Amalian Helmiä

31. maaliskuuta 2016

Välikausivaatteiden sovittelua

Tässä oli jo niin lämpimiä ilmoja, että lumi suli silmissä ja näytti uhkaavasti siltä, että kohta joutuu toppavaatteiden sijaan pukemaan jo välikausi vaatteita. Onneksi tänään oli taas pakkasen puolella ja toppavaatteet olivat edelleen perusteltuja. Minulla ei ole nimittäin yhtään hallussa tuo välikausivaatetus. Toki piha on edelleen lumen peitossa lukuun ottamatta kulkuväyliä, joissa on päässyyt jo potkumopoilla hurjastelemaan.  

Oli tosiaan tässä muutama jo niin lämmin päivä, että lämpöasteet näyttivät kaksi numeroisia lukuja plussan puolella ja me laitettiin kauppareissulle välikausi vaatteet. Samalla tuli testattua poikien viime syksyiset puvut, että mahtuuko. Isoveikan Pompdeluxin softshelli mahtuu ja jopa housutkin ainakin ensalkuun, mutta hänellä ei sitten taida muita välikausivaatteita olla tai tytöiltä taitaa olla jemmassa ruskeat Ticetin plain rainit - osaako sitä ruskeaa enää pitää?
Pikkuveikan pukukin näytti eka sopivalta, kunnes nostin autoon ja lahkeet nousi tuohon polven alapuolelle - eli lyhyet lahkeet - testataan sitten seuraavalla kerralla toista isoveikan vanhaa pukua ja tämä saa mennä jemmaan - en raaski tätä myydäkkään, kun oli niin ihana, vaikka uutta käyttäjää tälle ei tule.

Niin jos jotakuta kiinnostaa niin isoveikan pipo on Silverjunglen ja housut Jonathanin, sekä takki siis oli Pompdeluxin.
Pikkuveikan haalari on Reiman ja lakki Fredriksonin ja tumput on muuten omatekoiset ;)


Amalian helmiä: facebookissainstagramissa ja bloglovissa

2 kommenttia:

 1. Meillä oli syksystä vielä sopivat POPinfleecevuorilliset kuorihaalarit 6- ja 4-vuotiaille. Kävin sitten ostamassa samanlaisen myös kuopukselle. Se on ollut mielestäni passeli haalari juuri näihin lämpimiin päiviin, kun pelkkä kuorihaalari tuntuu kuitenkin vielä kylmältä ja toppa kuumalta. Saman tuloksen toki saa laittamalla villahaalarin kuorihaalarin alle. 6- ja 4-vuotiaille sopii vielä viime vuotiset POPin kuoritakit, toiselle olin jemmannut jopa housut ja windfleecetakinkin seuraavassa koossa, toiselle kävin ne ostamassa alekupongilla. Kuopukselle löysin saman takin jostain alesta puoleenhintaan, housut löytyneen veljen vanhoina. Nuoremmille on vielä jotkut veljien vanhat Ticketin tähtihaalarit, kuntoa en ole vielä tarkistanut. Talvella meillä on ollut pojille parkatakit siistimpään menoon ja niistä olisin kaivannut myös kevätversioita. Todellisuudessa niille ei kuitenkaan ole tarvetta, koska nuo tummansiniset kuoritakit ja veljeltä toiselle siirtyneet Benettonin tikkitakit, ajavat saman asian. Kuopukselle olisin kuitenkin halunnut vielä jonkun softshellhaalarin lähinnä päiväunia ja autokeikkailua varten. Harmittaa vaan, kun niistä ei löydy mieleistä väriä. Olisin tykännyt hempeästä vaaleansinisestä. Jostain syystä tänä keväänä meillä näyttää kaikki olevan tummaa sävyä, sinistä ja perittyä ruskeaa. Teini tarvitsee ehdottomasti takin ja sen hankinnalla alkaa jo olla kiire. Parkamalli lienee hänelle paras. Varsinaisia ulkovaatteita ongelmallisempana pidän kenkien hankkimista. Meidän eskarilaisen kenkäkoko on jo 36 eikä pojille löydy siinä koossa kävelykenkiä. Vikingin gorejen kanssakin teki tiukkaa. Pojille ei kuulemma osteta siistimpiäkenkiä, ainoastaan tennareita ja lenkkareita. Mä oon varmaan sitten tosi vanhanaikainen, kun haluan, että pojilla on myös ns.kaupunkikengät. Kavat on ollut luottomerkki, mutta siitäkin isoimmat oli kokoa 33. Pikkujaloilta sain vielä viime vuonna Bisgaardit, mutta nyt ei niistäkään enää riittänyt koot. Pitää kai laajentaa markkinat Keski- ja Etelä-Eurooppaan :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentti oli hukkunut hyväksyttäviin - anteeksi! Mää oon niin jotenkin huoo noiden ulkovaatteiden kanssa - meillä on ollut jos minkälaisia virityksia - myös niitä Po.ppeja tytöillä, mutta ne olisivatkin varmasti kivemmat pojille. Tosiaan kuori takit ja housut - meillä ei oo niitä!!!! Kaikki n nyt vaan sitä softshelliä.... plääh! Tytöilläkin useammat akit muttei yhtään tosi hyvää. Sama talvivaatteiden kanssa - lähes joka vuosi vaihtuu merkki! Noihin reiman parka mallisiin olen ollut tyytyväinen, mutta lisäksi olisi saanut olla jotkut hienostelu takit.
   Kavat on ollut meidänkin merkki ja ehdottomasti pitää olla kauppa kengät, vaikka mää oon kyllä vaan ostanut hm.n nahkajäljitelmät.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!