Amalian Helmiä

5. maaliskuuta 2016

Hiihtoloman aloitus - seikkailumaa & mäenlaskua

Täällä alkoi hiihtoloma me suuntasimme heti mäenlaskuun ja seikkailumaahan, eli kirjaston pihalle kasatuille lumitönkyröille. Meidän kunnasta löytyy todella hyvä ulkoilualue, josta löytyy hiihtolatujen lisäksi tampattu pulkkamäki ja makkaranpaistopaikka, mutta miehen ollessa reissussa ei isot mäet januotio poikien kanssa houkuttaneet. Kirjaston pihalta löytyy tönkyrää ja nyppylää laajalta alueelta ja lapset nimesikin sen seikkailumaaksi. Pitkä tovi kului ulkoilessa ja uni maistui pojilla ulkoilun ja ruuan päälle. Tytöt sai katsoa sillä aikaa kätevästi kirjastosta samalla reissulla napattua elokuvaa.

5 kommenttia:

 1. Meillä samanlaiset kinokset ja lumenaurauspaikat on myös suosiossa, sanotaan niitä hyppypaikoiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä se riemu löytyy. Ihana, että tuota lunta on tänä talvena ollut

   Poista
  2. Pienestä se riemu löytyy. Ihana, että tuota lunta on tänä talvena ollut

   Poista
 2. Osaatko sanoa minkälaista mitoitusta reiman haalarit on, ja onko lämpimät? Nuorimmainen vois tarvita ens talveksi lämpimän haalarin, kahden kakkoshaalarin lisäksi. (Niillä menee kyllä leudompi talvi.) Tuommoinen reiman haalari vois kelvata ekaluokkalaisellekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisen kymmenen vuotta reima on ollut isoa koko, eli vaikka jos lapsi on käyttänyt 98-104 kokoa on 98 haalari ollut sopiva. Nyt vaan tuon nuorimman haalari on kokoa 86 ja on pitänyt sitä koko talven ja käyttää pääosin kokoa 80. Olin ostamassa kokoa 80, mutta mukana ollut kaveri alko arpomaan, että mahtaako se olla turhan pieni ja kehotti sovittaan. onneksi sovitin olisi ollut pieni, että en tiedä ovatko viime vuoden aikana muuttaneet mitoitusta?

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!