Amalian Helmiä

16. syyskuuta 2013

Spherovelo

Tässä taannoin kävi ihmeellinen juttu. Olimme tyttöjen kanssa menossa lastenmessuille ja bongasin pyöräliikkeen ikkunassa vekkulin näköisen vempaimen. Mentiin messuille ja siellä olikin maahantuoja Geffer Group esittelemässä tätä vempainta, joka paljastui Spheroveloniksi, joka on uniikki ride- lelu, eli tällainen potkumopon tyylinen. Minuahan kiinnosti tämä heti ja teki mieli hankkia se pojalle, mutta en ollut kuullut siitä ennen - ihan tuntematon peli meille.
Ehdittiin kierrellä hetki, kun maahantuoja nappasi meitä hihasta ja kertoi olevansa meidän blogin lukija ja tunnistanut meidät. Hän tiedusteli oltaisiinko kiinnostuneita testaamaan tätä spheroveloonia. Todellakin oltiin!!!


Nyt poika on yhdeksän kuukautta ja tytöt pukkaa poikaa shperolla. Poika tykkää kyydistä ihan hurjasti. Ihmeen kaupalla poika ei ole kertaakaan tippunut kyydistä, vaikka meno on välillä aika hurjaa. Spheron muoto on sellainen, että noinkin pieni pysyy tukevasti kyydissä ja liekkö tuo istuin osan materiaali jotain sellaista, että aiheuttaa kitkaa ja edesauttaa sitä kyydissä pysymistä.



Poika on useasti ollut ajelulle vailla. Kerrankin ihmettelin, että mitä se kitisee ja vänkää sohvan taakse. No ajelullehan se halusi ja voi sitä naurua mitä pelkkä istuminen Spheron kyydissä saa aikaan.



Spherovelonin kerrotaan vauhdittavan pientenlasten tasapainon kehitystä ja lihasten koordinointia. Sen liike perustuu ihan erillaisiin "pyöriin" mitä potkumopoissa on totuttu. Se on kuin kahden pallon päällä eli se ei liiku pelkästää eteen ja taakse päin. Näin pienellä siinä käytetään lisäksi apupyöriä, mutta myöhemmin siitä otetaan apupyörät pois ja on vähän kuin potkupyörä, mutta sen voi ottaa käyttöön aikaisemmin.



Siis ei ole yhtään haittaa, että se on tosi tyylikkään näköinkin. Valittavana oli kolme väriä tämä valkoinen, vaaleansininen ja punainen. Me valittiin valkoinen, kun sopii hyvin sisustukseenkin :)



Tässä jälleenmyyjiä joilla voit käydä itse Spherovelooniin tutustumassa:

Oulu:
Lelu-Tapuli (myös verkkokauppa)
Special Bike

Rovaniemi:
Ilofantti (myös verkkokauppa)

Vaasa:
Ellen & Elvira (myös verkkokauppa)

Mikkeli:
Polkupyörä Etappi (myös verkkokauppa)

Supersport/Seinäjoki

 Sportax/Tampere

AT Lastenturva/Vantaa

Palataan asiaan, kun poika oppii itse sillä potkimaan.



Yhteistyössä Geffer Group


10 kommenttia:

  1. Tosi hauska! Ja ihan jo sisustuksellinen elementti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekkin - tyylikäs ja hyödyllinen. En muuten osaa kommentoida siinä sinun uudessa blogissa.

      Poista
  2. Ompa tyylikäs menopeli! Tuollaisen mäki voisin minäkin ottaa semmoisen perus potkuauton sijasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis paljon tyylikäämpi - meillä on tytöiltä jäänyt peruspotku auto pihalla - sellainen jo aikansa nähnyt haalistunut meno peli, mutta ei poika sillä voi vielä ajaa, kun ei pysy muotuilun takia hetkeäkään kyydissä mukana.

      Poista
  3. Hei ompa ihana. :) Ja kiva hupparipuku pienellä :)

    VastaaPoista
  4. Tyylikäs menopeli! Tuollaistahan voisi harkita jopa meillekin kunhan poika nyt ensin siihen ikään kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kyllä kelepaa katsellakkin, voin kyllä suositella.

      Poista
  5. Millaista materiaalia nuo isot "renkaat" ovat? Mietin vain, että jos ovat kovaa materiaalia, kolisevatko ikävästi esim. laminaattilattiaa vasten. Kerääkö nuo renkaat murut ja hiekat lattialta? Meillä Ital-trike potkuauto, ja ollut AIVAN verraton. Ei kolise, on helppo ohjata, on erittän kestävä. Ja satuin löytämään -40%-poistomyynnistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on vähän sellaita kumimaista. Meillä on laminaatti lattiat eikä juurikaan mattoja lattialla, niin ääni on lähinnä kun raskaat pallot lattialla pyörisi, eli ei kovin kova ääni. Menin heti katsomaan onko kerännyt roskia ja ei siellä mitään ollut - minä tosin imuroin ainakin kerran päivässä, kun jäpikkä muuten imuroi kaiken suuhunsa. Piti mennäkkin katsomaan mikä tuo ital-trike on, kun en ollut ennen kuullut. Minkälaiset pyörät siinä on - pitkääkö siinä tasapainoilla, kuten tuolla spherolla.

      Poista

Jokainen jätetty kommentti on suuri ilo minulle!