Amalian Helmiä

18. helmikuuta 2016

Kodinhoitohuone -parannusta säilytykseen pienellä vaivalla

Hupsista - vierähtikö melkein viikko edellisestä postauksesta!?!
Auringon valon lisääntyessä ja sen ärsyttävän kevät auringon paljastaessa kaikki tahmatassujen jäljet on aika aloittaa perusteellisempi kevätsiivous. Tuntuu, että meillä on joka paikka metrin korkeudelta täynnä sormenjälkiä! Ihana, että valo lisääntyy, mutta tuo armoton aurinko paljastaa kaiken ja vähän enemmänkin. Talvella voi vain vähentää valoja jos ahdistaa ja kesällä taas paistaa sen verran korkealta, että se ei pääse aiheuttamaan ahdistusta.

Käyn kaksi kertaa vuodessa talon läpi hieman perusteellisemmin huone kerrallaan. Perusteellisemmassa siivouksessa pyyhin katot ja seinät, sekä kurkkaan kaappeihin ja mietin muutenkin huoneen järjestystä.

Tällä kertaa aloitin siivouksen kodinhoitohuoneesta, eli sieltä joka minulla jää yleensä viimeiseksi ja siihen ei tahdo olla enää virtaa. Tähän väliin purnaus, että oi miksi nuo kodarit on näissä paketti taloissa niin onnettomat kopit!! 
Taas miljoonannen kerran koitin miettiä ratkaisuja miten tuon saisi toimivammaksi. Tarvittaisiin lekaa, jotta tuo olisi lähimainkaan hyvä, mutta tyydytään nyt pikaelvytykseen.


Meillä on kodarissa ulkovaatteet, jotka on joka päiväisessä käytössä. Lapset kulkee kodarin kautta sisälle. Tilaa on juuri niille käytössä oleville vaatteille... vaikka tiukkaa tekee näin talvella.
Ostin toppahousuille biltemasta tuollaisen ison saavin, johon housut useammin eksyy mitä naulakkoon.

Kaapin päähän ruuvasin yhden naulakon testimielessä, että eksyykö siihen mitään ja kyllä näitä täytyy laittaa muutama lisää - hyvä paikka pyöräilykypärille ja liikkapusseille.
Peltitörppöön laitetaan avaimet.

Naulakkosysteemit on Ikeasta.

Pikkujakkaralle voi istahtaa kenkiä laittaessa, kun isompaakaan ei mahdu.

Pyykkihommelit - 
Meillä menee puhtaan ja likaisen puoli väärin päin. Vaatteita on marsittava huoneen perälle riisumaan ja puhdas pyykki taas roikkuu oven suussa. Onneksi tasoa lyhentämällä saatiin kolo pyykin kuivaustelineelle, ettei se enää törötä käytävän tukkeena. Puhtaan pyykin koreja meiltä löytyy kolme - tytöille, pojille ja vanhemmille. Koreihin voi kerätä useamman koneellisen pyykit ja kiikuttaa kaappiin sitten enemmän kerrallaa.
Pyykkihommasta olen postannut ennenkin ja tarkemmin ja se löytyy täältä.


Pinetä piristystä tylsään huoneeseen halpa-hallista ostetulla tarralla
Pika apu kodarin järjestykseen löytyi biltemasta - saavi ulkohousuille, kori pipoille ja tumpuille, sekä alusta vettä valuville kengille.

9 kommenttia:

 1. Pitääpä minunkin ostaa märille kengille tuo alusta. Monesti olen sitä kaupassa katsellut mutten ole tajunnut kuin kätevä se on! T. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kauan tuota katselin ja nyt täytyy ostaa muutama lisää - biltemassa saa alle kolmella eurolla!

   Poista
 2. Heippa. Kiinnostaisi tietää kodarin neliöt? Oman kodin piirustukset työn alla...:)
  -jh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oiskohan 2m * 4m eli pitkä koppi... voi, kun pääsis itekkin suunnitteleen toimivan kodarin!

   Poista
  2. Kiitos. Nuo kokoasiat vähä hankala hahmottaa...Livenä sitten näkee, ja se on sitten siinä! ;) (meille tulossa kuitenkin n. +3 neliötä enemmän)
   T. Jh

   Poista
 3. Vau, kiitti saavivinkistä! Nyt vihdoin tiedän millä keväällä kuskaan likaiset ulkovaatteet koko kodin läpi huuhteluun :D

  VastaaPoista
 4. Tämmösiä postauksia on tooosi kiva lueskella!

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!