Amalian Helmiä

1. huhtikuuta 2018

Päiväkotivaatteita ja vähän pyykinpesua

Laitatteko päiväkotivaatteet valmiiksi edellisenä iltana?

Tyttöjen ollessa päiväkodissa vaatteet katsottiin valmiiksi edellisenä iltana. Nyt hommien lisääntyessä olen helpottanut hommaa entisestään. Pyrin pesemään yhden koneellisen pyykkiä joka arki-ilta, mutta pyykkirumba kasaantuu silti yleensä lauantaille. Olen lopettanut pyykkien kantamisen kaappiin joka koneellisen jälkeen. Nykyään viikkaan puhtaat pyykit kolmeen pyykkikoriin tyttöjen - poikien ja vanhempien. Sunnuntaisin yritän "pyhittää lepopäivää" (olla perheen kanssa) ja hoidan vain pyykkien viikkauksen koreista kaappiin. Kaappien perkkaus on tosin melkein hupia.
Tytöt toki huolehtivat omat vaatteensa kaappiin, toisin sanoen eivät anna minun koskea enää kaappiinsa.

Pojille katson viikon päiväkotivaatteet kerralla. Niputan vaatteet alusvaatteita myöten valmiiksi rulliksi. Samassa yhteydessä tarkistan vaatteiden merkkauksen ja kunnon. Pyrin valitsemaan viikoksi samansävyisiä vaatteita, joten siinä on etua pyykkihuollossa, kun tulee täysiä koneellisia. Olen myös huomannut, että tällä systeemillä tulee huomattua ne pieneksi menneet ja kaapin perälle jämähtäneet vaatteet paremmin.  Aamuisin kaapista valitaan valmiit niput ja puetaan päälle.
Näin ei enää illalla tarvitse perkata vaatteita ja huomata kaikkien housujen olevan pyykissä tai parhaimmillaan aamulla muistaa, ettei vaatteita ole katsottu ollenkaan valmiiksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!