Amalian Helmiä

2. toukokuuta 2014

Itku pitkästä ilosta - saippuakuplatahrat pois sappisaippualla

No ei nyt sentään, mutta meinasi lievästi tympästä, kun aamulla otin narulta pojan puvun ja tytön housut. Vaatteet olivat pesun jäljiltä järkyttävän näköiset. Pojan puvussa keltaisia länttejä ja tytön housut kuin kloritilla läiskitty.


Lapset puhaltelivat eilen illalla saippuakuplia ja varsinkin pojalla oli tosi hauskaa. Takaraivossa muistin, että saippuakupla-aine saattaa tahrata, mutta en ihan noin pahaa jälkeä odottanut. Laitoin ne illalla kuitenkin heti pesuun. Vaatteitahan ne on, mutta ensi kerralla laitetaan huonommat vaatteet tuohon hommaan.  Herää myös kysymys, että saattaahan sitä tippua käsille ja iholle - mikä tekee aineesta tuollaista "myrkkyä"?
Harmi, kun en tajunnut otaa ennen kuvia vaatteista, mutta oli niin kiire niitä pelastamaan.
Olivat kuitenkin sen näköiset, kun niistä olisi väri palanut pois.
Kokeilin ensin Luota Pinkkiä - ei mitään vaikutusta.Seuraavaksi tartuin viimeiseen oljenkorteen, eli sappisaippuaan. 
Juuri kävin tarkastelemassa auringossa pintakuivat vaatteet ja lika on poissa!
Mutta varokaa saippuakuplia - seuraavaksi suojalasit ja suojavaatetus päälle :) ?!?

9 kommenttia:

 1. Oliko teillä käytössä kaupan vai itsetehty seos? Ihan vaan sillä utelen ettei tarvitse itse moista kokea kun meillä poika unohtaa aina pitävänsä kuplapulloa kädessään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupan sellainen litran kanisteli olikohan joku party bubbles - tulee tosi hyvä ja kestäviä kuplia, mutta...

   Poista
  2. Hyvä tietää! Meillä useimmiten kuplat puhalletaan ihan itse tekemästä nesteestä ja sen kanssa en vielä ole tähän ongelmaan törmännyt.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Suosittelen, mutta eka kannattaa vaihtaa ne röntsävaatteet päälle ;)

   Poista
 3. Ai sappisaippua olisi tehonnut? Meillä meni viime keväänä kuopuksen tuliterä Me&I-mekko käytännössä pilalle saippuakupla-aineen takia... Tahroja ei juuri ollut ennen pesua, mutta pesun jälkeen kamalat ruskeat renkaat. Sen jälkeen mekko on ollut koti/pihakäytössä, mutta juhliin sitä ei ole enää todellakaan kehdannut laittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tehosi , huh hu. EI nuo tosiaan näkyneet ennen, kun vasta pesun jälkeen. Mietin, että joissakin häissähän puhalletaan kuplia hääparin päälle - mahtaa olla puku kiva näky?

   Poista
 4. Meillä meni joskus vuosia sitten Kivatin ihana prinsessa kypärähatun mallinen hattu pilalle hoidossa puhallettujen saippuakuplien takia. Annoin kyllä palautetta perhepäivähoitajalle, että en halua niitä puhallettavan, kun tuo kaksivuotiaan käsi ei ole niin vakaa. Kyllä harmitti hattua pesukoneesta ottaessa, että se oli käytännössä pilalla. Juu, ja tiedän, että vaatteet ovat käyttöä varten, mutta harmitti 30.- pipon "menetys". Tarkka kun olen vaatteista. T: Vakituinen anonyymi Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä se harmittaa ja harmitti minuakin alessa satasen puvun menetys - tämä saippua kuplasotkuhan on sen näköistä, että olisi kehannut enää vain omalla pihalla käyttää - ihan erilaista joku vaseliini tahra hihassa tai polvien kuluminen kontatessa tai muu "pojat on poikia sotku" - tässä koko puku karmeilla länteillä. Kyllä sitä tippuu isommillakin lapsilla - en tiedä miten ollaan tähän mennessä tahroilta säästytty.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!