Amalian Helmiä

27. tammikuuta 2015

Äiti ulos kotoa

Minkä ikäisen lapsen kanssa olette ulkoistautuneet kotoa?
Meidän vauva oli vasta viikon, kun lähdin sisustuskutsuille vauvan kanssa ulkoiluttamaan päätä.
Ehkä pitkät joulun pyhät ja se, että meni yli lasketun ajan (tämähän syntyi meidän lapsista myöhiten) teki sen, että halusin jo ulos.
Onneksi pakkanen laski ja meidän autossa on vebasto niin ei tarvinnut kylmässä pitää.
Vauvakin oleili kutsuilla vain äidin ja kummitätin sylissä.
Viime viikko saatiinkin sitten köpöttää ihan kotona, kun pakkanen hipoi kahdenkymmenen paremmalla puolella. Äiti vaan pikku mutkia heitti kylille tyttöjä kuskaten ja kaupassa käyden mummon sillä aikaa vahtien poikia, koska isukki oli työmatkalla.
Nyt on onneksi taas lauhempaa, nollan pinnassa ja eilen kävin vauvan kanssa kaupassa ja samalla ystävän kanssa syömässä, mutta ehtipä sinäkin aikana mummo koppaa kurkkimaan ja pientä kauhistelemaan, että ottaako tuuli henkeen. Kyllähän minä kopan suojasin tuulelta ja autonkin olin saanut oven eteen.
Tytöt ovat syntyneet toukokuussa ja ulos on päästy heti. Nyt en vielä vaunutteluista osaa haaveillakkaan (tosin vieläkin ne tuplat ostamatta -mutta pulkalla ja tavavaunuillakin pääsisi).


Sitten suuri kiitos kaikille jotka olette laittaneet nimiehdotuksia!!! Todella ihana, että olette näin aktiivisesti kommentoineet. Kommenteista on todellakin ollut hyötyä ja ollaan miehen kanssa sieltä bongailtu monta hyvää ehdotusta. Ei olla vielä ehditty istua alas ja ottaa nimiä ylös niin jos vielä tulee mieleen nimiehdotuksia niin laittakaa tulemaan. Kiitos vielä kerran!

Jos saataisiin nimi päätettyä niin voisi alkaa ristiäisiä suunnittelemaan.
Kuvat nappasin, kun oltiin niille kutsuille menossa.
Tuo Espritin farkkumekko on kätevä imettäessä, kun rintamuksessa on nappilista - vaikkei mikään imetys/äitiysvaate olekkaan ja taas vain huivi kaulaan antamaan vähän suojaa.


14 kommenttia:

 1. Meillä on kevät ja syys vauvan kanssa vaunuiltu noin 1vk iästä lähtien.. Ekan kuukauden aikana ei käyty kylässä ku mummoloissa.. Kauppakeskuksissa näkee ihan liian usein todella pieniä vauvoja ja itseä hirvittää, ku vauvan itkuäänestä jo tuntee, että hui ku on pieni vielä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää saan vaan haaveilla vaunuilusta - tai tällä viikolla vois tieten kokeilla, jotain viiden minsa ulkoilua.

   Poista
 2. En minäkään kovin pientä vie yleisiin paikkoihin.. Mut meillä onkin kaikki olleet 2,5kiloisia syntyessään.. Nythän rs-viruskin taas jyllää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tautien kannalta meidän on vähän turha jättää pakolliset kauppareissut väliin, kun koululaiset tuo kaikki taudit jos ovat tullakseen :/ Onneksi ei pikku pyrähdyksillä tarvii vauvaa kaukalosta nostella.

   Poista
 3. Ekan kanssa ei menty mihinkään ensimmäisiin viikkoihin, toisen kanssa käytiin marketissa jo sairaalasta kotiutuessa. Kolmas syntyi kesällä, joten päästiin heti ulos. Kaikkien kanssa ollaan käyty kaupoissa ja asioilla ihan tavallisesti jo ainaki kuukauden ikäisenä, onhan se vauva kaukalossa tai vaunuissa ihan omassa rauhassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin melko suojassahan vauva siellä kaukalossa on ja aikuiset muuallakin niin järkeviä etteivät tule vauvaan pyytämättä koskemaan. Kieltämättä lapsi lapselta on aikaisemmin lähdettävä liikkeelle jo ihan pakon sanelemana.

   Poista
 4. Esikoinen syntyi tammikuussa kovien pakkasten keskelle, ja hänen kanssa aloiteltiin ulkoilut pikku hiljaa ja tosi varovaisesti. Molemmat pojat taas on syntyneet alkukesästä ja heidän kanssa on liikuttu jo eka viikolla. Toisen ja kolmannen kanssa sitä tuli lähdettyä nopeammin esim. kauppaan tai kyläpaikkaan. Jokainen tekee, kuten parhaalta tuntuu :) Niin suloinen teidän pikkuinen, tässähän tulee melkein vauvakuume (ja minä kun vannoin, ettei sitä tule enää koskaan)! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompia sisaruksia, kun ei voi viikko tolkulla sisällä istuttaa niin silläkin on liikkeelle mentävä. Nuo pienet on pahoja vauvakuumeen nostattajia ;)

   Poista
 5. kun vauvalla on sisaruksia koulussa, kerhoissa tai päiväkodissa niin ne kaikki taudit kantautuu kyllä kotiinki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on! Pojan ollessa ihan pieni toi vanhin noro viruksen meille - melko eksoottinen kokemus, jossa kaikki muut paitsi itse vauva sairastivat kolmen päivän oksennustaudin.

   Poista
 6. Meillä on kaikki lapset syntyneen niin, että kotipihaan ollaan päästy ulkoilemaan oikeastaan heti. Kahden pienimmän kanssa on myös ollut melko pian pakko ruokakauppaan lähteä miehen joutuessa olemaan töissä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli isillä neljän päivän isyysloma, josta yhtenä se kävi töissä - eli ei voi pitää mitään kolmen viikon "lapsivuode" aikaa.

   Poista
 7. Oon minäkin lähteny aika varhain liikenteeseen pienenkin kanssa. Vauvan saa näppärästi suojaa kaukaloon verhoviritelmien taakse. Ja jos syöttää kesken unien, niin rättien suojassa rinnalle ja takas kaukaloon. Mummoille voi kaikella ystävällisyydellä sanoa, että menee kauemmaksi hönkäilemään siitä kopan reunalta ;). Joskus on ollu pakko sanoa, että kun täällä ruokakaupassa vaan on pakko välillä käydä. Oli vauva tai eil. Ja aina et saa vauvalle hoitajaa, vaikka kuinka haluaisit. Ei meillä pikkuiset oo pientä nuhaa kummempaa saaneet. Maalaisjärkeä käyttäen pääsee pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, Täällä ei ole vielä sellaisia palveluita, että sais tilattua ostokset suoraan kotiin ja ei oo sekään kiva, että isukinkin vihdoin päästyä kotiin lykkää sakin sille ja painuu kauppaa, kun päivällä ois mahdollisuus sekin homma hoitaa. Itsellä suurin hidaste on Pakkanen, mutta onneksi nyt sekin hellitti.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!