi rattaat myös yhdelle lapselle, ettei tarvisi kohta olla vaihtamassa taas mallia. Lopulta päädyttiin kuitenkin tilaamaan kalliit Bugaboo Donkey Duot ja myytiin vanhat Brion yhdistelmät pois. Tuplista saa tehtyä rattaat yhdelle ja tarvittaessa lisättyä istuimen kaksveelle milloin vain. Tilattiin rattaat ulkomailta ja säästettiin näin useampi satanen. Näillä on myös tosi hyvä jälleenmyyntiarvo joka ajateltiin myös säästöksi. Rattaat on olleet kyllä kaiken rahan arvoiset, huhtikuusta asti ollaan käytetty päivittäin monenlaisena kombona ja yhtään vikaa en ole löytänyt, en mitään! Loppujenlopuksi halvemmat tuplat plus yhden lapsen yhdistelmät olisivat tulleet kalliimmaksi. Kyllä ehdottomasti suosittelen Bugaboo Donkeyja vaikka ovatkin hintavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä noihinkin tutustumassa. Meillä vaan on noita rattaita ennestään vähän kaikenlaisia, mutta ei tuplia. Onkohna noita mihin hintaan käytettynä P&T on paljon tullut käytettynäkin vastaan.

   Poista
  2. ^^ noita p&t vibejä on huutiksessa yleensä alle 400e. omistani maksoin 150e, kun vähän naarmuja rungossa ja ehkä inan haalistuneet kankaat =)

   Poista
 10. Ja se piti vielä lisätä, että ovat superkevyet! Monesti kyydissä puolivuotias, 2v8kk, hoitolaukku, ruokakassi js potkupyörä ja silti työntäminen yhdellä kädellä onnistuu vaivatta (koska toisella pidän puhelinta ;D)

  VastaaPoista
 11. Teillä alkaa olemaan jo iso perhe :) Minulla on vain kaksi lasta ja meidän perhe on nyt tässä.
  Tuntuu, että aika on niin kortilla, että ei tahdo aika riittää edes näille kahdelle. On työ, omakotitalon ja pihan hoidot, lasten kuskaukseet harrastuksiin ja ruoan laitot ja kaupassa käynnit. Illalla kun tulee viiden aikaa töistä ja iltatoimet alkaa seitsemältä, niin aika tuntuu tosi lyhyeltä. Ei viikolla kerkeä lapsille paljon antamaan aikaa. Viikonloput koitetaan olla sitten yhdessä, mutta kun monet kotityöt tahtovat jäädä viikonlopulle, kun viikonloput ovat niin lyhyitä.
  Toiset ovat varmaan niin tehokkaita, että pystyvät yhdistämään kaiken tän. Olisi kiva jos olisi itsellekin aikaa, esim. käydä lenkillä, eli haluan, että elämässä on muutakin kuin lasten hoitoa. Ja myös työ on tärkeä.
  Välillä tuntuu haikealta, kun tietää, että ei saa enää kokea raskautta ja vauva-aikaa. Mutta olen niin onnellinen näistä kahdesta. Nuorempi lapsista on nyt 4-vuotias. Ja taitaa olla hieman ikäkriisiä kun ikä alkaa olemaan lähempänä 40 vuotta. Oma äitini kun oli tuon ikäinen, itse sitä oli jo täysikäinen. Eli ehkä sitä alkaa odottelemaan niitä lapsenlapsia :)
  Tässä minun ajatuksia. Hyvää vointia loppuraskauteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä jo tätä sakkia, mutta ensimmöinen sati alkaa olla jo hyvinkin oma toimista ja meillä päinhän tämä ei ole ollenkaan iso perhe :)
   Mutta itse asiassa fb.ssä on useampi linkittänyt sen Sari helinin kirjoituksen Kaaosvuosista ja sen pohjalta aloittelinkin jo postausta -joten palataampa aiheeseen piakkoin ;)

   Poista
 12. Meillä on Phil&Teds dotit ja en vaihtais pois. Todella tyytyväinen olen ollut. Meillä on ollut myös emman jule twin-rattaat, ne oli ihan hyvät muuten, mutta yhtenäinen kuomu oli iso miinus. Sitten oli easywalker duot kolme vuotta kovalla käytöllä ja nyt siis nuo dotit ostettiin vuosi sitten vaikka ikäeroa laspille tuli 3vuotta. Todellakin on ollut tarpeelliset. Nuo Dotit on tosi kivat ihan yhdelläkin lapsella.

  Onnea odotukseen! :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!