Amalian Helmiä

22. toukokuuta 2014

Pienet jalat

Minua kiinnostaisi tietää minkä kokoiset jalat teidän minkäkin ikäisillä  lapsilla on?

Minusta tuntuu ettei noiden meidän lasten jalat kasva ollenkaan. Olen ostanu tytöille jo seuraavaan koon kenkiä, kun en meinaa uskoa, mutta ei niitä voi pitää.

Ensi viikolla seitsemän täyttävällä on 29 kenkä ja tänään yhdeksän vuotta täyttävällä numeron 30 kenkä.
Puolitoista vuotiaalla miehen alulla on numeron 20 kenkä, joka lienee ihan normaalia.

Isomman tytön luokkakavereilla on samankokoiset kengät, kun minulla itselläni 36 ja massaa muuten löytyy 173 senttisestä varresta.

Kesä mennään crocseilla ja näillä Kavateilla. 
Crocsit pihalle ja rannalle.
Kavatit kapoille ja kylään.

Pojalle pitäisi vielä paremmat kengät helteille (toivotuille) hommata. Sellaiset yltiö söpöt pikku crocsit siltä löytyy, mutta en tohdi niitä kovin paljoa sillä niitä pitää.

Suurkiitos pikee vinkeistä!

46 kommenttia:

 1. Itsellä keskimäärin 39. Pojalla 28-30 riippuen merkistä ja ikää pian 4v. Minillä 6kk ja kenkä sais olla kokoa 18.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ysi vee oli eilen vetässy kaverin kolme vuotiaan pikkuveljen kengän jalkaansa :)

   Poista
 2. Niin ne on jalat eri kokoisia! Meidän 3,5-vuotiaalla tytöllä kengän koko on jo 28 (osa kengistä jo 29). Välillä on tuntunut että sen jalka kasvaa joka yö monta milliä :D. Mutta vertailun vuoksi omakin jalkani on kokoa 41 (41,5, miehellä taitaa olla 44 että onhan sillä vielä monta kokoa kasvettavana meidän kengänkokoihin.

  Harmitti vaan etenkin viime kesänä kun 2,5-vuotiaalle ei meinannut löytyä tarpeeksi söpöjä ja lapsekkaita kenkiä (kengännumero tuolloin jo 26-27).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja meillä ei millään nuo jalat kasva! Viime kesäksi n 1,5 käynti ja kasvun varalla ostetuissa kengissä on vielä reilu sentti käyntivaraa. Meillä ei ole mieskään isokenkäinen, että perittyä lienee, vaikka tuntuu, että nyky lapsilla olisi isommat jalat.

   Poista
 3. Poika 9v ja järkytyksekseni piti ostaa vikingin lenkkarit koossa 38, että jäi hieman kasvunvaraa..Ensi vuonna mennään sitten aikuisten mallistoon,ko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. alkavatkohan valmistaa isompia lasten kenkiä, kun olisihan se mukava, että ulkonäöllisesti olisi vielä lapsekkaat kengät, en tiedä. Toisaalta olen minä monesti osatanut omat kengät lasten osastolta, selaiset, jotka ei oo joka päiväisessä käytössä, että pitäs ajatella painoa jne.

   Poista
 4. Meillä pojalla 4v3kk koko 29-30 ja tytöllä 6v4kk 31-32. Minulla ja miehellä molemmilla 42.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se jalan asvu tasoittuu, kuten teilläkin melkein saman kokoiset jalat, niin ja pojat menee ohi. Mulla on vieläkin jotain ala-asteella velipojalla perityt nokian kumpparit.

   Poista
 5. Meillä pojalla 4v on 29 ja pojalla 7v on 33. Itselläni on 38 ja miehellä 43.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli varmaan aika keskikokoiset, ellei pienehköt pojiksi?

   Poista
 6. Kesällä 7 täyttävällä tytöllä 34, 33 menee just vielä joistain kengistä. Mulla on niin levee jalka, että pitää olla 41, jopa 42. Pituuden puolesta menis pienempiki koko, Nokian kumpparit on mulla kolmiysit :). Miehen kengän koko 47. Isojalkasta porukkaa ollaan :). Vauva on alle 3 kk ja 16-18-koon sukat on hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompas teidän isukilla kengällä kokoa! Miten se löytää itselleen kenkiä? Lasten jälkeen jalka kyllä levenee, kun jostain kengistä on minunkin pitänyt ottaa 37 - riippuu just mallista.

   Poista
  2. Aika hankalaa se onkin, turvakengistä yleensä löytyy sopiva koko. Työkenkiä se enimmäkseen käyttääkin ;).

   Poista
 7. Meillä näin. Itselläni 39 ja miehellä 44-45. Tyttö 8,5v 28, poika 6v 29 ja tyttö melkein 2v 24. Että tätä menoa nuorin perii kohta suoraan vanhimman kengät. Ja itselläni oli jalankoko 7v jo 36-37

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tytöllä on vieläkin pienempi jalka, kun meidän. Sulla ei siis kasvanut, kun pari kokoa sen 7v jälkeen? Täytyy itekkin kysyä äidiltä millon mun jalka lakkasi kasvavasta, jos se muistas?

   Poista
 8. Meillä kesällä tytöt täyttävät 6v ja 8v. Pienemmällä on nyt koko 30 ja isommalla 31-32. Itselläni on ollut lapsena iso jalka, ja luultu että tulen mummuun jolla oli kengät kokoa 41. Kasvu kuitenkin loppui normaalia aikaisemmin ja jäi siihen 36-37.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sulle tulikin sitten aika pieni jalka. Mahtaakohan meidän tytöillä kasvaa normaalia pitempää, kun suhteessa kavereihin pienempi jalka? Teidän tytöillä varmaan just siinä "keskiluokassa"

   Poista
 9. Mulla 39/40, esikoisella ( tyttö,ens kuussa 18 on 40/41), 6v pojalla 33/34 ja 3v pojalla 28/29

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tyttö mennyt ohi äidistä - sitäkin olen miettinyt, että monesti lapsista tulee vanhempiaan pitempiä niin tuleeko jalastakin isompi?

   Poista
 10. Meidän pojan jalkavamma tekee sen, että jalka on pienempi kuin mitä se olisi ilman ko. vaivaa. Minusta jalka on kasvanut siihen nähden yllättävänkin "hyvin" ja poitsu käyttää nyt 5-vuotiaana kokoa 28. Onni onnettomuudessa - jos niin voi sanoa - on se, että vamma on molemmissa jaloissa. Jos olisi vain toisessa (mikä on aika yleistä näissä tapauksissa), niin sitten jalat olisivat todennäköisesti erikokoiset 1 - 2 kengännumeron erotuksella. Ja sitten pitäisi ostaa kaikkia kenkiä aina kaksi paria. Neiti kohta 8 vee käyttää kokoa 32. - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojasta ei taida huomata muuten sitä ollenkaan? Vasta muistin sen, kun mietin kuinka kun tähän muutettiin ja poika oli vielä niin pieni ja vaunuissa köllötteli.

   Poista
  2. Eihän sitä ulkopuolinen osaa arvata, että jaloissa jokin vika olisi. Vamma niissä kuitenkin aina on, vaikka onkin hoidettu niin että haittaa mahdollisimman vähän normi-elämää. Tulevaisuus näyttää, tuleeko isompana esim. nilkka- tai polvivaivoja. Kaikillla ei välttämättä esim luistelu onnistu. Tällä hetkellä näyttää kuitenkin oikein hyvältä!

   Poista
 11. Meillä on poika 3v 9kk kesäkengät 34-35. Minulla on itellä 43 ja miehellä 44.

  VastaaPoista
 12. Mä en tuu toimeen nykytekniikan kanssa joten toivottavasti en ihan sian saksaa kirjoita. Mutta siis tytöllä kohta 8v. kengät kokoa 34, pojalla kohta 4v. 32 ja meidän pienimmällä 9kk 19-20 vaikka muuten on minitekoinen. Itselläni 38 eli lapset tulleet mieheen jolla kengät vaatimattomat 46:t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun yhellä tutulla oli koon 50 kenkä! Arvaa oliko vaikia saada kenkiä ja ne pidettiin aina loppuun.

   Poista
 13. Hei, käsittääkseni jalan koko periytyy hyvin vahvasti. Alle kolmevuotiaalla kasvuvauhti voi olla hurjakin, mun esikoispoika on nyt 3,5 v ja kenkä 32-33. Sen jälkeen kasvuvauhti hidastuu, mutta jalka voi kasvaa pyräyksittäin ja olla taas pitkän aikaa samankokoinen. Itsellä on 40, eikä varmaan 12 ikävuoden jälkeen enää kasvanut. Nuorempi poika on nyt 2 v ja hänen kenkänsä on 26. Poikien isällä keskikokoinen miesten kenkä eli 44-45.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä juuri mietinkin, että onko periytyvää. Mää en yhtää muista millon jalan kasvuni ois loppuni. Tyttö on nyt 9v ja jos jalan kasvu ei yhtään kiihdy (ei edes yhtä kokoa vuosi) niin tulee kyllä kenkä ongelmia, varmasti helpommin löytyy 40 numeron, kun 35 naisten kenkiä - järkiään koot alkaa 36 ja joskus jopa 37.

   Poista
 14. Pienet ja sirot jalat teidän lapsilla. Meillä 10 v poika koko 36 ( hänkin pieni jalkineen), 7v poika 33 ja nafti 5v poika 32

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä kiihtyykö ollenkaan tuo kasvu - sais nuo vielä kasvaa. Pojilla varmasti suhteessa isommat jalat tyttöihin. Olen säästäny kumppareita tytöiltä pojille, mutta saa nähdä millon ne tulee käyttöön.

   Poista
 15. Meillä 15v 175cm pojalla kengät 40,5, 11v 136cm tytöllä 34 ja 7v 124cm pojalla 32. Meilläkin näyttää siltä että pikkuveli ottaa kengänkoossa (ja pituudessakin isosiskon kiinni - ehkä murkkuikä ehtii tytölle ensin?) Aika pikkujalkaista sakkia on meilläkin, tuo vanhimman pojan kavereilla ei kellään ole noin pieni jalka, vaikka on sieltä pisimmästä päästä kuitenkin, ja juu, muakin pisti hymyilyttämään kun ekaluokalla oli tytöllä kaveri kylässä ja siinä oli kajdet kuomat vierekkäin - kokoa 29 ja 38 :-) - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin iso ero kuomilla! Sitä tässä just mietin, kun tuntuu ettei aikuisten kengän koolla ole noin isoja eroja, että kasvaako kuinka eri tahtiin? Miehen yhdellä kaverilla oli 39 kenkä ja miestäni paljon pitempi niin sen jo huomasi ja varmaan oli vaikea hommata kenkiä.

   Poista
 16. Meillä 7v pojalla koko 38-39. 3 vuotiaalla pojalla 29. Itsellä 41 ja miehellä 44-45. Ei siroiksi voi haukkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei, mutta meitä on joka kokoon ja kauniita kenkiä saa isommassakin koossa. Huomaako sitä onko jalka vaikka perus 38 tai pari kokoa isompi 40-41, minun pinetä kenkää ei ainakaan kukaan oo huomannu ennen, kun on tullu puheeksi.

   Poista
 17. Tää on hyvä kysymys! Meillä ekaluokkalaisella kengän koko on 32-33, viisivuotiaalla 30 ja kolmevuotiaalla n. 25. En meinaa aina itse pysyä perässä edes näiden omien lasten kenkien koossa. Halpa-Hallissa tässä yks kerta mittailtiin semmoisella mitalla ja hyvin meni yksiin sen kanssa, mitkä lapset itse koki parhaimman kokoisiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oli taas tilannut liian isot, kun en meinaa uskoa, ettei nuo jalat kasva. Kyllä nuo tuntuvat jo hyvin olevan perillä mikä kenkä on sopiva eivätkä pidä liian pieniä tai isoja.

   Poista
 18. Meidän syksyllä seitsemän täyttävällä pojalla kengät 32-33, miehellä 43-44 ja itsellä 40. Aika monella pojan kaverilla on kengät tuota samaa kokoluokkaa, noin 33. Meillä ainakin vanhemmalla pojalla jalka kasvoi aikoinaan vähän vaihtelevasti, mieleen on jäänyt kesä, jolloin alkukesästä käytössä oli 34 ja loppukesästä 36.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kyllä kasvanut kesässä paljon - meillä on jotenkin tosi hidasta ja kenkiä olen ollut tarkistelemassa, että enhän pidatä liian pieniä.

   Poista
 19. Hei, Pikkuisen kyllä erikoinen kysymys. Ihmiset kuten myös lapset ovat yksilöitä ja jokainen omaa juuri sellaisen jalan numeron kuin tarve on.Voin vaan kuvitella kuinka vertailet myös lasten pituutta ja painoa neuvolakäyntien jälkeen. Jos te molemmat vanhemmat olette pienijalkaisia niin mitä tuota ihmettelemään..

  VastaaPoista
 20. Meillä pojilla 1v 10kk koko 24, 4v 2kk 31 (Viking).. Noissa kasvunvaraa / käyntivaraa 1.5cm

  Kesäksi pitäisi pojille löytää hiekkalaatikolle / ulkoiluun jotku lenkkarit.. En oo koskaan ns markettikenkiä ostanut, kai nekin tuon asian ajaisi.. :) vinkkejä edullisista ja hyvistä kengistä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ekat marketti / halpis kengät oli juuri hm.n tennarit, jotka ei kestä yhtään mitään. Oonhan mää ostanut joskus stadiumista lenkkareita piha röntsailyyn.

   Poista
 21. Jalan koko voi olla ongelma monelle, jopa lapselle jos aina ihmetellään, että onpas sillä iso jalka. Sen seurauksena siitä voi kärsiä koko ikänsä. Mielestäni on sivistynyttä olla ihmettelemättä ääneen kenenkään kengän kokoja, oli sitten isoja tai pieniä. Pienestä jalasta varmaankaan ei kukaan kärsi tai tunne häpeää. Ihan verrattavissa painoon,ei ole fiksua ihmetellä kenenkään painoa, laihuutta tai lihavuutta tai vaikka paksuja nilkkoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko joskus ihmetellyt jonkun isoa jalkaa? Minä en ikinä - kenkien vertailu on lähtöisin lapsilta. Tytön kaverista oli tosi hienoa, kun minulla ja hänellä oli saman kokoiset kengät. Kuka on tehnyt isoista jaloista pahan asian. Onhan meitä eri pituisiakin - eikä se tee kenestäkään rumaa? Tässäkin mietin kasvu tahtia, voiko jalan kasvu loppua jo nyt?

   Poista
 22. Meillä tytöt pienijalkaisia, 18v 163cm 36-37, 11v täyttävällä 138cm pitkällä 32-33 ja kesällä 6v 110cm 26. Minäkin ostin kesäkenkiä nuorimmille jemmaan mutta sainkin laittaa kiertoon kun isoja olivat. Jalat ei kummallakaan ollut vuoteen juuri kasvanut. Jalat vielä tosi kapeat niin hankaloittaa kenkien ostoa. Ovat kyllä muutenkin siroja rakenteeltaan, eivätkä kovin pitkiä.
  Pojalla 16v 182cm taas kengät 44. Minulla 39, miehellä 42.

  VastaaPoista
 23. Mulla on 39-40, miehellä 46. Pojalla 14v on 38 ja tytöllä 11v on 34-35.

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!