Amalian Helmiä

8. marraskuuta 2014

Jouluisia ajatuksia

Oletteko jo selanneet Kodin 1.n Anno - joulukuvastoa.
Minä just tuossa aamukahavilla nautiskelin siitä.
Joko muilla on joulu mielessä?
Minulla on kaksi viikkoa töitä ja sitten alkaa ooooodooootuuuus.....
Viikko joulusta ja meillä saattaa olla jo pikku nyytti.
Sopivasti sattuu tuo joulu jolle en ole vielä suonut ajatustakaan ennen kuin nyt tai no joo eilen aloitin.

 Kuin meidän jouluista - valkeaa, sävytettynä vihreällä ja ruskealla luonnosta - Käpyjä, puolukan varpuja ja havuja ollaan menneinä jouluina kerätty. Askarreltu taikataikinasta tähtiä, leikattu mulperipaperista enkelin siipiä, silkkipaperista lumihiutaleita ja taiteltu kartongista tähtiä - valkoisia kaikki.
Meidän joulujuttuja löytyy tuolta sivusta joulutunnisteen alta ->
 Hillittyjä jouluvaloja
Lampaan talja ja valkoisia pilarikynttilöitä - ihan jokunen jouluinen tekstiili (itse asiassa yksi tyynyn päällinen ja yhdet verhot, jotka nekin pelastin, kun anoppi oli laittamassa niitä pois.).
Tapoihini ei kuulu isot varastot koristeita ja tekstiilejä.
Vaikka koristeita on moneen teemaan/henkeen - ei niitä ole kuin kaksi laatikkoa, joista toinen täyttyy valoilla ja kuusen matolla. Ilmaisilla luonnon koristeilla pötkii jo pitkälle.
Tänä syksynä en ole metsään jaksanut tai oikeastaan muistanut mennä, joten nyt ehkä tuleekin joulu muodostumaan valkeasta, mustasta, harmaasta/hopeasta ja ripauksesta punaista. Kaivellaan ne joskus joulun jälkeisestä alesta kaivellut pallot esiin, vitriinistä nostetaan hopeiset koristeet paremmin näytille ja kaikki kynttilät esiin, kattauksessa käytetään muulloinkin käytössä olevaa harmaata liinaa ja niitä mustaksi värjättyjä pitsiliinoja. Nostetaan musta pillihimmeli esiin ja makkarista haetaan olkkariin höyhen kranssi.
Lasten jouluvaatteet on jo kaapissa - oikeastaan ajatus joulun väreistä lähti tytöille jo pojan ristiäisiin ostetuista boleroista ja uusista mekoista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!