Amalian Helmiä

11. maaliskuuta 2015

Unipesä

Eilen illalla selasin Elloksen uutuuksia ja törmäsin siellä minulle ihan uuteen juttuun - unipesään.
Tämä olisi ollut ratkaisu siihen, kun kyselin taannoin, että "mihin vauva laitetaan". Eihän ole vieläkään myöhäistä tällaista hankkia. Tällä saisi pinniksen supistettua. Vauvalla on nyt pieni lainasänky, mutta käy ihan kohta pieneksi. Isoveikalla supistin pinnistä imetystyynyllä (jolla ei sitten muuta käyttöä ole ollutkaan). Pojan alkaessa liikkumaan hermoilin, että joutuu tyynyn alle.
Unipesästä sanotaan, että siinä voi vauva nukkua turvallisesti vanhempien välissä, mutta joutuuhan tästäkin nostamaan vauvan syömään.
Onko hitti vai huti?
Voisiko tehdä itse?Unipesiä löytyi ainakin Ellokselta ja Lekmeriltä

6 kommenttia:

 1. Lastentarvikkeessakin oli, emmä-merkkisiä. Näitä on pari vuotta näkynyt paljon ruotsalaisissa blogeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä käydä kattoon. Mää en oo lukenu ruottalaisia blogeja, joten varmaan sikis oon ollu pimennossa :)

   Poista
 2. Silloin kun odotin esikoista, eli 10v sitte, joku käsityöyrittäjä myi tämmösiä kaksplussan kirppareilla. Olivat hitti tuolloin ja näitä sai tilattua omalla kuositoiveella. Mietin monesti pesän ostoa, mutta se sitten unohtu ja muistin koko jutun kun käyttöikä oli jo mennyt.

  Perhepetissä nukkuneet on sanonut, että pesä on vähän tiellä imettäessä ym, mutta osa taas on kehunut.

  Pelkkään pinnikseen en itse tätä raskisi ostaa kun saman asian ajaa lakanana alle laitettu peittomakkara. Eli siis petarin päälle laitetaan esim viltistä pyöritelty makkara pesän muotoon ja päälle reilun kokoinen lakana niin, että lakanan reunat jää patjan alle tiukasti. Toki sen lakanan alle voi laittaa sen imerystyynynkin tms.

  VastaaPoista
 3. Itselläni ei ole kokemusta tästä,mutta tiedän,että tosi monet on tehny ite. Löytyisköhän facebookin ompeluryhmästä kuvia? Tai googlella jonkun blogista?

  VastaaPoista
 4. Olis voinut sopia tällaiselle hermoilijalle, joka ei milloinkaan oppinut nukkumaan vauva vieressään :/ Kolmosen kohdalla kovasti yritin, muttei siitä tullut mitään, ellei vielä vähemmän uniaikaa itselle ja vielä enemmän niskahartiajumeja lasketa. Meillä on ollut vauvoilla lainassa sukulaiselta sellainen korisänky, jossa ovat nukkuneet ekat 3-4 kuukautta (paitsi se kolmonen, jota korisänky jotenkin "ahdisti") ja sen jälkeen sitten pinnasängyssä. Syöttäminen makuulla on ollut mulle myös aina hankalaa (en tiedä miksi). Kolmosta varten sain vihdoin haaveilemani "imetystuolin" makkariin ja siinä oon öisin aina imettänyt, nelosella ja nyt vitosella toimii sama juttu.

  VastaaPoista
 5. Onpas näppärä, tuollainen olisi varmasti ollut ihan käytännöllinen kun pojat oli vauvoja! Sen sijaan vaavisänkyä piti "supistaa" viltillä pienemmäksi pesäksi niin oli vauvan mukavampi siellä köllötellä.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!