Amalian Helmiä

28. huhtikuuta 2014

kerrossänky

Meidän nuoremmalla tytöllä on Niemen ihana 70-luvun pinnareunainen sänky, mutta leveyttä sängyllä on vai 65cm, joten heräsin tilanteeseen, että tarvitaan uusi sänky. Koulaisella on 50-luvun sohvasänky ja kotimme ihanin huone minusta o ollutkin tyttöjen makkari. Huoneessa on vielä 50-luvun lipasto ja ennen vielä siellä oli viime vuosisadan paripulpetti, joka vaihtui ikean työpöytään... Poika piti saadaa nukkumaan omaan huoneeseen, joten leikkihuoneesti piti siirtää vitriini tyttöjen huoneeseen ja huone on AIKA täysi. 
Ehkäpä nyt olisi aika karvain mielin uusia sängyt ja jotta saataisiin lisää tilaa niin kerrossänky olisi hyvä vaihtoehto. Onneksi Niemen sänky siirtyy pojalle piakkoin, mutta mitä tehdä sille koululaisen 50-luvun sängylle. Myymään sitä en ala, koska tyttöjen pappa on siinä nukkunut.Siinä Niemen sängyssä olen minä itse nukkunut. Ehkä myyn tuon työhuoneen rautasängyn ja siirrän myös 50-luvun lipaston työhuoneeseen. Siellä olisi valmiina 50-luvun kirjoituspöytäkin... hmmmm.

Olen tässä selannut sänkyvalikoimia.
Rajasin pois sängyt, joita ei saa jaettu kahdeksi erilliseksi, sekä yli 1000euro maksavat.
Käytettyä on ihan turha kuvitella, kun Torissa on jo valmiiksi pitkä liuta ostoilmoituksia.

Vekenkalusteen lotta 239eur
80*200


Unipuu 650eur kalusteniemellä
80*200
Tällaisessa me veljen kanssa nukuttiin ja oli minulla mukana opiskelija kämpässäkin.

AVA-room 755eur
koko 65*160 
Kaunis, mutta liian pieni

Vekenkalusteen Ellen 495eur
80 * jatkettava
Paras vaihtoehto jatkettavuuden ansiosta olisi varmaan tämä.Roope ja Riikka
Aikoinaan ennen kun saatiin se minun vanha sänky katselin näitä Roope ja Riikka sänkyjä. Silloin heillä oli vain sellaisia vähän romanttisempia sänkyjä. Nyt on uutuutena tullut tämä ja minun mielestä näitäkin saa jatkettavana.


Tällainen ihanuus meiltä siis nykyään löytyy tai siis yksi kappale.

Onko antaa kerrossänky vinkkejä?


21 kommenttia:

 1. Unipuu tai muurame. Siirtyy sit mukana vaik opiskelijakämppään aikoinaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuramea en oo vielä kattonu, mutta mahtaakohan ylittääm 1000euron kipurajan? Unipuu oli meillä, mutta en tiiä mikä oli, mutta opsikelija aikoinan inhosin sitä???

   Poista
 2. Vinkkejä ei ole valitettavasti antaa, mutta teiltä löytyy kyllä oikea ihanuus! Meillä anoppilassa on miehen vanha punainen ja hieman tekisi mieli kantaa se uuteen kotiin. Harmiksi anoppi voisi kyllä olla toista mieltä joten mietinnässä on tulisiko pojille sittenkin kerrossänky vaiko hankitaanko vaan isommalle uusi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin löytyy ja kun se mummilta meille otettiin ei se ollut vielä ollenkaan "muodissa" en olisi silloin arvannut mikä villitys niistä tulee. Me vaan ajateltiin, että on niin pieni ja siro sänky.

   Poista
 3. Meillä on tuo Veken kalusteen sänky. Oli eka käytössä kerros-sänkynä pari vuotta ja nyt n vuoden erillisinä sänkyinä. Tykätty on. Ei ole alkanut käytössä nitkumaan yms..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää hyvältä erilläänkin?

   Poista
  2. Ihan kivat perus sängyt erilläänkin. Laidat tietty otettu pois..

   Poista
 4. AVA Roomilla on tuota samaa sänkyä myös isommassa 80*200 cm koossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä kattoon, mulla on menny jotenkin ihan ohi!

   Poista
 5. Tuo AVA Roomin sänky on kyllä aivan ihana, mutta tuo Vekenkalusten Lotta yllätti kyllä positiivisesti. Ihanan simppeli ja tyylikäs, vieläpä todella edullinen. Meillä E:llä tuo sama ihana Niemen sänky ja tykkään kovasti että siinä on nuo reunat, helposti kävi siirtyminen pinnasängystä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo AVA roomi taitaa mennä yli budjetin, joten joku muu noista varmaan mielekkäämpi ja mietin myös onko se liian jyhkeä kun niin paljon yhtenäistä pintaa.

   Poista
 6. Minua taas ärsyttää kun kaikki kerrossängyt on 80 cm leveitä. Minusta lapsille riittää loistavasti 70 cm leveä. jatkettava sänkykin vois toimia, meidän pikkukoululaiset ei kyllä 2m pitkää sänkyä tarvi. Meillä on tosi ahtaat makkarit ja kaikki nykysängyt on tosi isoja! Noista niemen sängyistä pyydetään ihan järjettömiä hintoja, huonokuntoisinakin maksaa kerrossänky monta sataa! Oma variaatio pienemmästä kerrossängystä onkin jo työn alla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä tarvisko 80 senttistä, mutta tuo 65 alkaa käydä liian ahtaaksi tytölle. kaksi metristä en minäkään halua ja siksi noita jatkettavia katselen. Niiden Niemen säkyjen hinnat on ihan uskomattomia, en olisi ikinä uskonu, että meillä on tuommonen "arvosänky"!

   Poista
 7. Minusta tuo ensimmäinen on ihanan yksinkertaisen näköinen.
  Tuossa jatkettavassa jäin miettimään patjoja. Kun tuleehan niistäkin sit taas lisäkustannuksia.
  Vai ajattelitko et ois kätevä sit myöhemmin siirtää toinen sängyistä pojalle kun kasvaa? Muutoin en oikein näkisi hyötyä jatkettavassa :-)
  Entä katsoitko Ikean tarjontaa? Siellä on ainakin ennen ollu niitä metallisiakin kerrossänkyjä jotka ovat ehken hieman paremmin romanttiseen tyyliin sopivia kuin nämä "kantikkaat" puu/lastulevysängyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti Ikealla on just vaan niitä metallisia ja ne ei iske. Itse jatkettavuudella ei tee mitään, mutta en haluais kaksimetristä sänkyä, kun 180 vähintäänkin riittäs. Nuo meidän neitin ei taida ikinä olla niin pitkiä, että kaksimetriselläsängyllä mitään tekisivät. Nuo muuten pienet sängyt on myös tosi kapeita. OIis joku 75 leveä ja 170-180 pitkä vaihtoehto niin jatkettavuutta ei tarttis - hoh . turhaa maksaa siittä jatkosta. Noiden jälkeen sitten runkopatjasängyt. En tiiä :/

   Poista
 8. Jos nyt pitäisi ostaa ostaisin Veken kalusteen Lotan. Yksinkertaisen siro, eikä mikään massiivinen röhnäke. Ja kohtapa tuota jo joutuu ostamaan sen isomman kerrossängyn.... Unipuuhan on maineensa puolesta hyvä, ja meillä se koko mäntyinen toinen puolikas mikä ollu teillä ;) Mutta, nyt ne unipuut on MDF-levyä. Että siinä itelä iskee se raja vastaan, ettei kehtaa alkaa maksamaan himo summaa levystä... Tai siis taitaakin olla tuo veken kalusteen sänky siellä netti sivuilla nukkumatti ;) Kaveri tilasi kerrossängyn vekeltä. Palvelu ja toimus oli hyvä ja nopea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa lotassa ahistaa tuo pieni nyppylä - koriste päätylaudassa? Ei kait tuosta jatkettavuudesta kannata maksaa - vaikka jos ois 20cm lyhempi niin siihen päähän sais mahtumaan kohta vaikka lisä säilytys tilaa, lipaston tmv.
   No en tod. edes mieti sitä unipuuta jos on mdf.ää!

   Poista
 9. Meille kasattiin viikonloppuna kerrossänky. Ihan sotkasta ostettiin ja minusta hyvin sama mitä tuo Lottasänky. Pääsiäisen aikaan sai 25% alea niin 260e jäi hintaa ja on ihan 2metrinen sänky ja saapi erilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoin sitä sotkankin sänkyä, että aika samanlainen. Muiden askon ja iskun valikoimaa ei oo tultua edes ajateltua. No ei oo jääny paljoo hintaa!

   Poista
 10. Mun tietääkseni Sievä-kaluste meni viime vuoden puolella konkkaan, joten unipuuta ei valmisteta ainakaan toistaiseksi. Olen joutunut kissojen ja koirien kanssa metsästämään osia ympäri Suomen meidän Unipuu pikkuparviin, jotta niistä saatiin isommille tilansäästö syistä korkeat parvet. Unipuulla ja Muuramella on hyvä jälleenmyyntiarvo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollanen tieto ei vielä olekkaan tullut vastaan, höh. Mää oon niin huono myymään noita kalusteita, ettei kannat miettiä myymistä. Nytkin pähkäilen miten sais kierrätettyä nykyiset kalusteet ettei tarttis myydä tai no sohvaa ja sellasta on myynyt, mutta noi "perintökalleudet" on tieten eri asia.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!