Amalian Helmiä

31. heinäkuuta 2015

Vaihtelua välipaloihin - Iltapalaksi pikaleipää jämistä

Tämän pikaleivän valmistaminen kestää paistoaikoineen noin kaksikymmentä minuuttia ja tähän saa upotettua niitä jääkaapin jämiä. Vielä en ole löytänyt sellaista sämpyläohjetta mistä lapset tykkäisi, mutta tämä uppoaa, kuin voi kuumille kiville.

2dl puuroa (kaura, 4-viljan, ohra yms) 
1dl piimää, maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä 
1 muna
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl hiiväleipä, ohra tai grahamjauhoja osan jauhoista korvaa leseillä (käytän niitä jauhoja mitä kaapista sattuu löytymään, mutta en ikinä kokonaan  ruisjauhoja vain 1dl kokonaismäärästä)
1tl leivinjauhetta.

Sekoita aineet ja levitä taikina suoraan uunipellille leivinpaperin päälle isoksi riekaksi. 
Paista 250- asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Syö heti.

Saatan keittää aamupuuroa tahallaa vähän ylimääräistä jos ajatuksena on myöhemmin tehdä näitä, mutta äkkiä yhden annoksen puuroa keittää mikrossakin. 
Onko teillä vinkata hyviä pikaleipäohjeita, sekä muita välipalaohjeita?




6 kommenttia:

  1. http://tittin-elamaa.blogspot.fi/2013/03/kiireeton-ja-maistuva-aamupala.html Mulla on ikivanha postaus missä linkki ihan superhyviin sämpylöihin - uskon, että maistuis lapsillekin :)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kurkata ja testata. Muutamia kokeillu ja ei saa lapsille uppoomaan

      Poista
  2. Meilläkin käytetään jämäpuurot sämpylöihin ja vastaaviin. Yksi lasten lemppareiden resepti ei ole kovin pikainen, mutta silti niin helppo että tyttökin niitä pystyy tekemään. Oikeastaan on varmaan aika samantyylinen, mutta hiivalla valmistettu ja siksi vaatii aikaa enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aina saman makuisen leivän mussuttamine n kyllästyttää ja jos lapsi itte tekee maistuu vielä paremmalle

      Poista
  3. Puuroa meillä ei yleensä jää, mutta perunamuusin jämät käytän aina pikarieskoihin: muusiin lisätään suolaa, kananmuna ja ohra- sekä vehnäjauhoa. Pikainen sekoitus ja taputellaan leivinpaperin päälle reilun kämmenen kokoisiksi ja sentin paksuisiksi. Paistetaan 10 min 250 asteessa.
    Toinen hyvä oli joskus talvella Pirkassa ollut skonssiohje, johon tuli mysliä, purkillinen raejuustoa, kananmuna, ehkä tl leivinjauhetta ja vähän vehnäjauhoa. Nostellaan lusikalla keoiksi pellille ja paistetaan.

    Tarmotar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muussiakin joskus jää kun tulee hurrautettua niin paljon, joten pitääpä ens kerralla tehäkkin noita!

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!