Amalian Helmiä

22. huhtikuuta 2014

Tyttöjen kevättakit

Jos jotain positiivista pitää hakea siitä, että poika oli pitkänäperjantaina kuumeessa, niin sain ommeltua tyttöjen ensimmäisen takin loppuun ja toisen takin kokonaan, sekä tytöille niihin sopivat pipot.
- aika pitkä perjantai...

Ensimmäinen harjoittuskappale oli pojan takki jokapoikakankaasta.
Tästä muistiin, että älä yhdistä joustavaa ja joustamatonta kangasta!
Lakki pitää vielä pojalle kehitellä mikä sopii takin kanssa, vaikka mies tykkäsi tästä piposta.

Molemmat tyttöjen takit ovat tuollaisesta paksusta puuvillasta ja toisessa pinkkipallollinen vuori ja toisessa keltapallollinen puuvillavuori.

Pipot ovat yksinkertaiset sampsukan joustocollegesta ja samasta puuvillakankaasta rusetit mitä takkien vuoret (kiitos rusetti-ideasta kurssin Anniinalle)

Ripaus väriä tulee myös resoreista.
Tytö ovat kyllä tykänneet ja itsekkin tyytyväinen, kun sopii niin meidän värikkääseen, kun romanttiseen tyyliin, sekä kivat päällä.
Mutta lähempää tarkastelua nämä ei siedä, mutta harjoituskappaleita...Hurjaa vauhtia tämä kevät tuli, kun poika oli vielä viime viikolla toppahaalarissa päiväkodissa!

15 kommenttia:

 1. Teidän lapset on niin onnekkaita kun jaksat heille ommella :) Meilläkin tyttö varmasti tykkäisi tuollaisista ihanista takeista ja pipoista, mutta itse saan aikaan vaan kangaskasan kasvatusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mulla on kans kangaskasa kasvanut. Täytyis varmaan vilautta millaisen jemman olen puolessa vuodessa kerännyt, vaikka viikottain ompelen...

   Poista
 2. Tosi kivoja! Takin ompelu on vähän sellaista, että ensin etsii kangasta, sitten etsii kaavaa, sitten venyttelee ja valittelee eikä pääse hommassa alkuun, kun tuntuu niin työläältä. Kun aloitettua saa, niin ompelu onkin sitten tosi nopeaa ja jää ihan hölmö olo, että tässäkö se olikin! Ja eikun uutta leikkaamaan... :D Näin mulla, nyt ollaan siinä vaiheessa, että kyselen millä kaavalla takit teit? Autsis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli tai on Marimekon muijaa takkeihin ostettuna, kunnes totesin, etten lähde harjoittelemaan ja testaan uutta kaavaa niin kalliilla kankaalla. Tässä oli päälly kangas 14eur/metri ja vuori toisessa kirppikseltä ja toinen omista jemmoista. Tuo kaava oli opettajalta, mutta joku suurikäsityölehti vuodeltä 2010 - oli sadetakin kaava eli varmaan syysnumero. Jouduin tyttöjen mallia kooltaa 134 lyhentämään lähes 20 senttiä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nyt ei ihan samistelua, kuten eka ajattelin, että kaikillä ois marimekkoa.

   Poista
 4. Ihanat takit! <3 Milloinhan tuo ompelukuume tarttuu minuun...?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on paha paha tauti. Aikansa, kun katteli muiden ompeluksia ja ihastelin kankaita joista ei saanut valmisvaatteita oli pakko ryhtyä itse toimeen.

   Poista
 5. Hienot takit tuli! Kyllä näitä kehtaa käyttää. Vuoretkin on kivan pirteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka kenenkään ompelijan en anna tulla katsomaan metriä lähemmäs ;)

   Poista
 6. Ompa kivat takit. Tyttöjen takeissa kivasti tuo väriä vuoret ja resorit. Ja nuo pipot on kyllä huiput! ( niitä on kiva tehä) :) -Anniina

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!