Amalian Helmiä

7. toukokuuta 2014

Äitienpäivä askartelut

On taas se aika vuodesta, että blogiin saavutaan sankoin määrin "äitienpäivä askartelut" - hakusanalla.
Kuten näkyy monta vuotta vanha postaus on parissa päivässä noussut blogin suosituimmaksi postaukseksi -> kurkkaa sivupalkkiin :)

Tänä vuonna mennään aika helpolla.

Maalasimme mummoille ikean måla väreillä (joita on käytetty monesti muulloinkin) saviset kukkapurkit ja istutettiin niihin kodinonnet. Jos olisimme ollaat ajoissa liikkeellä oltaisiin voitu kasvattaa näihin itse kukat, mutta kiva näinkin.


Miten teillä tänä vuonna lahjotaan äitejä- tai mummoja.

Minä olen itse esittänyt miehelle äitienpäivä lahjatoiveen :)8 kommenttia:

 1. Kiva idea teillä! Meillä kun on mummot niin kauana, niin muistamiset pitää pysyä lähettämään postitse. Tänä vuonna pistettiin postiin paketit, jotka sisälsivät pojan tekemän kortin ja tytön tekemän 20 -sivuisen kirjan, johon kirjoitti itse tarinan ja piirsi kuvat. Otin piirustuksista valokuvat, zoomasin ja leikkasin ja tein niistä ifolorin nidotun kuvakirjan. Tarinan tekstin sai sitten kirjoittaa siisitisti kirjaan painokirjaimin. Ei mitään huippulaatua, mutta luulen että mummot tykkää lukea lapsenlapsen kirjoittaman ja kuvittaman esikoisteoksen :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihana idea ja pysyy varmasti parempana mitä vain paperinippu. Meillä on kirjailtu vain ihan perus A4.lle, mutta eihän ne vuosia tahdo säilyä. Tuosta tuli mieleen, että tuliko teille taannoin ....kujan sanomat? Siellä oli uutisia mm. roskien keräämisestä jne :)

   Poista
 2. Mun ajatus ei ole vielä jaksanut äitienpäivään asti, mutta ollaan kyllä aina mummoille jotain askarreltu. Meidän isommat lapset ovat jo suureen ääneen ilmoittaneet askarrelleensa koulussa sekä kerhossa eli jotain askartelua on luvassa itsellenikin. Saa nähdä miten pitkään kohta 4-vuotias vaan malttaa salaisuutta varjella kun ylpeänä kyselee kymmenen kertaa päivässä joko saa äidille lahjan antaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin ollut vähän kiirusta niin ei tähän hätään ehtinyt muuta toteuttaa vaikka kaikenlaista oli mielessä - joku toinen vuosi sitte. Minä jännitä mitä vuosikas tuo äidille. Tytö ovat kyllä hyvin pitäneet salaisuuden, mutta isukki ei saanut pidettyä.

   Poista
 3. Kiva idea! Itsellä ei ole tullut paljon äitienpäivää mietittyä. Omat mummuni ovat nukkuneet pois ja äidilleni en anna mitään.
  Mies saa hoitaa omat mummut ja äitinsä. Itse en mieheltäni odota mitään, enhän ole hänen äiti. Tytöt ovat aikoneet tehdä minulle herkkuaamiaisen, eli sitä odotellessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onkin kahta koulukuntaa - haluaako miehen muistavan vai ei. Molemmat ok. Ite olen kyllä tykännyt miehen lahjomisesta, kun on siinä vielä tosi hyvä. Minäodotan myös sitä päivällistä ja siihen pari toivetta esitin. Aamupalaan en niinkään odota, kun en tahdo millään jaksaa sängyssä odotella niitä herättäjiä. Viime vuonna sovitiin, että ensin äiti lahjotaan ja sitten aletaan aamupalan tekoon, jotta mamma ei sinne sänkyyn ihan hermostu.

   Poista
  2. Mutta menikin tällaisen kirjoittamaan niin mieheni olikin minulle tilannut äitienpäivälahjaksi aivan superlahjan! Vahingossa menin tilauksen näkemään kun oli jättänyt spostinsa auki :D Juu mutta meillä ei siis ole tapana ollut toisia lahjoja.
   Itse onneksi mielellään aamulla nukun mutta kyllähän siihen sipinään ja supinaan herää ja alkaa odottamaan milloin saa "luvan" nousta. Meillä ei yhteinen päivällinen onnistu kun lähden sitten iltavuoroon.

   Poista
  3. No niin sen siitä saa, kun menee kehumaan ;D Mää oon niin aamuvirkku, että saa aina odotella, että muut herää. Mää en niinkään lahjo miestä, mutta eniten noita lahjoja on tullut kotiäitikaudella tai sen jälkeen - ehkä varmaan palkkinnoksi kotona tehdystä työstä, kun ei itsellä ole tulotkaan normaali tasolla ja ei itte raaski. Meillä on vielä niin hassusti, että mies voi ostaa minulle vaatteita ja ne on niitä pidetyimpi ja parhaita - toisin päin ei onnistu. Aina ei tarvii olla mikään juhlapäivä vaan kerrankin se oli ostanut takin, kun oli nähnyt kivan näköisen (olin silloinkin kotona).

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!