Amalian Helmiä

12. huhtikuuta 2014

Virvon varvon

Tällaiset puuhat meillä. Nuorena se on vitsa väännettävä, eli tytöt koristelee virpomis vitsojaan.


Minun lapsuudessa meillä päin ei ollut tapana virpoa, joten en oikein osannut jatkaa sitä lapsille.
Viimme vuonna kaverit houkutti mukaan ja nyt tytöt innoissaan jo hyvissä ajoin valmistautuvat siihen. Ei siksi, että saa karkkia vaan pääsee ilahduttamaan muita (itse asiassa osa niistä viime vuoden karkeista on edelleen syömättä). Meilläkään ei juuri virpojia ole näkynyt - yhdet virpoja omien lisäksi viimme vuonna, vaikka joka vuosi siihen on valmistaudut. Esikoisen ollessa pieni asuttiin alueella, jossa kävi aika paljon virpojia ja olihan meillä hauskaa tytön kanssa vastaan ottaa virpojia.

Tulostin Pompdeluxin sivuilta tällaisia munia. 
Oletteko huomanneet, että siellä on erilaisia askartelujuttuja?

Huomaatteko minkä ihanuuden postipoika toi meille OIH.sta....
Tästä on tytöt lähes tapelleet, mutta siitä lisää ihan omassa postauksessa :)Rattoisaa viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Meillä lapset lähtee virpomaan nimenomaan sen vuoksi, että saavat karkkia ;) Toki oksat on koristeltava. Olen sanonut, että jos karkkia saa, vastineeksi pitää olla kunnolla tehty oksa, ei mikään hutaisu.
  Meidän nurkilla on paljon virpojia. Muutaman edellisen vuoden aikana oven takana on käynyt 30-40 lasta. Nyt varauduttiin niin, että ostettiin yllätykset viidellekymmenelle, eipähän lopu kesken!

  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho niin paljon. Optimistisena minä varauduin 15 virpojaan ;) - viimme vuonna ekaa kertaa meitä edes virvottiin.

   Poista
 2. Huomenna on ainakin kaksi pientä virpojaa teidän ovelle tulossa ;) Täällä on oltu samoissa tunnelmissa tänään ja samasta aiheesta juuri kirjoittelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on aika monessa blogissa vilahdellut erilaisia vitsoja :)

   Poista
 3. Bongsin tuon tyllihameen viimeisestä kuvasta , ihana!! Mäkin jut kuvasin meijön rinsessaa hamosessa ;)

  VastaaPoista
 4. Meillä kävi vain yksi isompi porukka, jossa kahden perheen lapsia. Tyttö kävi ystävänsä kanssa virpomassa naapurustossa, mummillaan ja mummin kavereilla, sekä ystävän naapurustossa. Järkyttävä kasa karkkia ja rahaakin. Yhdessä paikkaa oli sanottu, että palkat on jo loppu, mutta olivat antaneet vitsan kuitenkin. Ikävä juttu oli kun olivat viimeseksimenneet käymään ystävän luokkakaverilla (tytöt ovat siis eri kouluissa) niin oven avannut äiti ei ollut tunnistanut luokkakaveria eikä arvatenkaan tyttöämme joka tuntee tämän tytön harrastuksen kautta. Äiti oli ärissyt, ettei enää yhtään virpojaa tähän aikaan ( klo 17.15) ja läimäissyt oven kiinni. Aluksi tyttö tuntui olevan kovasti murheissaan, mutta nyt on itse keksinyt erinäisiä syitä miksi äiti noin käyttäytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jai - pitäisi jaksaa kyllä loppuun asti vaikkei olisikaan tuttuja. Oikeesti tosi harmillista tämän äidinkin puolesta, däm. Meidän tytöille kävi niin, että menivät ihan rajanaapurin mummoa ja pappaa virpomaan. Olivat sanoneet ettei olla varudutt, mutta tytöt virpovat silti ja vitsan antoivat hyvien pääsiäisten kera. Mutta seuraaville virpojille oli pikkukarkit löytyneet. Siis däm, kun tytöt oli siitä pahoillaa, ei sillä pienten karkkien puolesta vaan siitä, että tunsivat itsensä huonommiksi. Pitäisi linja pysyä samana, eikä sitten kaivella jemmoja sitten seuraaville.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!