Amalian Helmiä

12. maaliskuuta 2015

Pieni kesämies - vaaleansinistä pienelle pojalle kesäksi

Ihastuksesta vaaleansiniseen ja postista tipahtaneen 20% HM.n alekupongin vauvan eli alle alle 92 kokojen ( ilmeisesti vauvan syntymän johdosta, koska tuli nimellä) johdosta. Sekä sähköpostissa oli mainos, että liikkeissä perjantaina 13.3 kol 8-10 on -20% alet kaikesta HM.llä.
Niin etsin kesäksi kivaa pikkumiehille ja lähillä sinivalkoista. 

Pikeepaita ja farkkusortsit löytyy jo ennestään ja pienemmällä miehelle tuo ukkolätsä :)
Ompelulistakin kasvattaa pituuttaan....
Joko muilla on kesävaatteet mielessä?
Täytyisi vaan ensin käydä ne välikausivaatteet läpi.

9 kommenttia:

 1. mitähän jemmoja. 3 hihatonta bodya, 3 kesäpukua missä lyhyet lahkeet+hihat, 3 lyhythihaista bodyä ja 2 t-paitaa. yhdet shortsit, parit pikkarit vaipan päälle.. vielä varmaan muutamat shortsit, vahinkojen varalle =) ja pari lierihattua, ei ole yhtään siinä 38-40 tms koossa.
  luulin myös ettei pojalle olisi mitään vaatteita meillä, mutta yllättävän paljon olikin kaikkea unisex-vaatetta jemmassa niiden mekkojen ja pinkkien tyttöjuttujen lisäksi. enkä ole vielä ehtinyt edes varastoon saakka :D jumpsuitin ostin viileille illoille koossa 56cm, se on niin pieni! tykkään vaaleansinisestä kyllä, ja V tykkää tummansinisestä vaikka 4v tyttö onkin, joten vauvakin varmaan tulee kulkemaan paljon sinisessä. Näytin Vlle pari sinistä+vihreää harsoa mitä ostin "hyvä äiti, kyllä se meidän vauvakin varmasti tykkää sinisestä kun se on poika" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on paljon vihreää, mutta tuo vaaleansininen on aika vähissä. Kohtuudellahan sitä pienen kanssa pärjää, kun käyvät äkkiä pieneksi. Meidän pojat kasvaa niin eri tahtiin, että saapa nähdä käykö pojalta jääneet kesävaatteet enää kesällä vauvalle. Oli kätevä, kun tytöt oli molemmat syntyneet toukokuussa niin meni samat. Jumpit on ihan parhaita.

   Poista
  2. meillä on syntyneet elokuussa, marraskuussa ja maaliskuussa, ja nyt sitten taas kesällä. että löytyy pieniä kesäjuttuja ja pieniä pitkähihaisia. kumpia tuleva kesä sitten vaatiikaan =) ja sitten maaliskuussa syntynyt käytti ekan kesän 62/68cm vaatetta, kun oli aika mini. vielä neuvolakortteja eilen tarkistelin, niin V on 7cm isoveljeään lyhyempi samanikäisenä :D

   Poista
 2. Mua harmittaa ettei meidän lähimmässä myymälässä ole tuota alea. Ollaan ajamassa aamulla siitä ohi ja olisi voinut pikaisesti käydä katsomassa jotain kevyempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olin jo lähössä, mutta muistin neuvolan. Oli tosiaan rajalliset nuo myymälät.

   Poista
 3. Mäkin olen jo pohtinut poikien kesävaatteita (niiden välikausivaatteiden rinnalla). Mun suosikkikesävaateasu pojille on jo muutaman vuoden ajan ollut vaaleansininen pikeepaita (Benettonin)ja ruskeat shortsit(POPin vanhat, viime vuosina ei oo ruskeaa löytynyt mistään) sekä ruskea pellavalippis. Viileämmällä säällä ruskea puuvillaneuletakki tai sama pikeepaita pitkähihaisena. H&M:ltä saisi edullisesti ja helposti samisteluvaatteita koko katraalle, mutta allergioiden vuoksi ei olla voitu niitä käyttää. Jostain syystä reagoidaan niihin :( Kesällä tykkään pukea pojille myös merihenkisiä vaatteita eli sinistä, punaista, valkoista, raitaa ja ruutua. Ensi kesäksi tarvitsisin parille pojalle vanhanajan merimiesasut (vauvalle haalari ja 11v:lle paita&housut). Meillä on ennestään pari sellaista asua, mutten enää löydää mistään niiden tekijää. Osaisitko vinkata merimiesasujen ompelijaa/niitä myyvää putiikkia tai rohkaista ompelemaan itse? ;) Mistähän kannattaisi katsella kaavoja? Tykkään käsitöistä, mutta ompelu ei ole intohimoni. Pari vuotta sitten ompelin pojille merimieskaulukset, jotka kiinnitin valkoisiin trikoopaitoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää näin jossain vanhassa ottobressä merimies tyylisten vaatteiden kaavat. Niistä kyllä löytää muutenkin parhaat lastenvaatteiden kaavat ja selkeimmät ohjeet. Täällä oli ennen ompelija joka torin kupeessa piti myymälää ja ompeli just sellaista vanhan aikaista. Me pidettiin pari kesää tytöilläkin sellaisia klassisia vaatteita - kaikki täsmäs yhteen maaleansini, valko, punaista ja ripaus vaalean punaista. gantin pikee mekot oli niin tykätyt ja pidetyt. Nyt ois olla cambadressa gantin pikee paitoja pojille, mutta päädyin niin kolme kertaa halvempiin henkkiksiin - jos sitten isompana.

   Poista
 4. En ajatellut tarkistaa lasten kesävaate jemmoja ennenkuin saan osan talvivaatteista pestyä ja kaappiin. :)
  Tiedän että viimevuotisia on jonkin verran.
  Tässä kevään aikana saattaa useita housuja päätyä shortsi puolelle pihaleikkien ansiosta.
  Sen verran katsoin välikausivaatetusta että kaikkee löytyy ensihätään. ;-) Yhden ulkohousut on tosin pienet, joten ei auta kuin pikaiseen korjata lahkeet toisista.
  Täällä on siellä täällä lumirippeitä. Lapset viihtyy ulkona tuntikausia kun voi leikkiä "kesäleikkejä". Pyörät on esillä.
  Minä odottelen vielä taka-talvea.

  Kesä-vauvankin kanssa ajattelin ensialkuun selvitä ihan pitkähihaisilla vaatteilla, ettei tarvitse varoa aurinkoa. Sen verran poikavaltaista vauvan vaatetta löytyy veljien jäljiltä, ettei poika-lapsi "tarvitse" mitään uutta ennen joulua. Tyttövauvaa en viitsisi pukea niihin. ;-) Kesällä sen sitten näkee mihin tyyliin vauvan pukee.

  Ihan vasta näin että lindexillä oli nettisivuilla merimies asuja ainakin pikkutytöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää kävin jo kesä jemmat läpi, kun ovat tuolla yläkaapissa - ulkovaatteet on lämpimässä varastossa niin ne onkin työläämpi käydä läpi, mutta ulkkareita esim ei maha olla. Tiiäkkö mulla on haikeus tästä, että talvi meni jo! Ei meidänkään kesävauvoilla juuri lyhyt hihasia ollu -ihan muutama. Määkin muuten näin jossain merimies asuja - olikohan elloksella.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!