Amalian Helmiä

25. maaliskuuta 2013

Shoppailijat ja vinkkejä aurinkolaiseihin

Lauantaina ekaluokkalaisella oli koulua, joten sen päivän suunnitelmat meni vähän uusiksi.
Lähdettiinkin kyläilyn sijasta kauppaan - heh he : )

Tuolle vartin ajomatkallekkin täytyy ottaa piirustusvehkeet mukaan.On muuten yhtenä hommana listalla etsiä lapsille kunnon aurinkolasit ja itsellekkin voimakkuuksilla olevat - on vähän pinnalla nuo silmäsauraudet meillä.
Miten vaan saat lapsilla ne pysymään päässä - "Saatat tulle sokeaksi jos ne ei silmillä pysy".
Vanha kunnon uhkailu ja kiristyt : )

Onko vinkkejä keinoista, sekä hyvistä arskoista lapsille?

Täytyis alkaa tekemään kevätvaate inventaario - johta ollaan jo huhtikuussa, että varmaan tuo lumi tässä ehkä pikapuoliin alkaa sulamaan.


11 kommenttia:

 1. julbolla on ainakin laadukkaita, eikä isojen lasten lasit näytä enää ufolaseilta niinkun pienten ;) niiden nimeen meillä vannotaan.
  meillä kaikki haluaa pitää laseja, 2v huutelee aurinkoisella ulos mennessä että asit asit päähän-viimekesä meni vähän heikommalla menestyksellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kävin kattoon jo alustavasti tuossa kylillä julboja ja ainakin nuorempi neiti innossaan päähän laittoi

   Poista
 2. Meilläkin on lapsilla Julbot,eikä mitään valittamista. Meillä on pidetty vauvasta asti noilla aurinkolaseja, niin ei niiden pitämisestä tarvitse edes keskustella. Itsekin jo huomaavat, että ne on ihan tarpeelliset.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollu ihan vauvasta ja silti ne katoaa aina päästä : (

   Poista
 3. Meillä koko perheellä Julbon lasit, iän mukaan malli hieman vaihtelee ;)
  Vauvasta saakka on meilläkin laseja pidetty, reilu 1 veenä on ollut vaihe että laseja otetaan pois päästä, mutta sen koomin ei ole ongelmia ollut. Ja itse muistuttavat ulos lähteissä että onhan lasit varmasti mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minä ole tosiaan mieltänyt ne sellaisiksi takaa nauhallisiksi, mutta olihan siellä eri mallisia. meillä kotoa lähtiessä kyllä laitetaan, mutta niin ne vaan katoaa aina johonkin.

   Poista
 4. Minä just tilasin vauvoille Julbot. Ne on hyviä vaikkakaan ei niin hirveen hyvän näköisiä.

  Täällä olis kans tehtävä kevätvaateinventaariota....nyt jo tuntuukin vähän keväälle kun aurinko paistaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytiin jumppa reissulla jo kattomassa julboja ja ei ne isompien niin pahat olleetkaan : )

   Poista
 5. Meillä on pienempänä ollut Julbot ja ne oli hyvät kun eivät hajonneet helposti ja sangat oli joustavat. Nyt vähän isompana olen ostanut ihan halpisjuttuja, viimeksi muistaakseni Lidlistä ja nekin on ihan ajaneet asiansa. Pienempänä oli ongelmia suostutella aurinkolasien päähän laittoa mutta nyt molemmat (5v. ja 3v.) huutaa heti "aurinkolasit!" jos arska vähänkin häikäisee:)

  T: Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt halpikset, kun tahtovat kadota aina. Pitäs selvittää mitä eroa kalliilla ja halpiksilla on?

   Poista
 6. Mä olen ymmärtänyt että jos aurinkolasit ei ole "oikeat", (kalliimmat?) niin niissä ei ole suojaa auringon säteilyltä, vaan ainoastaan tummennus. Tummennus taas aiheuttaa sen että pupilli ei supistu normaalisti koska "kuvittelee olevansa varjossa", ja näin haitalliset säteet pääsee silmään suoraan, eli huonot lasit ovat itseasiassa paljon pahempi vaihtoehto kuin olla ilman laseja... Järkeenkäypä selitys ja sen takia meidän lapset ei hellokittyjä ym. saa... Julboja ja Cebejä meillä on ollu, jälkimmäiset sopii ehkä paremmin meidän mukuloiden kasvoille, suojaa paremmin sivulta.

  T.Anu

  VastaaPoista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!