Amalian Helmiä

30. tammikuuta 2015

Päiväkotivaatteet kaksi vuotiaalle (sekä päiväkoti pohdintaa)

Mukavia ja helposti puettavia - sellaisia ovat pojan päiväkotivaatteet.

 Body ja lökäpökät.
Pojan lempi paita on Metsolan joustofroteesta ommeltu autopaita.

Valtaosa pojan päiväkotivaatteista on joustofroteeta Metsolaan ja äidin ompelemaa, joitain trikoobodejakin löytyy. Vähitellen kuivaksi opettelun myötä ollaan siirrtytty bodeista paitoihin.
Vaikka kotona ollaan monesti jumpeista ei ne ilmeisesti ole käteviä päiväkodin toimissa.
Metsolan Ägg-haalarit taas ovat olleet siellä kovassa käytössä.

Haalarit - housut-paidat- bodyt : nämä riittää hyvin kymmenen päivän hoitolaiselle.
Vaikka toki välillä on muutakin, kuten ylimmän kuvan pompin pökät ja lindexin body.


Niin tosiaan poika on ollut edelleenkin päiväkodissa. Tätä asiaan ruodin jo kerran aikaisemmin. Minä jäin äitiyslomalle marraskuun lopussa. Aluksi päätettiin pitää poika joulukuussa hoidossa, kun siellä oli kaikki ihanat joulupuuhat. Sitten vauveli viihtyi perätilassa yli rv35 ja ajateltiin pitää hoitopaikka vielä tammikuunkin, vähän kuin varmuuden varalle jos joutuu vaikka sektioon ja siihen päälle jos koliikki vauva ja paukkupakkaset niin olisi pojan kannalta varsin "hauskaa". Nyt taas käyn karhun painia itseni kanssa - poika tykkää hurjasti päiväkodista ja tässä yksi aamu itki lohduttomasti ja yritti riisua yökkäriä ja haki haalaria, kun isi ilman häntä oli töihin lähdössä.  Poika pomppaa innoissaan sängystä kysyttäessä haluaako päiväkotiin - lähtiessään huikkaa pusut äidille ja vauvalle ja menee ovelle isiä odottamaan. Miten minä voin ottaa sen pois hoidosta?
Tässä yksi päivä siellä oli kaksi vuotiailla menossa ihanat kotisleikit, tarjoilivat leikisti ruokaa toisilleen. Kotonakin poika hakee tyttöjä kaverikseen leikkimään, joten kyllä kaksi vuotiaskin tarvitsee leikkikaveria. Sen osoittaa sekin, että avoimeen päiväkotiin kaksi vuotiaiden ryhmään on pitkät jonot.
Eilen tein päätöksen, että antaa olla nyt vielä ainakin sen helmikuunkin. En usko vielä helmikuussa tohtivani vauvaa vielä kovin aktiivisesti kerhoihin vieväni, mutta voimme kokeilla kerhoilua. Täällä on mahdollisuus kolmena päivänä perhekerhoiluun. Helmikuussa voi hyvinkin olla paukkupakkasia niin joutuisimme kököttämään sisällä, kun päiväkodissa on jumppasalit yms. käytössä.
Ennen kaikkea mennään pojan parhaaksi, mutta myös pystyn tietysti nauttimaan vauvastakin päiväkoti päivinä eri tavalla. 

15 kommenttia:

 1. Jos ei menis täydet hoitomaksut niin pojat, ainakin isompi kävis silloin tällöin hoidossa. Molemmat viihtyi niin hyvin että tuntuu pahalle kun isompi vieläkin kyselee joko nyt pääsis kavereiden luo hoitoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin paljon helpompaa jos poika ei päiväkodista tykkäisin tai helpompaa ja helpompaa - helpompi päättä jättää kotiin :) Täydet hoitomaksuthan ne menee, mutta mitä sillä rahalla saa - noin 14 eur päivä saa aika helposti hassattua johonkin :/

   Poista
  2. Onkohan mua kusetettu :D nimittäin lasku oli ihan helkkarin iso 10pvä läsnäolosta, 14€ ei riitä siihen alkuunkaa. Mut meillä just ipanat ei syöny hoidossa niin ei edes sellaista ns. Hyötyä että säästäs ruokakuluissa :) mut niin olis paljon helpompaa jos ei viihtyis niin ottaa pois, samat fiilikset oli.

   Poista
  3. Onkohan kuntakohtaisia eroja, kun meidän pojasta lasku on pikkasen päälle 140eur. Sitten, kun molemmat on koko päivä hoidossa niin olikohan 540eur - on se siitä noussut mitä tytöt aloitti hoidon.

   Poista
  4. Mulle tais tulla 10pvästä tuo kokopäivähoidon maksu :( murrrrr, olinki sitä mieltä et oli aika huikee...

   Poista
 2. Meillä itä-suomessa on mahdollisuus puolipäivähoitoon,jolloin lapsi hoidossa joka päivä muutaman tunnin ja toinen mahdollisuus osa-aikahoito,jolloin lapsi hoidossa max. 14pv/kk hoidossa. Itse jään äippälomalle helmikuussa ja ajateltiin 4vuotias siirtää osa-aika hoitoon.
  En ole varmaan ennen kommentoinut,mutta sulla on kiva blogi,jota luen säännöllisesti!
  -Meiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut poika kokoajan minimi päivät eli 10pvä/kk, kun tein 60% työviikkoa. Olen miettinyt, että miten onnistuisi se 5h/päivä, mutta en oo saanut sitä onnistumaan - aina menis kesken päiväunien tai sitten joutusin niin viemään, kun hakemaan vauvan kanssa.

   Poista
  2. Niin ja kiitos - jätähän kommenttian vastasuudessakin - on niin kiva, kun ei ihan yksin höpöttele :)

   Poista
 3. Varmasti pojalla on siellä virikkeiden ja kavereiden keskellä talven pakkasilla mukavaa :) Meidän nuorimmainenkaan ei enää osaa olla yksin eli ei se kavereiden tarve aina ole iästä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin tottunut, että on seuraa, että aika ankeita ilman kerhoja ja ulkoilua äitin ja vauvan kans kotona. Tyttöjen oli ihan eri, kun pääsi heti puistoon ja kerhot alkoi syksyllä vauvan ollessa 3 kk. Pojan synnyttyä nuorempi tyttö oli päiväkerhoista ja 2pvä/vko hoidossa ja ulkoili itsenäisesti siskon ja kavereiden kanssa.

   Poista
 4. no mä olen sitä mieltä, että 2v ei tarvitse päiväkotia virikkeitä varten, vaan kerhot+puistot+kaverit riittää. ei se 2v viihdy pelkästään kotona, sen uskon =) mutta kukin perhe tehköön miten itse parhaaksi näkee.
  meillä 4½v jatkaa sitten syksyllä kesäloman jälkeen päiväkodissa pari päivää viikossa, 5-6h. sitten vaan viedään ja haetaan vauvan kanssa, äkkiä se vauva siihen rytmiin sopeutuu. kun v syntyi, meillä oli 4v&5v päiväkodissa pari päivää viikossa ja hyvin meni. vaikka aina menikin liki tunti viemiseen ja hakemiseen.. onneksi nykyinen päiväkoti on noin 300m päässä.
  /kippuralla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tytöt 3 ja 5, kun menivät päiväkotiin. Ennen mun töihin paluuta ei ollut mitään tarvetta virikettä hoitoon, kun ollaan aina oltu just ahkeria kerhoilijoita, puistoilijoita ja nähty muita kavereita. Ne takuulla piisaa pojallekkin, mutta nyt ainakin helmikuu menis poika polosella äidin kans neljän seinän sisässä. Mennään nyt kk kerrallaan ja katotaan vähän ilmoja ja saatasko kerhoilu maaliskuuhun mennessä aloitettua. Tullaa poika jossain vaiheessa ottamaan pois hoidosta, joillain tietty menetetään tuo minun mielestä paras hoito paikka :/ aikoinaan pojan synnyttyä pidettiin tyttö sen puolivuotta pojan syntymästään eskariin hoidossa 10pvä/kk ihan senkin takia, että kaverisuhteet säily

   Poista
  2. onko teillä hoitopaikkatakuu siellä? eli jos tietää jo etukäteen että esim vuoden päästä lopettamisesta palaa takaisin, pääsisi samaan päiväkotiin? tai näin mä ymmärsin asian, kun jotain artikkelia koulua varten luin syksyllä. ainakin ideana kuulostaa hyvältä.
   meillähän oli 3½vn päiväkodin aloitus hirmuisen vaikeaa, huusi siellä pari tuntiakin että lähtee kotiin-tosi outoa, kun kävi ennen sitä yksin srk:N kerhossa 2xviikossa eikä koskaan itkenyt tai huutanut siellä. oon varmasti vähän yli vuoden vain nyt kotona, niin ajateltiin että turhaa ottaa vuodeksi 4½v kotiin, jos sinne takaisin sopeutuessa menee sitten taas useampi kuukausi.
   /kippuralla

   Poista
 5. Meillä on poikien päiväkodissa sopimukset tuntien mukaan, meillä alle 99h.. Hoitopäiviä max 12 (8h päivät).. Ja lasku on 207euroa.. Eli alle 9e / päivä / poika :)Mun mielestä ei ole kyllä todellakaan paha! Ja lisäksi, jonakin kuukautena hoidon varsinainen tarve on ollut pienempi, mut olleet silti ainakin pari päivää hoidossa niin, että olen kotona ihan itsekseni.. Viihtyvät kyllä hyvin siellä! Ja ollaan kyllä itsekin tyytyväisiä, todella kivalta päikyltä vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole todellakaan paha!! Oispa täälläkin noin - meillä isi vie pojan töihin mennessään kasiksi ja töissä ollessa hain puoli neljältä - nyt haen puol kolme - kolme niin, että on ehtinyt herätä ja syödä välipalan. Osa-aika hoidon 5h ei riitä mutta kuusi tuntia riittäisi, ettei mun tartteis aamulla lähtä poikaa vauvan kanssa viemään, mutta me ollaan haettu.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!