Amalian Helmiä

28. helmikuuta 2012

Kirppuja


Olen tässä miettinyt, että onko kaikki hyvät kirppismyyjät täältä siirtyeet nettiin?
FB.ssä on sun vaikka minkälaista myyntipalstaa. Vai onko minulla ollut vaan nii huono säkä, että sen mitä olen ehtinyt täällä kirppiksellä pyörähtämään on tarjonta ollut "läpi kävelyn luokkaa".
Noilla FB.n hinnat on minusta olleet aika korkeita - jostain henkkiksen peruspaidasta 5-6 euroa ja lindexin velourmekosta jopa 15 euroa. Eilen huomasin jonkun myyvän hm.n leggareita 3eurolla, eikö uudet maksa 4 euroa. Itse vein juuri myyntiin kirppikselle ja vastaaville leggareille laitoin hintaa 0,5 euroa vaikka osa oli kerran jalassa käytettyjä (kun kiristi tyttöä). Hinnoittelin 1euro/paita ja 2,5 - 4 euroa mekoille. Merkkivaatteita en kirppikselle vie mutta oli siellä joukossa bogia, esprittiä jne ja kaikki varmaan alle vitosen ja hyvä kuntoista vaatetta - tahraiset laitan suoraa lumppuihin.


Viikonloppuna pääsin yhdelle pienemmälle kirppikselle - pienelle paikkakunnalle. Olisin löytänyt sieltä vaikka mitä, mutta heille kävi vain käteinen niin tuli käteisongelma vastaan.

Esikoiselle ostin Metsolan kankaasta ommellun tunikan. Tästä samasta kankaasta tyttöä odottaa jemmalaatikossa paita.

Tyttö itse ja äiti tykkäsi kovasti

17 kommenttia:

 1. Ihanan paidan löysit! Itse käyn kirppiksillä vain satunnaisesti ja vielä harvemmin löydän sieltä tytöilleni vaatteita ostettavaksi. Joskus tosin onnistaa ja löytyy jotain hyväkuntoista kohtuullisella hinnalla :) Kirppishinnat ovat paikoin niin korkeat, että tulee loppujen lopuksi edullisemmaksi ostaa uutta alennuksesta kuin käytettyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että lähinnä nettikirppisten hinnat on korkeat. Tosiaan uuden vaatteet alehintisia- Pyytäähään saa, eri juttu ostaako kukaan ; ) Ite en ostaisin henkistä 3/4 osalla uuden hinnasta

   Poista
 2. Meillä kirppiksillä aina käy vain cash, en osaa kuvitellakaan siellä muita maksutapoja!

  Hyvä että löytyi mieleinen vaate tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tosi? Täällä kyllä voi maksaa valtaosassa kirppiksiä kortilla. En taida tietää, kun tuon yhden johon kelpaa vain käteinen. Aina pitäisi muistaa käydä pikisellä ennnen sinne menoa.

   Poista
 3. Tuo sapettaa jos vain käteisellä saa maksaa ja ei ole muistanut nostaa. Onneksi täälläkin kaikkialla paitsi ns. perinteisillä, siis sellaisilla jossa jokainen myy itse, käy kortti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on valtaosassa paikoista muutenkin niin hienot systeemit käytössä. Myyjänäkin tulee mietittyä lähteekö myymään sellaiseen mihin ei kortti kelpaa - monta ostosta jäänyt tekemättä, kun ois pitänyt lähtä rahan nostoon. Eri juttu tietty sellaiset tapahtumat, joissa itse myydään - harvemmin niissä tulee käytyä.

   Poista
 4. saako kysyä, että mille kirppikselle veit? Meillä on niin samanlainen vaatemaku, että sun pöydästä voisin tehdä löytöjä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vein uudelle lastentarviketorille tuiraan - tosin meen siivoon sen pois tänään ennen neljää... en ottanut toista viikkoa, kun oli niin hiljainen kirppis ... tosi siisti siivoovat kaikki loosit joka päivä jne. mutta harmillisesti ei oo ihmiset sitä löytäneet. JOka kerta oon ollu ainoo asiakas, kun on käynyt. Käy ihmeessä kattoon!

   Poista
  2. Eipä ne sitten olisi mun saatavilla ollutkaan, eipä sitä viitti enää ouluun asti kirpuille lähteä. Ajattelin et jos johonki paikalliseen oisit vieny. :) Hihkaise täällä, jos joskus näin teet!

   Poista
  3. Tuolla oli valitettavan huono myynti: ( , ehkä ne herkuimmat oli menny. En mää siellä nähnyt noilla käynti kerroilla, kun pari muuta asiakasta... ihana siisti kirppis, mutta porukka ei ole sitä löytänyt. Minkälaista ja kokosta vaatetta oisit vailla?

   Poista
 5. Näyttääpä tutulta tuo tunika, olisikohan minun tekemä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on niin sinun tekemiä löytyy meiltä enemmänkin - jos selaat taaksepäin niin viime kesänä ostin liivarit, hameet ja yhden teeppaarin - kaikista on tykätty ihan hirveesti. Jos ompelet ikioma merkillä niin tein ihan oman postauksen siitä. Viimeksi olisin ostanut isomman farkkuliivarin neidille sen missä oli vuori ja pitsikoriste, mutta ei minun eikä mummon rahat riittäneet, eikä aika käydä pikiksellä : (
   Yritin joskus etsiä löytyykö "ikioma" merkillä netistä mitään - tykätty on ; )

   Poista
  2. Huomasinkin kun olen selannut mukavaa blogiasi :) Kiva jos olette tykänneet vaatteista. Ompelen omille lapsilleni paljon ja kirppistelen sitten aina välillä niitä pois.
   Tuo pankkikorttimaksumahdollisuuden (sanahirviö!) puuttuminen on harmillinen juttu, jospa se asia korjautuisi kun annetaan palautetta :).

   Mukavaa kevään jatkoa!

   Maikki

   Poista
  3. Tuossa mietin, että ovat tainneet sinun ompelukset vilahdella täällä vähän väliä : ) Kait se häämensi, kun yhtäkkiä näin vastaan tulivat?
   Oletko laittamassa lisää farkkupala liivareita myyntiin? Esikoiselle alkaa käymään pieneksi ja on tykännyt ihan hurjasti - se nappi versio olisi ollut parempi ja oikeaa kokoa - on harmittanut, kun ei ehtinyt pikisellä mutkaamaan : (

   Poista
  4. Kyllähän se jännältä tuntuu kun näkee omia ompeluksia jonkun päällä :) On ollut mukava lukea että olette tykänneet. Nyt minulla ei ole tällä hetkellä muita liivareita menossa kirppikselle, vien aina kun jää pieneksi tai kerkeän ommella tytöille uusia. Ja kyselin sitä pankkikorttimaksua, ei ole tulossa tuonne kirppikselle, on liian kallista käyttää :( Harmi vaan!

   M

   Poista
 6. Moi! Pakko kysyä uteliaisuuttani, että minkä paikkakunnan pikkukirppis oli kyseessä (missä kävit)? Oulun seudulla on varmaan vähän sellainen tilanne, että siellä ei ole yhtään kirpparia ylitse muiden vaan kaikki ovat tasoltaan vaihtelevia. Palje-Kirppis on ainakin sellainen, että siellä on huima hintataso, tosin Oulussa asuessani kävin aina siellä. Alppis-Store oli joskus hyvä, mutta sitähän ei enää ole. Kävin muutaman kerran siellä lastentarvikekirppiksellä Limingantullissa, mutta valitettavasti siellä oli pelkkiä lumppuja myynnissä leikki-ikäisille. Ainoastaan vauvanvaatteita löytyi hyväkuntoisia :-)) todella harmillista, koska hyvä lastentarvikekirppis olisi kyllä Oulussakin poikaa. Ja varsinkin kun on niin lapsirikas seutu niin varmasti olisi kävijöitä jos taso olisi korkea ja maine kiirisi.
  - Jonsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhoksella kävin kirppiskamussa. Tykkään muutenkin pikkukirppiksistä - Limingan Wanha kirppis, Oulunsalon Taikapirtti (tosi hyvä paikka myydä) ja Raahen/Pattijoen Pattastenkirppis. Oulussa tuo "läpi kävely" tapahtuo just Paljetiellä. Joskus sieltä tekee hyviä löytöjä, mutta ei nyt pitkään aikaan. Nyt minulla oli pöytä tuiran uudessa lasten kirppiksellä - tosi siisti ja ihana paikka,mutta ihmiset ei valitettavasti ole sitä vielä löytäneet : / Tuo limingantullin kirppis on täynnä vauvan vaatteita - en oo varmaan mitää ikinä ostanu, mutta avajaisissa oli pöytä ja tosi hyvin myl. Nyt ne vissiin taas muutta.

   Minun on pitänytkin postata näistä kirppiksistä mistä tykkään. Itekkin, kun johonkin matkustaessa aina tsekkaan onko jossain kerrottu seudunkirppiksistä.

   Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!