Amalian Helmiä

17. toukokuuta 2011

Neuvoja tarvitaanTytöt täyttävät vuosia ja useathan vievät juhlan kunniaksi jotain tarjottavaa päiväkotiinkin.
Meidän tytöt odottavat kovasti, että pääsevät kavereilleen jotain tarjoamaan.
Elokuun alusta päiväkodissa tulee päälle kielto karkkien yms viemisestä päiväkotiin.
Meillä ei ole tosin ikinä tarjottu tyttöjen syntymäpäivillä karkkia, muita herkkuja tietysti.
Meillehän tämä on eka kerta.

Nyt tarvitsin muiden kokeneempia vinkkiä mitä sinne kannattaisi viedä?

Keksipussin viennillä pääsisi ainakin helpolla


Jäde vois olla ajankohtainen

vai jaksaisinko alkaa kaiken muun hössötyksen keskellä tekemään vaikka riisisuklaata - vai sotkevatko lapset niillä? Tai mitä muuta nopsaa vois leipasta?

22 kommenttia:

 1. Kaurakeksit on helppo ja nopea tehdä eikä useimmat ole niille lallegisia.

  Samoin jotkut countrykeksityyppiset jutut, joihin tulee suklaapaljoja mukaan.

  Ainahan kotitekoinen on kotitekoista eikä tule transrasvoja eikä lisäaineita.

  VastaaPoista
 2. tarroja? tatuoinnit? saippuakuplat? vaihtiksia syötävälle viemiselle. :)

  VastaaPoista
 3. Varmistathan, että päiväkodissa saa tarjota omia leipomuksiaan. Kaikissa kunnan-/yksityisessä päiväkodissa ei saa. Herkun on oltava jotain erikoista ja jännittävää. S-marketista ja Prismasta saa hauskoja lastenkeksejä edullisesti Rainbow-merkillä.

  VastaaPoista
 4. Jarna- tuo allergiajuttu täytyykin ottaa huomioon, kun tyttöjen mukaan löytyy vaikka mikälaista allergiaa

  Tiina - joo hyvä idea tarjjoja ainakin laitetaan tyttöjen mukaan. Saippuakupliksia annetaan kaverilahjana itse juhlissa (ei karkkia - tylsä äiti)

  Anonyymi - tsoi hyvä pointti. Se voi ollakkin niin ettei saa viedä ja siksipä voinkin hyvällä omalla tunnolla skipata leipomiset : )

  VastaaPoista
 5. meillä on ainakin viety aina jotain kaupan pippareita. ja kun niistä vielä kattoo sellasia mitkä on maidottomia ja munattomia ja missä ei oo suklaata niin melkein kaikki saa sitten jo niitä syödä... :)

  VastaaPoista
 6. Yleensä lähes kaikille (ei tietenkään vaikeimmin allergisille) sopivat muumikeksit, carneval(niitähän löytyy niin merirosvoa kuin prinsessaa)ei sisällä mainoa, kananmunaa

  Omia leipomuksia saa viedä enää hyvin harvoihin päiväkoteihin. Päiväkoti vastaa tarjottavasta ruoasta ja on päiväkodin vastuulla jos lapset saavat vaikka ruokamyrkytyksen tai vatsataudin jonkun leipomuksista. Eli ne on keilletty lähes kaikkialla. Täytyy olla kaupasta ostettua avaamattomissa pakkauksissa.

  VastaaPoista
 7. Minusta kanttii viedä jotain helppoa. Jätskiä varten tarttee olla toiset lautaset ja lusikat, ellei sitten vaikka eskimopuikkoja. Ite ollaan aina viety keksiä, sellainen iso kaurakeksipussi tai dominoita :)

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Täällä Helsingissä ei ole aikoihin saanut viedä omatekemiä tarjottavaksi...mikä toisaalta tylsää...jos joku viitsii itse tehdä niin mikä sen ihanampaa.

  Niina

  VastaaPoista
 9. Anonyymi - allergioittenkin takia ehdopttomasti helpoin nojoutua kaupan tarjontaa- esim keliakian takia taitas mennä aika vaikeeksi.

  Anonyymi - mulle ei mitään sanottu kun alustavasti kyselin, mutta nyt ajateltuna järkikin sanoo ettei ole järkevää alkaa itse vääntämään.

  Sanna - jätskistä ajattelinkin jotain tikkujuttuja, joita söivät viimekesänä muutenkin. Me viedään perjantaina ja tiedän siellä olevan perjantain välipalankin jotain jugua yms. mistä ei tuu tiskiä.

  Niina - niin toisaalta tylsää ja olipa hyvä, että kokemattomana alloin kyseleen. Mikä pettymys ois ollu kun olisin vääntänyt jotain ja sieltä ois sanottu, että sorry ei saa tuoda : 9

  VastaaPoista
 10. Aika usein päiväkodissa on tarjottu keksejä ja esim. nuo Miina&Manut käyvät aika monelle allergisellekin ja Ville Vallattomatkin, jätskit siis, ovat suosittuja. Vallattomia tarjottaessa osa vanhemmista on tuonut maidottoman vaihtoehdon, mehujätskiä allergisille. "Tarhantäti" täällä siis kokemuksiaan kirjoittelee. Lapset kyllä usein haluavat jotakin kavereille tarjota, mikään pakkohan se ei ole tietenkään.

  VastaaPoista
 11. Meidän päiväkotiin ei saa tuoda itsetehtyjä leivonnaisia eikä karkkia. Suosittuja tuomisia on jätski, keksit ja mehu. Osa tuonu myös hedelmiä ja suolakeksejä.

  Allergiat kannattaa todellakin varmistaa aikuisilta, niin ei jää harmittamaan ketään. Kivoja synttäreitä :)

  VastaaPoista
 12. Me on viety päiväkotiin synttäreillä esimerkiksi laktoositonta jäätelöä ja viinirypäleitä sekä joskus on viety esimerkiksi jotain keksejä. En tiedä, tykkäävätkö kaikki lapset viinirypäleistä, mutta ehkä useimmat kuitenkin. terveisin Aake07:n äiti

  VastaaPoista
 13. Meillä ei saa viedä edes jätskiä, syynä pelko kylmäketjun katkeamisesta! Olemme vieneet poppareita, keksejä ja mehutiivistettä!

  -anne-

  VastaaPoista
 14. Meillä Essi sei tarhaan Ville Vallaton-mehujäitä (oli niin paljon maidollekin allergisia ettei kannattanuta alkaa vain heille mehujäätä viemään), sekä mikropopcornia muutaman pussin.
  Kannattaa tosiaan kysyä tarhantädeiltä onko millaisia allergioita. Ja jos kovin paljon erilaisia allergioita on, niin kysyä hoitajilta onko heillä hyviä suosituksia tarjottavista.

  Meillä myös Essille ollut iso juttu saada tarjota muille tarhakavereille jotain :-)

  VastaaPoista
 15. Meillä Helsingissä kaupungin päiväkodissa ei saa veidä omatekoisia, avattuja pakkauksia eikä mitään missä kylmäketju on voinut katketa (eli esim. jäde). Päiväkodin tädeiltä kun kysyin allergioista, sanoivat että heillä on aina varattuna herkkuja allergisille siltä varalta, että jokin tarjottavista ei sovi. Meillä yleisimmät (ja suosituimmat) tarjottavat ryhmässä ovat olleet Muumi- tai dominokeksit, mikropopparit (vie jyväpussin päiväkotiin, ne poksauttelevat siellä) ja joku karkkipussi josta jokaiselle annetaan 1 karkki ;). Tällaista täällä.

  - Anni A.

  VastaaPoista
 16. Meillä tytöt ovat aika usein vieneet pienet luomurusinarasiat kaikille. Niitähän saa vaikka millaisilla hauskoilla kuvilla varustettuna valmistajasta riippuen. Helppo tarjota, ja ovat sekä tarhantätien että lasten mieleen olleet :-)

  VastaaPoista
 17. Tarhantäti - Katoinkin, että miina ja manu näyttää sopivan keliaakikollekkin. Olin jo ajatellut ostaa noita keksejä ja villevallattomia, mutta eilen pika reissulaa kaupassa katoin ettei ne ois olleet ees vähälaktoosisia vai onko niitäkin eri sortteja?

  Sanda - vanhempi tytöistä on jo aika hyvin valistanut mitä allergioita löytyy ja diabeettekset yms : )

  Aake07.n äiti - meille tulee viinirypäleitä itse juhliin ; )

  Anni. A - pitääkin miettiä noita poppareita... hmm

  Miikkis - minäkin ajattelin niitä rusinoita, omat tytöt kun ainakin niistä tykkää


  Kiitos kaikille aivan ihana kun täältä löytyy apua pulmiin, tosi huippu juttu!! Tullu tosi monta hyvää vinkkiä - taidan listata ne tuohon viestiin tai postata uudestaan jos joku muukin hyötyisi näistä vinkkeistä!

  VastaaPoista
 18. Kumma juttu, kun joskus sähköpostissa hyväksytyt viestit ei näykkään bloggerissa.

  Anne- varmaan täytyy varautua tuohonkin, kylmäketjun katkeamiseen.

  Tiia- tuo tarjoaminen tuntuu itse herkkuja paljon tärkeämmältä.

  VastaaPoista
 19. Minusta ei ehkä liikaa tarvitse miettiä allergioita, kun niitähän voi olla mitä vain. Me allergisen lapsen vanhempina ollaan itse viety lapsellemme sopivat herkut tarhaan, jotta aina ollut sopivaa herkkua hänellekin. Allergikkolapsi on tottunut tyytymään omiin ruokiin, eikä osaa odottaakaan muuta. Toki kiva, että ajattelette mahdollisimman monille sopivaa herkkua :)

  -allergikon äiti

  VastaaPoista
 20. Meillä on suunniteltu 2-vuotis synttäri menua ja löysin carneval keksien sivuilta hauskan "reseptin" carneval keksi pikkuleivonnaisista. eli siis neliön mallisia carneval keksejä ja esim. vanilija jäätelöä. Leikkaa jäätelöstä keksin mallisia paloja, laita keksi alle ja päälle ja pakasta..Olivat kyllä todella söpön näköisiä.Lisäksi samoilta sivuilta löytyi "keksi tikkari"ohje. Kaksi esim.carneval prinsessa keksiä sokeriliemellä yhteen kiinni ja väliin hammastikku. Meidänkään syntymäpäivillä ei vielä tarjoilla karkkeja, joten ajattelin näitä kokeilla:)

  VastaaPoista
 21. Miten olis ilmapalloja ja vaikka nuita rusinoita tai keksejä

  VastaaPoista
 22. Meidän lasten tarhassa jokaisella on oma tarravihko mihin kerätään kunkin synttärinä jakamat hienot tarrat! Eikä tarvitse stressata allegioilla tm. :)

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!