Amalian Helmiä

14. tammikuuta 2013

Ristiäiset

Eilen kastettiin meidän pieni poikamme

Kastemekossa on kastettu myös minutEsikoinen luki lasten evankeljumin ja sytytti kastekynttilän, nuorempi tytöistä sai kuivata veljen pään.
Ristiäiskattaus

Ristiäisissä oli neljätoista lasta ja oli todella hyvä idea laittaa työhuoneeseen pikkupöytiä js tuoleja, jossa lapset saivat syödä. Valtaosa lapsista oli jo niin isoja, että saattaivat ihan keskenään herkutella.

yli 33- vuotta vanha kakun koriste


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos - netistä löytyi paljon kuvia tyttövauvojen kattauksista, mutta ei poikien.

   Poista
 2. Ihania kuvia. Eikö kummeilla ollut mitään tehtävää? Meillä on jokaisen lapsen ristiäisissä sylikummi, joka on pitänyt sylissään lasta kasteen ajan. Toinen kummi on lukenut evankeljumin. Ja näin on ollut myös muissa ristiäisissä joissa olen ollut kummina tai muuten vieraana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä jokaista lasta on pitänyt isä sylissään, koska minuakin on isä pitänyt, sekä emme halua nostaa yhtä kummia ylitse muiden. Kyllä kummitkin lukivat pätkän raamattua. Tyttö itse halusi lukea, kun keskustelimme, että kuka kummeista lukee niin tuli sanomaan, että hän haluaa lukea.

   Poista
  2. Meillä on ollut sama periaate myös - paitsi että meillä on lapsia pidellyt kasteen ajan äiti :)

   Hanne

   Poista
  3. Kävi minullakin mielessä, että jos tyttöjä piti isi niin poikaa olisin pitänyt minä, mutta minä kun joudun niistämään ja pyyhkimään silmiä niin...

   Poista
 3. Onnea pienellä kasteesta :) - kakun koriste näyttää tutulta. Perinteisten juttujen mukaan ottaminen tuo juhlaan aina sen viimeisen säväyksen ja lämmön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. koitettiin ottaa molempie puolelta jotain mukaan - mieheltä tuli toiset nimet ; )

   Poista
 4. Paljon onnea! <3 Haluatko paljastaa nimen? :)

  Meillä on sitten lauantaina kastajaiset. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos : ) en paljasta - bloggailun aluksi tytöistä kerroin heidän blogilempinimillään, mutta nyt vain vanhempa ja nuorempa. Pojan etunimeä on useampi kuvaillut miehekkääksi ja toiset nimet tulee suvusta. Nimi ei ole mikään hitti nimi, kuten ei tyttöjenkään.

   Voi teillä on se herkkähetki vielä edessä, vaikka aika hyvin hillitsin itseni ihan vähän vain leuka väpätti. Ihania ristiäisiä teille!

   Poista
 5. Onnea pienokaiselle uudesta nimestä. Hienot tarjoilut ja mahtavaa, että vanhoja perinteitä kunnioitetaan. Olisin niin mielelläni kyllä kastanut omat lapseni omassa vanhassa kastemekossa, mutta ei sellaista valitettavasti ollut enää tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi paljon kaikkea vanhaa, mutta niin meillä on muutenkin ja olen sellainen menneen haikailija - lempi aine koulussakin oli historia : )

   Poista
 6. Onpa kivasti vaatteet ja kattauksessa harmaa sävy sävyyn :) Ja onnea pienelle pojalle nimestä!

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!