Amalian Helmiä

30. toukokuuta 2011

Harjoituspyörä

Meillä ei poleta vieläkään ilman apurattaita - vaikka toista kesää jo harjoitella.
Epe on niin arka kaikessa tällaisessa... äitiinsä tullut ; )

Ostettiin tällainen harjoituspyörä hakemaan sitä tasapainoa.


Vaikka tämä mamma vastustaa sitä, että pitäs löytyä kaikki härvelit, niin tästä toivon olevan todellista hyötyä ja eritoten apua.
Tämä ilkeä äippä ei mm. "antanut" kummitätin ostaa Veeruskalle potkulautaa.
Eipä tytöt kyllä kärtäkkään mitään. Muistan jo lapsena ihmetelleen mitä järkeä on monessa kymmenessä my little ponyssa, joita kavereilla oli mulle riitti kolme. Vähemmälläkin romulla pärjäis, mutta jostakin niitä tulee ja tämäkin äippä sortuu ; )

Kuvasin lähinnä sateenjälkeisen vehreyden takia, vaikken mää sitä saanut kuitenkaan ikuistettua näihin.

9 kommenttia:

 1. Meillä on ihan sama juttu Emilian kanssa, joka on 6 v.
  Tosi arka, menee heti paniikkiin, jos pyörä pikkasen kallistaa. Ostettiin sillekkin tuollanen ehkä kuukausi sitten, ja nyt suostuu ajamaan jo melko lujaa omallakin pyörällä. Ehdotti jopa eilen, että kokeillaan ilman. Ajateltiin viikonloppuna otetaan apupyörät pois.

  Kyllä ne siitä, pikku hiljaa!
  Tsemppiä teille harjoituksiin :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on ollut tuollainen potkupyörä käytössä viime kesänä reilu 2-v:lla ja tasapaino löytyi tuolla hienosti (vähän liiankin hienosti, kun vauhti on aika hurjaa alamäessä ja tyttö nostaa jalat tuonne eturenkaan keskiön "päälle" kyytiin. Nyt keväällä napattiin apparit pois tavallisesta pyörästä pois ja ajo sujui heti ilman sen kummempaa harjoittelua. Jarrutustaitoja sen sijaan tuolla potkupyörällä ei opi;) Apupyörittä ajon herkkyyskausi on kuulemma tuossa 3-4 vuoden välillä. Tulisiko sitten enemmän järkeä ja varovaisuutta mukaan? Vaihtelu taidon oppimisessa taitaa kuitenkin olla aika suurta. Meillä molemmat tytöt oppi ajamaan appareitta reilu 3-vuotiaina ja naapurin tyttö vasta hiukan ennen kouluun menoa.

  VastaaPoista
 3. Meillä harjoitellaan myös pyörällä ajoa. Vanhempi on ollut tosi varovainen ja viime kesänä pelkäsi alamäkiä. Nyt eskarissa kuulema kaikki muut ajaa ilman appareita ja tyttö on motivoitunut oppimaan. Sitkeän harjoittelun jälkeen ajaa jo pieniä pätkiä ilman tukea. 5 vuotiaalla on tasapaino vielä hakusessa. Mulle toimintaterapeutti on suositellut kaksipyöräisellä potkulaudalla harjoitelua. Siinä joutuu myös treenaamaan tasapainoa ja keskivartalonhallintaa, mikä sitten auttaa pyöräilyn oppimisessa. Me ajateltiin, että tytöt on liian isoja potkupyörään, mutta täytyypä miettiä, jos harjoittelu menee liian vaikeaksi. Kuopuksella ollaan suunniteltu sitä, kun kasvaa isommaksi.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  täysin samaa mieltä olen siitä, että ei liikaa vempeleitä ja leluja.

  Pakko silti kommentoida että potkupyörän lisäksi juuri potkulauta on mitä loistavin apuväline, kun harjoitellaan ajamaan pyörällä ilman apupyöriä.

  Meillä molemmat tytöt ensimmäisen pyöräilykesän (toinen reilu kaks vee, toinen vajaa kaks vee) menneet potkupyörällä ja kolmipyöräisellä. Ovat oppineet niin tasapainon kuin polkemisenkin (ja jarruttamisen) ja seuraavana kesänä ovat saaneet ens potkulaudan potkupyörän rinnalle ja sitten tavallisen kakstoistatuumasen johon ei oo apupyöriä ees laitettu. Hyvin ovat oppineet samantien.

  Mutta se siinä tosiaan on ongelmana, että ilman apupyöriä pääsee lujempaa ja kuitenkaan liikennesäännöt ei vielä ole hallussa. Et ei se pienenä oppiminen oo pelkästään hyvä asia.

  Serkkupojalla ja naapurintytöllä molempina ollu apuna tuo potkulauta siinä 5-vuotiaana niin sitä kautta on tasapaino löytynyt.

  Mutta tämä on taas niitä juttuja, että kukin ajallaan. Varmasti Epe oppiikin taidon tänä kesänä ja ehkäpä Veeruskakin siinä sivussa. :)

  Muistattehan, että harjoitteluvaiheessa pitää olla pieni pyörä - mielellään lapselle vaikka jo hiukan liian pieni. Ei missään nimessä liian iso.

  kahden äiti

  VastaaPoista
 5. Mia - meillä on otettu ne pois jo varmaan viidesti ja sitten takas.

  Oliviah - mua harmittaa, kun mää en ole tuota harkkapyörää tajunnut jo aikasemmin - kaikkea ei kannattas varmaan vastustaakkaan : )

  M - ja meiti kielsi sen potkulaudan : ) tuntuu myös, että on liian vähän aikaa harkoitteluun. Me asuttiin yksi kesä vuokralla talossa jossa oli keskellä sellainen asvaltti rinki ja siinä epe muuten oppi hyvin ajamaan.

  VastaaPoista
 6. Me hankittiin pojalle tällainen kanssa, on ollut tosi tykätty :)

  VastaaPoista
 7. Ihan vinkkinä, että tavallisesta lastenpyörästä saa potkupyörän, kun vaan ottaa polkimet pois niin eivät ole tiellä potkiessa, jos vaan pituus riittää siihen että jalat yltää maahan. Meillä tehtiin näin esikoisen kanssa ja nuoremmalla on sitten ollut potkupyörä, kun niitä sai matalampana versiona. Kun ajo alkaa sujua ja tasapaino löytyä, polkimet takaisin.

  VastaaPoista
 8. Hienolta näyttää harkkapyörä! Meilläkin opetellaan parhaillaan ajamaan ilman appareita. Mä otin pyörästä apupyörät pois ja tilalle pistettiin työntökahva, josta voi avittaa tasapainoa, ilman että selkä kärsii tarkalla roikkumisesta. Meidän poikakin on aika herkkä ja pelkää kaatumista. Toivottavasti oppisivat molemmat tänä kesänä, teidän neiti ja meidän herra :)

  VastaaPoista
 9. Anonyymmi - aika huisaa kun niin pienenä ovat oppineet ilman appareita!!

  Anonyymi - mää vähän mietin saisko niitä polkimia pois. Vitsit ois säästynyt taas yhden vempaimen ostolta.

  Onaha - Pitäs varmaan nuoremman pyörästä vaihtaa se kahva epen pyörään niin ei tartteis roikkua

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!