Amalian Helmiä

25. kesäkuuta 2019

Mökkiprojekti - mökin pohjakuva

Alunalkaen meidän piti rakentaa ensin saunamökki ja joskus vuosien päästä päämökki. Saunamökistä oli jo lupakuvatkin piirrettynä, kun onneksi aloimme miettimään asiaa uusiksi. Saunamökistä ajateltiin tulevan vuosien päästä lasten perheiden kakkosmökki - se olisi meidän perheelle kuitenkin  valmiiksi liian ahdas. Suunnitelmat laitettiin uusiksi ja rakennamme sitten heti päämökin Jos joskus perhe kasvaa on huomattivasti edullisempaa rakentaa aitta, kun jo ennakkoon varautua isolla saunamökilla.

Lähtökohtana on kompakti kokonaisuus, kustannustehokkaasti. Halusimme ison yhtenäisen oleskelutilan järvinäkymällä.Makuuhuoneisiin ei neliöitä haaskattu, joten niihin mahtuu käytännössä vain sängyt. Lisää nukkumatilaa on parvella ja saunakammariinkin mahtuu tarvittaessa nukkumaan.
Myös saunaan halusimme järvinäkymän. Me emme tarvitse mökille kaikkia herkkuja, vaan nautimme mökkeilyssä juuri käsitiskistä ja vadista pesytymisestä - joten mökillä ei ole suihkua tai tiskikonetta. Veskikin on biowc, mutta halusimme sen saman katon alle, ei erillistä törötystä tontille.

Tällä mennään, vaikka onhan se vaikea tehdä se päätös! Loputtomiin voisin pyöritellä ja pähkiä pitäisikö sittenkin tehdä toisin - haluaisinko sittenkin paistavan aamuauringon keittiöön - vaikka näkymä muuten ei itään ole hääppöinen - pitäisikö makkareiden ja parven olla pohjoispäädyssä, vaikka silloin näkymä järvelle kaventuisi?!?!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!