Amalian Helmiä

25. tammikuuta 2015

Mikä vauvalle nimeksi?!?

Osaisittekohan auttaa meitä?
Me ei olla keksitty vielä vauvalle nimeä!!!

Meidän tytöillä on pitkät neljä tavuiset E.llä alkavat nimet. Toisella tytöllä on Suomessa 3 kaimaa. Hänen etunimessään kaksi nimeä yhteen kirjoitettuna, mutta se on mieletty jo hyvin vahvasti yhdeksi, kuten vaikka Pauliina toisin, kuin vaikka Sanna-Kaisa, joka on minusta vahvasti kaksi osainen ja helposti toinen nimi tippuu matkasta. Eikä toisenkaan nimi komeile suosituinten kärjessä, sitä käytetään enemmänkin toisena nimenä. 

Pojan nimi oli monelle yllätys, koska moni odotti taas pitkää E.llä alkavaa, mutta toisin kävi. Nimi alkaa K.lla ja on kaksi tavuinen kuuden kirjaimen nimi.
Jos meille olisi tullut tyttö siitä olisi tullut Kreetta minun isoisomummoni mukaan (keksin sen viime kesänä hautausmalla). Se olisi sointunut täydellisesti pojan nimen kanssa.
Meillä on ollut muutenkin helpompi keksiä tytöille nimet.Vauvelin hylättyjen nimien listalla on:

Aatos
Aarre
Aaron
Valto
Erkko
Henrik


Kaikki ylläolevat nimet jomman kumman mielestä hyviä, mutta toinen on hylännyt nimen syystä tai toisesta.

Olisiko teillä antaa nimi vinkkejä? Minkä nimisiä esimerkiksi teidän papat tai isopapat ovat olleet?
Pitäisikö lähtä hautausmaalle kävelylle?
Yökkärimannit aamulla, Rupsureetut, Kärtyreetat jne...78 kommenttia:

 1. Kerkko, Kasmir, Kaarle, Kaarlo, Viktor.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Yksi näistä nimistä on vielä mahdollisten nimien listalla ja yksi on vain muuten ylitse muiden, sattuneesta syystä ja sitä ei voi vauvalle antaa ;)

   Poista
 2. Enpä osaa auttaa, meillä on sama "ongelma" ei keksitä pojalle nimeä :D

  VastaaPoista
 3. Eihän minulle tietenkään muuta nimeä tule mieleen kuin Iikka.. tiedät varmaan syyn :)
  T: Anne

  VastaaPoista
 4. Tässä muutamia: Hermanni, Aarni, Akusti ,Hugo,Kalle,Kosti ja Toivo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarni ompa ihana. Yksi noista nimistä tulee varmaan pojan toiseksi nimeksi

   Poista
 5. Edvin, Alvar, Kaarlo, Oskar

  VastaaPoista
 6. Vertti tai sen vanhempi muoto Eevert(ti) jos tykkää enemmän vanhan ajan nimistä. Mun isoisopappa on ollu hmmm Wilhelm mut häntä on kuulemma aina kutsuttu willeksi. Sit erikoinen nimi mikä oli toisen pappani toinen nimi: Ananias. Lapsena kyllä luulin et se oli ananas :D

  Entäs Kalle vai meneekö liian lähelle toisen pojan nimeä? Mä en yhtään tiedä mitkä teidän lasten nimet on mut heti sain mielleyhtymät nimistä et mitä ne vois olla ja toi Vertti kyllä mun mielikuvanimien kans rimmais;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertti kyllä trimmaa isoveikan nimen kanssa - täytyypä ehdottaa miehelle. Päiväkoti kaverit sanoo kuulemma poikaa Kalleksi.

   Poista
 7. Mun pappa oli Eelis ja tykkään siitä nimestä kovasti. Oltaisiin varmaan pojalle annetukin se nimi. ;)
  Eevert on kiva myös!

  VastaaPoista
 8. Hermanni, Elmeri, Reino ja Alfred. Aarne ja Aarni.
  T: Nitta

  VastaaPoista
 9. Iisakki, Aukusti, Niilo, Olavi, Kustaa, Anselmi, Kaarlo, Hermanni, Jaakob, Juhani, Kalevi, Kalervo, Kauko, Helmeri, Joonatan, Jeremias, Luukas, Matias, Johannes, Tapani, Paulus, Pietari, Sebastian, Sylvester, Santeri, Aleksanteri, Topias, Taito, Tiitus, Verneri, Viljami,..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta hyvää vaihtoehtoa ja listasta löytyy useampi veljen poikieni nimi :D

   Poista
 10. Onkohan teidän vanhemmalla sama nimi kuin meidän pojalla? Ihana nimi jos on sama :) Nuoremmalle olisin halunnut ehdottomasti nimeksi Kauri, jos olisi ollut poika. Nimi on vanha karjalainen (ortodoksi) nimi, ja olisi sopinut juurimme ja isomman nimeen. Ytimekäs, mutta kauniin pehmeä nimi. Tulokas oli tyttö ja mietimme ensin nimeksi Klaaraa, koska olisi sopinut veljen nimeen, mutta sittemmin nimeksi valikoituikin ihan toinen.

  Hauskaa on nimienpohdinta ja varmasti löydätte jonkun juuri sopivan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, koska Klaara sopisi hyvin nimeen :) Ei ole toista saman nimistä kaimaa tullut vastaan. Pitäisi varmaan selata myös ortodoksikalenteri läpi.

   Poista
  2. Siis saman ikäistä kaimaa tullut vastaan - hieman väsy mammaa jo painaa

   Poista
 11. Herman, E(e)mil, Oskar(i), E(e)rik, Alarik

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekkaan ennen Alarik nimeä kuullut. Onkohan vanha?

   Poista
 12. Pojalle on kyllä paljon vaikeampi keksiä nimeä! Meidän suvussa ollut esim. nimet Väinö, Vilho, Oiva, Johannes ja Eevert.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi noista nimistä on pojan toinen nimi ja sekin suvusta ja yksi on vauvan vielä mahdollisten nimien listalla ;), mutta Eevertin vois sinne lisätä - sointuu pojan nimen kanssa, kun on samoja kirjaimia

   Poista
 13. Jostain syystä tulee mieleen Konsta. Aarne tai Aarni, Viktor, valdemar, valde...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarne on meillä ollutkin puheissa, mutta Valden kuulostaa hyvält - huippu, kun tullut vaikka kuinka monta varteen otettavaa nimeä tässä lukiessa kommentteja esille!!!

   Poista
 14. Jos vanhoja nimiä halusit, niin vaikka Heikki, Väinö, Justus, Aarni, Aarne, Onni, Olavi, Iisakki, Oskari, Sulevi, Robert, Rudolf, Aadolf, Verne, Aate, Oiva, Eeli, Eevert, Albert terkuin Julia😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, monta hyvää nimeä!!!! Haluan vanhan, muttra leikitellyt ajatuksella oman vanhempien tai itseni ikäisistä suosituista nimistä esim Mikko, jukka tai Seppo tai pentti. Serkun tyttö on Sanna ja sillä ei ole kyllä yhtään samanikäistä kaimaa!!

   Poista
 15. Severi, Vihtori, Albin, Sakari, Kaarle, Ilmari esimerkiksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi noista on ylitse muiden, mutta ei voi antaa vauvalle ;)

   Poista
 16. Meillä oli kans vaikea keksiä pojan nimi, silloin aikoinaan. Tyttöjen nimet oli heti valmiina, Laura ja Lotta. Tytöt oli jo niin isoja, että saivat ehdottaa nimiä. Kaikki laitoimme kymmenen nimeä, mut ei sieltä löytynyt, minun ehdotusta voittanutta. Etunimi on Niklas ja sitten tuli ukkien nimet Paavo ja Johannes. Johannes on ihana nimi, isäni nimi. Niklas tulee miehen ukin nimestä Nikifor.
  Tsemppiä nimen etsintään.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura on ihana nimi ja olisin voinut tytön kastaa Lauraksi, jos ei olisi ollut liikaa mielenyhtymiä nimestä :) Meillä kans tytön on ehdotelleet ja myös hyllyttäneet meistä hyviä nimiä. Meillä on harrastettu myös toisissa nimissä suvun nimiä ja niin tämänkin vauvan kohdalla, joten ne on helppo keksiä.

   Poista
 17. Minun papan nimi oli Niilo, minusta se on hieno pojan nimi :) Muita minun mielestä hienoja nimeja ovat Väinö, Noel, Emanuel ja Isak :)

  VastaaPoista
 18. Asser, Kaius, Martti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kaius on ihana nimi, mutta yhden kaverin poika on samanniminen :/

   Poista
 19. Täällä asustaa veljekset Kasper ja Karri. Jos kuopuksemme olisi ollut poika hän olisi saanutn imekseen Kaius. Saimme kuitenkin prinsessaan ja hänenkin nimensä alkaa K:lla ja on 3-tavuinen seitsenkirjaiminen nimi, joka on suositumpi ruotsinkielisenä nimenä :)
  Ehdotan kaikkien aikojen suosikkiani, johon mieheni sanoi jyrkän ein ;) Alvar <3
  Sannikaarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kaius onkin tullut useammassa kommentissa ja Alvar on myös ihana, mutta harmillisesti löytyy jo lähituttavien lapsista. Mää en osaa antaa samaan nimeä mitä lähi tutulla. Kuten mulla on kaksi saman nimistä serkkua joilla ei oo edes iso ikä ero, sitä joskus ihmettelin miten ovat antaneet siskot saman nimen?

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Oi en ole ennen kuulutkaan - sopisi hyvin pojan kanssa yhteen

   Poista
 21. Meillä mietittiin samaa reilu viikko sitten! Olise vaikea päätös! Meillä vahvoja ehdokkaita oli Aarni, Altti ja Valde, passais teillekin 😊 (ja monet niitä ehdotellutkin😊) Huugo tuli meidän vesselistä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikä, Huugo! Tiiätkö meidän vauvan toiseksi nimeksi tulee Huugo juurikin kahdella U.lla. Minulla yhtenä vaihtoehtona oli nostaa se etunimeksi :)

   Poista
  2. Hauska! Me haluttiin kans suomalaisittain kahdella Uulla! Toisen nimen saikin sitten isopappojen mukaan Mattia ja Matiasta muokkaillen Mattiaksen 😊

   Poista
 22. Pakko vielä lisätä Juhana😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdotellutkin, että alkais J.llä kuten minä itsekkin, kun tytöt alkaa E.llä isänsä kanssa.

   Poista
 23. Meilllä kummankin pojan kaikki nimet tulee suvusta. K:lla ja E:llä alkavia kaksitavuisia nimiä tuli mieleen ainakin seuraavat: Kuisma, Kaamos, Kaapo, Eemil, Erkka, Kimmo, Einar(i), Eevert...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. me ollaan kyselty suvun vanhoista nimistä ja toiselta puolelta selattu sukututkimus lappuja - toistaiseksi tuloksessa :(

   Poista
 24. Viljo, Niilo, Juhana, Hannes

  VastaaPoista
 25. Kaspar- nimeä tulin itsekin ehdottamaan. Kommenttiesi perusteella päätellyt isoveljen K:lla alkavan nimen, Kaspar sopisi sen kanssa loistavasti :) Muita ehdotuksia; Asla, Aslan, Anton, Eelis, Eerik, Kasper, Joonatan, Elian.. Me käytetty usein apuna ruotsalaista almanakkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näistäkin sain muutaman tuonne listoille- kiitos :)

   Poista
 26. Hyvä viestiketju! Tosi kivoja nimiä on ehdotettu (monta omien poikieni nimiä ;). Meillä on varmaan myös esikoispojat samannimisiä ;),jos oikein tulkitsin.

  Meillä on nimihaku myös käynnissä,mutta tytölle. Ei osaa päättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava, kun ihmiset antaneet nimiä ja tästä on todellakin ollut hyötyä!!

   Poista
 27. Kommentoin tähän eilen, mutta ei ilmeisesti tullut perille.
  Meillä mies olisi halunnut kuopukselle nimen Tuure jos olisi ollut poika, sopisiko se teille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut viesti ainakaan hyväksyttävien joukossa. Tuure sopisi hyvin isoveikan nimeen :)

   Poista
 28. Hei! Mielenkiinnolla luin näitä nimiehdotuksia. Meillä on 3kk:n ikäinen poika, perheemme viides lapsi ja viides poika. Nimen valitseminen oli tällä kertaa TODELLA vaikeaa. Alkoi käydä jo stressiksi, vaikka nimien pohtiminen muuten on tosi mukavaa puuhaa. Itselläni oli apuna Pentti Lempiäisen Suuri etunimikirja. Lopullinen nimi ei ollut kuitenkaan sieltä peräisin, mutta kirjasta oli paljon apua. Monesti illalla "löysin" jonkun hyvän nimen ja mieskin innostui, mutta aamulla siinä oli jo kaikkea "vikaa". Ihan kaikki asettamamme ehdot eivät lopulta täyttyneet, mutta löysimme nimen, jossa on jotain jokaisen isoveljen etunimestä ja se tuntui juuri oikealta. En viitsi omien lasteni nimiä paljastaa, mutta tässä joitakin ehdotuksia teille: Kaspian (tätä joku ehdotti meille ja hetki sitä miettiinkin), Elia, Mateo/Matteo, Aabel/Aapeli, Veikka, Gabriel (myös K:lla kirjoitettuna on joku versio). Kaikki muut ajattelemani taitaa löytyä jo jonkun ehdotuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksintuttava lupasi minullekin tuoda nimikirjan lainaan, mutta tästä postauksestakin on ollut suuri hyöty. Opas teillä poikia :)

   Poista
 29. Muutama tuli vielä mieleen eli: Aapeli, Anselmi, Hektor, Ernesti ja Nestori.
  T: Nitta

  VastaaPoista
 30. Laitan vielä ehdotukset Otto ja Klaus T:TM

  VastaaPoista
 31. Jos meille tulis vielä poika niin ois Kalevi, Ransa tai Ilmari.

  VastaaPoista
 32. Tässä olis nimiä 1900-luvun alku puolelta; (minun mummin muutamia setiä isosta lapsi katraasta) Viljo Herman, Antti Rikkard, Bruno Valfrid, Veikko Jalmari, Siinto Kapriel. Poikien isä oli nimeltään Frans Herman.
  Mummilla oli veli nimeltä Sulo Aarre. Sitä olenkin aina ihaillut, että osas ne ennenkin antaa kauniita nimiä. :)
  Edellisen lapsen kanssa selasin läpi sekä omat että miehen suvun nimiä, niistäkin kelpuutin vain jos oli ollut jollain esi-vanhemmalla käytössä.

  Kohta sais taas pohtia nimiä. Jokunen serkku saattaa syntyä ennen meidän vauvaa, joten täytyy varautua siihenkin. Perinteisesti joku on aina napannut sen mikä itsellä on jo harkinnassa. Näin kävi Juuso-nimen kanssa, jonka mies olis halunnut. Erään kerran vauvaa odottaessani olin jo päätynyt nimeen "Mikael", kun sain tietää että puol vuotta vanhempi serkku onkin "Mika". Ei se auttanut kun siirtää oma lemppari toiseksi nimeksi ja keksiä uus, vaikka koville ottikin. ;-) En halunnut että niin lähekkäin syntyneet pojat olisivat olleet lähes kaimoja sitten myöhemminkään työelämässä.
  Mulla on se periaate, että en anna omille lapsille nimiä jotka on jo serkuilla (tai saman sukunimisillä pikkuserkuilla.). Toisen nimen kanssa joustan, jos nimi löytyy myös omasta suvusta.

  Muita nimi ehdotuksia joista itsekin tykkään on Elias ja Aksel/Akseli. Yksi on jo pojalla käytössä ja yksi on harmikseni käytössä. ;-) Harvinaisempi taitaa olla Julian.

  VastaaPoista
 33. Minä myös koittanut noita sukututkimus lappuja selata ja kysellä vanhoja suvussa olleita nimiä, mutta esi-isät saattaa myös pilata nimen, kuten mun aivoissa arttulla ja Antilla on huono karma. Meidän pojan kolmanneksi nimeksi ois tullu akseli miehen pahan mukaan, mutta minun veli ehtikin antaa sen pojalleen. Minä en myöskään voi antaa samaa nimeä, kun tutulla ja siksi juuri useampi ihana nimi on jouduttu hyllyttää.

  VastaaPoista
 34. Hei!
  Mun on pakko vielä vinkata vanhanaikainen, mutta hyvä nimi Antto <3

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!