Amalian Helmiä

16. huhtikuuta 2014

Pöytäliina lapsiperheessä

Meillä on nykyisin pöydässä lähes aina kerniliina.
Olisi pitänyt tajuta laittaa se aikaisemmin, jotta pöydän pinta olisi pysynyt parempana. Meillä ainakaan ei nuo tabletit tahdo paikallaan pysyä, joten pöydän pinta on kärsinyt.
Pöytä pitäisi hioa ja käsitellä uudestaan. Pitäisi vain ensin päättää pidetäänkö tuo väri, jolloin tarvitsi vain kansi käsitellä, vai laitettaisiinko pöytä vaikka mustaksi. Haluttaisi se musta pöytä, mutta nyt tuo ällö pähkinä passaa kyllä olkkarin vitriinin kanssa yhteen. Toisaalta nuo jotkut puun väriset huonekalut tuo vähän lämpöä sisustukseen. Pöytää ei itsessään lähdetä vaihtamaan, koska on puusepällä teetätetty, eikä tuo boknäs, billnäs - kumpi nyt olikaan vitriiniä raaski myöskään hävittää.Joten nyt mennään siis liinaillen.
Kirppikseltä ostin ihanan verhon. Luki, että olisi Marimekkoa, mutta minä en sitä tunnista? Päärmeessä ei lukenut mitään, mutta silti metri hinta oli niin edullinen ja kangas kaunis, että mukaan se lähti.
Ensin ajattelin ommella siitä takin, mutta sittenkin siitä tuli meille pöytäliina.(liina ei ole yhtään haalistunut, valo vain vääristää)

Mutta pidäppä tavallinen liina lapsiperheessä puhtaana!
Kavereilla on pöydän päällä lasi, mutta pöytä ei ole näin iso.
(täytyy otta puhelua.. ;) )
Onko kellään kokemusta lasista kaksi metrisen pöydän päällä? Toinen minun "uusi" sisutus hankinta. Mummolta otin ;)
Päreinen pikku kori kaikelle pöydällä lojuvalle...


14 kommenttia:

 1. En lähtis mustaamaan pöytää, kohta taas muoti muuttuu ja iso työ poistaa maali. :) Tykkään käyttää liinoja pöydällä, mutta taapero tykkää vetää liinan kulmasta kaikki alas... T.Autsis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan samaa minäkin ajattelin ja miten se musta edes toimisi pöydässä - antaa olla noin :)

   Poista
 2. Minä käytin tavallisia pöytäliinoja siihen saakka kunnes keskimmäinen lapsista alkoi syödä itse. Hän alkoi nimittäin pyyhkiä suupielessä liinan reunaan. Tabletit ei meilläkään pysy paikoillaan ja hommasin sellaisia pöytäliinoja jotka sai pestä 60 asteessa ja rummuttaa surutta kuiviksi, niin ei haitannut vaikka liina vaihtui kerran päivässä. Nyt voisikin kaivaa pöytäliinat taas takaisin käyttöön, josko tuo poika olisi jo oppinut tavoille :D ihana kangas, vaikka en minäkään kyllä kuosia tunnista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ISO servetti :) Tällä hetkellä ei pysyisi edes puolta päivää liina puhtaana. Olen kyllä välillä pitänyt kirkasta Ikean kirjoitus alustaa pojan kohdalla, mutta ei se sekään mikään kaunistus ole. Ois kyllä kiva jos joku tunnista sen Marikemkoksi tai vaikka sitten Ikeaksi -mullakävi ekana Ikea mielessä tuosta.

   Poista
 3. Meillä on lasi lapsiperheessä 200cm pöydän päällä. Teetimme sen erikoistyönä. Toimii ihan hyvin, mutta tahtoo pienimmän paikalla mennä leivämuruja ja kaatunutta maitoa ja jugurttia lasin ja pöydän väliin ja tuota 110cm * 200cm lasia ei niin vaan nosteta sivuun ilman useampaa ihmistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne mähnät pääsee siis sinne väliin. Kyllä meidän täytyy se viimeistään siinä vaiheessa hommata suojaamaan pöytää, kun tuo hiotaan. Miten muuten puhtaana pito?

   Poista
 4. Minä oon kans alkanu tähän muutettua käyttämään kerniliinoja jatkuvassa käytössä. Meillä on niin ruma pöytä, että sen peittää mieluusti. Ja muoviliinoja on nykyään tosi kivannäköisinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on menossa ikean palloliinasta menossa versio xxxx. Marimekolla ois kans kivoja ja muijasta haaveilen, mutta sanvat niiden olevan sellaisia, ettälähesimevät lian itseensä :) Meillä olisi minun mieleen oleva pöytä jos kaksi tylleröä ei ois saattaneet sitä hionta kuntoon...

   Poista
 5. Meillä on noin 1,5 metrisellä työpöydällä lasi päällä enkä keksi huonoa sanottavaa. Ei ollut mikään kalliskaan hankinta ja ostaisin varmasti meidän keittiön pöydänkin päälle ellei olisi hölmösti pyöristetyt kulmat. Edes liinat ei siinä tahdo pysyä, joten päästään ostamaan uuteen kotiin ruokapöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäköhän sellainen muuten maksaa? Millon muutatte?

   Poista
 6. meillä oli lasi ruokapöydän päällä ennen lapsia, mutta lähti varastoon. Siinä näkyy ikävästi jokaikinen sormenjälki jne. EI hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista palautetta kaipasin ja pelkäsin :/ Onkohan lasissa eroja. En halunnut aikoinaan rosteriasia kodinkoneita. kun jokainen pieni sormenjälki olisi näkynyt.

   Poista
 7. On marimekkoa. Kankaan nimeä en nyt muista, mutta takin oon siitä meijän pojalle ommellut. :) - Anniina. L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina tiedosta. Sain kankaan Marimekoksi kyllä halavalla. Olisi ollut ihana takiksi, mutta en näillä taidoilla sitten vielä raaskinutkaan :)

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!